Fiat ürün gamının ticari araç segmentindeki temsilcisi ve Avrupa’da en çok tercih edilen modellerinden Fiat Scudo tamamen yenilendi. Yepyeni tasarımı ve geniş iç hacmiyle göz kamaştıran Fiat Scudo’nun basın lansmanı İtalya’da gerçekleştirildi.

FIAT ve PSA arasındaki sektörel ortaklığın ürünü ve 1995 yılından bu yana 350 bin adet satılmış olan başarılı bir modelin devamı olan Yeni Fiat Scudo, Portofino’da yapılan basın lansmanıyla görücüye çıktı. Geniş ve kolay kullanımlı yükleme alanı, hafif ticari araca özgü güvenilirliği ve ekonomikliği ile performans, kontrol ve otomobile özgü bir konforu bir araya getiren Yeni Scudo, 2007 yılının son çeyreğinde Türkiye yollarına çıkıyor.

Yeni Scudo, mevcut Scudo’nun MPV yapısına sahip bir van, sürüşe keyif katan yol özellikleri, modern saloon araçlar ile karşılaştırılabilecek konfor gibi özelliklerini geliştirdiği gibi artan hacim ve taşıma kapasitesi, performans, kalite, sağlamlık, güvenlik ve hırsızlık koruması anlamlarında sınıfının yeni lideri haline gelmiş durumda.

Yükleme hacmi ve taşıma kapasitesi de mevcut modele göre artırılan Yeni Scudo’nun taşıma kapasitesi 1.000 - 1.200 kg arasında değiştiği gibi 49 cm'lik bagaj zemini yüksekliği ile yükleme ve boşaltma işlemlerini kolaylaştırıyor.

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/19255-yeni-scudo-gorucuye-cikti.html#post37152
Yeni Scudo ürün gamında, van modellerine ek olarak, özel kullanım alanları ve müşterilere yönelik üç farklı versiyon ile kapsamlı yolcu taşıma araçları seçenekleri bulunuyor. Geniş ürün aralığı sayesinde her müşteri, tamamen kendi ihtiyaçlarına yönelik bir araç bulabiliyor. Combi Standard modeli araçlarıyla birlikte çalışanlardan oluşan ekipleri taşımak için ideal bir araçtır; konfor ve şık bir tasarım arayan geniş aileler içi son derece uygun olmasıyla öne çıkan Panorama Family ve özellikle VIP yolcuların taşınması için oldukça ideal olan Panorama Executive.

Farklı Motor Seçenekleri
Şehir trafiğinde kusursuz bir sürüş keyfi sağlayan Yeni Fiat Scudo, 3 ayrı Multijet dizel motor seçeneğiyle zengin bir motor gamına sahip. Yeni Scudo müşteri için düşük kullanma maliyeti (yakıt tüketimi, bakım aralıkları ve onarım giderleri), düşük hızlarda ve tam yükle dahi yüksek ivme ve esneklik şeklinde kendini gösterecek şekilde ‘etkinlik ve verimlilik’ ile eş anlamlı. Seçenekler arasında aynı zamanda tamamı Euro 4 standartlarına uygun, yüksek güç ve tork sağlayan üç adet esnek, sorunsuz Multijet motoru da bulunmaktadır: 90 bhp 1.6 Multijet 16v, 120 bhp 2.0 Multijet 16v ve 140 bhp 2.0 Multijet 16v Power (DPF'li).Türkiye’de ise 90 bhp 1.6 Multijet 16v ,120 bhp 2.0 Multijet 16v motor seçenekleri ile piyasaya sunulacaktır.