Otomobil severlerin merakla beklediği Frankfurt Otomobil Fuarı bu yıl çevreci otomobillerle renkleniyor. Uzun süredir ekolojik otomobil teknolojileri konusunda çalışmalarını sürdüren Citroën de CO2 emisyonunu en aza indiren iki yeni tasarımlarıyla fuarda yerini alıyor: C-Cactus ve C5 Airscape.
C-CACTUS
C-Cactus, küçük ve eğlenceli tasarımı ile stil açısından geniş bir kitlenin beklentilerini karşılarken, aynı zamanda da üretim maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmaların sonucunda HDi Hybrid teknolojisini ulaşılabilir bir hale getiriyor. 1180kg’lık ağırlığı ve çevreci teknolojileri sayesinde 100km’de yaklaşık 2,9lt yakıt tüketimi ve 78 g/km Co2 emisyonu sağlayan C-Cactus, her geçen gün daha büyük önem kazanan çevrecilik konusunda iddialı olduğunu kanıtlıyor.
C5 AIRSCAPE
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/32945-citro%EBn-cevrecileriyle-frankfurtta.html#post67894
Güç ve dinamizmi vurgulayan eşsiz tasarımı ve yüksek standartlar sunan iç dizaynı ile sürüş keyfini üs seviyelere çıkaran C5 Airscape yenilikçi tamamen açılabilen tavanıyla tasarımın zarafetini gözler önüne seriyor. Dizaynının yanı sıra, “Snow Motion” patinaj önleme özelliği, “Urban Hybrid” teknolojisi ve kalkışlarda güçlü torku ile spor ve konforlu bir kullanımın da tüm gereklerini bir araya topluyor.
Farklı dizaynının yanı sıra çevreci ileri motor teknolojisi ile de C5 Airscape fark yaratıyor. Biyodizel yakıt ile çalışabilen partikül filtreli V6 HDi motor, dört çekişli araçlara yakın bir performans sunan “Snow Motion” patinaj önleme özelliği ve ayrıca mevcut yakıt tüketimini gösteren ve CO2 emisyonlarını azaltmayı sağlayan “Urban Hybrid” teknolojisi aracın çevreci özelliklerini ön plana çıkarıyor.