Porsche’nin geçtiğimiz yıl Moskova-Moğolistan arasında düzenlenen ve 15 gün süren Transsibirya Rallisi’nde kazandığı birinciliğin ve ikinciliğin ardından yenilenen Cayenne’in de ralli versiyonu tanıtıldı. 2–17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Transsibirya Rallisi 2007’ye katılmak isteyen Porsche müşterileri için geliştirilen yarış tipi Cayenne’den ise sadece 26 adet üretilecek.

Motorsporlarında pistlerdeki başarısıyla ön plana çıkan Porsche, artık dayanıklılığın daha fazla ön planda olduğu uzun mesafe rallilerinde de kendini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Transsibirya Rallisi’nde birincilik ve ikincilik elde eden Porsche, bu çok özel uzun mesafe rallisinin 2007 ayağı için ise 26 adet yarış tipi Cayenne geliştirdi. 2–17 Ağustos tarihleri arasında Moskova’dan start alıp Sibirya’dan geçerek Moğolistan’ın Ulanbatur bölgesinde bitecek olan Transsibirya Rallisi’nde start alması için hazırlanan 26 adet özel Porsche Cayenne, 4 litrenin üstünde hacmi sahip benzinli binek otomobil sınıfı olan 1C sınıfında mücadele edecek. Bütün ralli boyunca karayolları, stabilize yollar ve yol olmayan topraklardan geçecek olan Cayenne’ler Gobi Çölü’nü de aşarak toplam 6 bin 200 km’lik zorlu parkuru 15 günde kat edecekler.

Transsibirya Rallisi 2007 için özel olarak geliştirilen 26 adet Porsche Cayenne, tasarım olarak standart Cayenne modellerinden farklı aksesuarlarla donatılmış olarak üretiliyor. Turuncu renkli gövde şeritleri ve jantlar, yüksek hızlarda denge sağlamak amacıyla eklenen çift kanatlı tavan spoyleri, şnorkelli egzoz sistemi, güçlendirilmiş ve genişletilmiş alt koruma panelleri, tavandaki ilave farlar, ön tampona yerleştirilen vinç aslında ralli için geliştirilen Cayenne’in ön plana çıkan özelliklerine oluşturuyor. Ayrıca A ve B sütunlarındaki takviyeler bir takla durumunda güvenliği artırmak için ultra yüksek sağlamlığa sahip çelikten yapılmış. Sürücü ve yolcuyu yarış koşullarında, bir çarpışma veya taklanın sonuçlarından daha iyi şekilde korumak adına Cayenne S Transsibirya, FIA onaylı bir yolcu hücresinin üzerine monte edilmiş güvenlik kafesi ile donatılmış.