Palyaço doktorlar

--------------------------------------------------------------------------------

2005 yılı içerisinde gösteri sanatçısı 8 Doktor,hastanelerde tedavi Gören 24.000'den Fazla çocuğa mutluluk dağıttı.


Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı tarafından hazırlanan aktiviteler, hastane veya özel kuruluşlarda tedavi gören çocukların hastane yaşamlarını katlanılabilir kılmak ve onları neşelendirmek amacıyla yapılıyor.

Palyaça Doktor programını Türkiye genelinde, tüm hastanelerde ki çocuk kliniklerine yaymayı planlayan vakıf, bu hizmeti hastanelere ücretsiz olarak sunuyor.

Profesyonel sanatçılar olan Theodora Sevgi Doktorları, yılda 24.000'den fazla çocuk ve refakatçi aileyi ziyaret ederek hikayeler, müzik ve sihirbazlik oyunlarıyla hoş vakit geçirmelerini sağlıyorlar.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22137-palyaco-doktorlar.html#post41712

Sihirbazlık, rol yapma, hikaye enletma, mim ve balon heykeltraşlığı gibi çeşitli sanatsal becerilere sahip olan Palyaço Doktorlar, hastane ortamında çalışabilmeleri amacıyla özel eğitimlerden geçiyorlar.

Palyaço Doktor adayları, işe alım sürecinde verilen hastane prosedürleri, enfeksiyon kontrolü, fiziksel ve psikolojik hastalık bilgileri ve hastanelerde bulunan pediatri servislerinin yapısı ile ilgili tıbbi eğitimlerin yanında hizmet sürecinde de eğitimler alıyorlar.