Opel Corsa, 25. doğum gününü kutladı. Opel Corsa üretimi, ilk olarak 30 Ağustos 1982’de Zaragoza’da yer alan General Motors İspanya Fabrikası’nda başlamışdı. O günden bu güne üretilen 8 milyonuncu Corsa, geçtiğimiz günlerde üretim bandından indi. Mağma kırmızısı renkte olan Opel Corsa OPC, ECOTEC 1.6 litre 141 kW/192 hp turbo motoru ile şimdiye kadar seri üretimde çıkmış en güçlü Corsa olma özelliğini taşıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/32944-opel-corsa-25-yasinda.html#post67893
Zaragoza'dan gönderilen parçaların montajının yapıldığı Almanya'daki Eisenach Fabrikası'ndaki üretimde toplandığı zaman, Corsa üretimi Avrupa'da toplam 10 milyon adeti geçiyor.
Corsa’nın tüm Avrupa’daki başarılı öyküsü, Corsa’nın önümüzdeki yıllarda en önemli, anahtar rol oynayacağı bir segmentte başladı. Almanya’da, örneğin 1995’ten 2001’e kadar birbirini takip eden 7 yıl için sınıfının bir numarası olma başarısını gösterdi. Corsa, yaklaşık % 16 pazar payı ile 2004 ve 2005’te İngiltere’de en çok satış yapan model olma özelliğini taşıyor.
Ancak en çok rağbet gören popüler Corsa’nın rekor satışları, dolu kariyerinde önde gelen eşsiz yönlerinden yalnızca biri değil. Ayrıca estetik, teknoloji ya da spor alanındaki başarıları da en önemli, anahtar vasıfları arasında yer alıyor. Bunun en iyi örnekleri arasında, 20’den fazla uluslararası tasarım ödülü bulunmakta.
Geçen yıl sonunda piyasada lansmanı yapılan dördüncü nesil Corsa’nın, markanın yeniden yaşama geçirilmesi ve güçlendirilmesi sürecinde iç yapıda yine en önemli, anahtar bir rolü bulunmakta. Yeni Opel Corsa; daha genç, daha yeni ve çekici bir tasarım sunuyor, daha temiz arıtımlı yeni motorları bünyesinde barındırıyor. Bunun en iyi örneği, kilometre başına yalnızca 119 gram CO2 üreten yeni Corsa 1.3 CDTI olarak göze çarpıyor. Ayrıca kalite, teknoloji ve maksimum güvenlik özellikleri sunar.