Bebeklere Demir Desteği

--------------------------------------------------------------------------------

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü “Demir Gibi Türkiye” projesi kapsamında şimdiye kadar 1 milyondan fazla bebeğe ücretsiz demir desteği sağlandı.


Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bebeklerde sık görülen demir eksikliği anemisiyle mücadelede anne ve babalara önemli görevler düştüğünü belirterek, ebeveynlerin proje çerçevesinde yapacakları işbirliğinin bebek ve çocukların daha sağlıklı büyümesine yardımcı olacağını belirttiler.

Proje, 2010 yılına kadar 5 milyon bebeğe ücretsiz demir desteği sağlanmasını öngörüyor.

ANNE SÜTÜ VE DEMİR EKSİKLİĞİ
Sağlık Bakanlığı’nca bebeklerin doğumdan hemen sonra ve 6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmesi, emzirmenin 2 yaşına kadar da ek besinlerle sürdürülmesinin desteklenmesi amacıyla başlatılan programlar da sürüyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22138-bebeklere-demir-destegi.html#post41713

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bir annenin yeni doğan bebeğine verebileceği ilk ve en değerli armağanın kendi sütü olduğunu belirterek, anne sütünün bebekler için yüzlerce yarar içerdiğine dikkat çektiler.

Anne sütüyle beslenen bebeklerin hastalıklara karşı daha dirençli olduklarını kaydeden yetkililer, bunların zeka düzeylerinin de anne sütüyle beslenmeyen bebeklere oranla 8 puan daha yüksek olduğunu belirttiler.

Yetkililer, bebekleri sayısız hastalıklardan koruyan ve ilk 6 ay mükemmel tek gıda olan anne sütünün yenidoğan ve bebeklik döneminde yaşanan demir eksikliği anemisi ile mücadelede de önemli bir yer tuttuğunu bildirdiler.