2006 Mart ayında Avrupa’yla aynı anda Türkiye’de de satışa sunulan, Nissan’ın sıradışı aile otomobili NOTE, tüm Avrupa’da 12 ayda 100.000 adet satış rakamına ulaştı. NOTE, bu satış rakamı ile, B-MPV segmentinde %9.6’lık pazar payı elde ederek, Renault Modus, Honda Jazz ve Fiat Idea gibi rakiplerini geride bırakarak, sektörde üçüncü sıraya yükseldi.

NOTE müşterileri arasında yapılan analiz sonucunda; 100.000 adetlik satış rakamının yarısının, ilk kez bir Nissan otomobil satın alan kişilere yapıldığı saptandı. Tüm NOTE alıcılarının üçte birini kadınların oluşturduğu ve bunların yarısından fazlasının 50 yaşın altında olduğu tesbit edildi.

Bu sonuçlar; NOTE’un bir aile otomobili olduğu ve tüm aile fertleri tarafından günlük olarak kullanıldığı varsayımını destekleyerek, NOTE’un doğru konumlandırıldığını göstermektedir.

NOTE müşterilerinin dörtte üçünü, daha önce, C segmenti hatchback ve daha büyük segmentten otomobil sahipleri oluşturmaktadır. Pratiklik ve genişlik, NOTE sahiplerinin satın alma nedenlerinin en başında yer almaktadır. NOTE, kendi sınıfındaki en geniş bagaj kapasitesine ve en uzun arka diz mesafesine sahiptir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/19254-12-ayda-100-000-note.html#post37150

NOTE müşterileri için diğer bir önemli tercih sebebi ise, keyifli ve dinamik bir sürüş performansı sunmasıdır.

Avrupa’da, en çok gümüş gri renk tercih edilmiştir. Türkiye’de ise siyah, gümüş gri ve spor mavisi renkler beğenilen seçenekler arasındadır.

NOTE müşterileri ile yapılan görüşmelerde; müşterilerin dörtte üçü, satın alma sebebi olarak, ödedikleri paranın karşılığında maksimum değer almalarını ve üst segmentlerdeki donanım seçeneklerine sahip olmalarını belirtmiştir. Müşterilerin üçte birinden fazlası, NOTE’u özellikle dış tasarımı nedeniyle satın aldıklarını söylemiştir.
Bu sonuç, NOTE’un, müşteriler tarafından, genellikle tasarım özelliğinden yoksun olarak algılanan kompakt aile otomobilleri segmentine getirdiği sıradışılığı vurgulamak açısından önemlidir.