Ford, Frankfurt Motor Show'da Focus modelinin yenilenmiş yüzünü otomobil tutkunlarının beğenisine sundu. Ford'un kinetik tasarım felsefesi ile tasarlanan Yeni Focus, kısa bir süre önce ülkemizde de satışa sunulan Yeni Mondeo ile büyük benzerlikler taşıyor.
Ford'un kinetik tasarım felsefesi ile güncellenen Yeni Focus, ön yüzünde Yeni Mondeo ile aynı çizgilere sadık kalınarak tasarlanmış. Gövde bütünlüğünde eski tasarım çizgilerinin gözlendiği araçda, yeni ön tasarımda geriye doğru uzanan yeni farlar hemen dikkat çekiyor. Yeni tasarımda ön farların yanı sıra yeni ön panjur, led arka stoplar, kalitesi yükseltilmiş iç mekan, USB müzik girişi ve 230 volt güç çıkışı gibi göze çarpan yenilikler bulunuyor. Bunlar haricinde Yeni Focus'da 'power buton' ve 'düşük lastik basıncı ikazı' gibi teknik yeniliklerede yer veriliyor.
Focus'da en dikkat çeken yenilik ise yeni şanzıman sistemi olarak göze çarpıyor. Ford’un Powershift adını verdiği 6 ileri çift kavramalı yeni şanzıman sistemi, manuel ve otomatik kullanım şansını bir arada sunarken, sürüş esnasında maksimum rahatlık ve kullanım zevki veriyor.
Yeni Focus'da motor gamını da oldukça geniş tutan Ford, 2.0 litrelik 136 HP’lik TDCi motorun yanı sıra daha çok rağbet görmesi beklenen 1.6 litrelik biri benzinli diğeri dizel iki motor seçeneği sunuyor. 1.6 litrelik 109 HP güç üreten TDCİ dizel motor seçeneği ile 100 km’de 4.3 lt gibi oldukça iddialı bir yakıt tüketimine sahip olacağı belirtilen Yeni Focus, ekonomik tüketim oranıyla göz dolduruyor. Ford, Focus'da yer verdiği motor seçeneklerinin CO2 emisyon değerlerinde de oldukça hassan davranıyor ve karbondioksit salınımını minimuma indirmek için gerekli filtre sistemini standart olarak sunuyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/32943-iste-yeni-focus.html#post67892
Yeni Focus'un ST ve CC modelleri haricinde 2008 Şubat ayında satışa sunulması öngörülüyor.