Honda, heyecan verici Accord Tourer Konsepti’nin dünya lansmanını 2007 Frankfurt Motor Show'da yapacak.

2008 yılı ortasında lansmanının yapılması planlanan, tamamen yeni nesil Accord Tourer'in olası tasarımı hakkında güçlü bir gösterge olan Accord Tourer Konsepti’nin daha geniş ve daha alçak görünümü, tasarım anlamında daha sportif, daha heyecanlı bir yaklaşımın ipuçlarını veriyor. Bu tasarım gelişmiş, düşük emisyonlu bir motor serisi ve sürüş konforundan taviz vermeden mükemmel kontrol sağlayan yenilikçi bir şasi teknolojisi ile tamamlanıyor.

Honda standında, geniş binek otomobil seçeneklerinin yanı sıra motosikletler ve güç ekipmanları da yer alacak. Stand tasarımı zemin seviyesinde “Spor” ve “Çevre” temalarına odaklanacak.

“Çevre” temalı bölge, benzinli-elektrikli araçlar gibi Honda'nın son derece önemli çevre teknolojilerine ayrıldı. Bunların arasında, gelişmiş hibrid teknoloji ile keyifli bir spor otomobilin özelliklerinin eşsiz bir bileşimini sunan ve ilk olarak Geneva Show'da görücüye çıkan küçük Hybrid Spor Konsept araç da bulunuyor. Honda’nın yeni nesil temiz dizel motoru, Civic Hybrid ve Avrupa'daki ilk sürüşü bu yılın başlarında İsveç'teki Gotland Ring'de yapılan, tam işlevsel hidrojen yakıt hücresi teknolojisine sahip FCX Konsept araç da standda bulunacak.

Standın “Spor” alanında ise Honda'nın şu anki F1 yarış otomobili, Jenson Button ve Rubens Barichello tarafından kullanılan RA107'nın yanında seri üretimine başlanan yeni Civic Type R ve Honda S2000 modelleri yer alacak. Fuarda aynı zamanda Honda'nın motor sporları geçmişine güçlü bir vurgu yapılacak ve en yeni F1 yarış otomobilinin yanında Honda'nın ilklerinden biri olan 1967 model RA300 görülebilecek.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/32607-honda-frankfurta-hazir.html#post66915

Motosikletlerin Honda'nın spor konusundaki tanınırlığına ve ününe yaptığı önemli katkıların vurgulanması amacıyla bu yıl MotoGP serisinde Dani Pedrosa ve Nicky Hayden tarafından kullanılan Repsol Honda RC212V ile bu yılın Isle of Man TT yarışlarında John McGuinness tarafından kullanılan, ulaştığı 130 mil/s hızla pist rekorunu kıran ve Senior TT Yarışlarında zafere ulaşan HM Plant Honda CBR1000RR Fireblade yan yana duracak.

Seri üretim motosikletler arasında, yüz yüze çarpışmalarda ciddi yaralanma riskini oldukça azaltan ve dünyanın ilk hava yastığı sistemine sahip motosiklet olan Gold Wing de bulunuyor.

Standı ziyaret edenler, Honda'nın eşsiz yenilikleri olarak ASIMO’yu, Honda güneş panellerini ve HondaJet motorunu da görebilecek.