Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Cayenne'ler Moğolistan yolunda


    Porsche, geçtiğimiz yıl Moskova-Moğolistan arasında düzenlenen ve 15 gün süren Transsibirya Rallisi’nde kazandığı birinciliğin ve ikinciliğin ardından bu yılda yenilenen Cayenne’in ralli versiyonlarıyla 2007 Transsibirya Rallisi’nde Moskova’dan start aldı. 17 Ağustos’ta Moğolistan’da tamamlanacak 7 bin km’lik dayanıklılık gerektiren zorlu rallide Porsche yine liderliği hedefliyor.
    Motorsporlarında pistlerdeki başarısıyla ön plana çıkan Porsche, geçtiğimiz yıl tam anlamıyla bir dayanaklılık testi olan Transsibirya Rallisi’nde Cayenne modeli ile elde ettiği zaferin ardından aynı yarışın 2007 ayağında da başarıyı hedefliyor. Özel olarak üretilen 25 adet Cayenne S, 2007 Transsibirya Rallisi kapsamında Moskova’da Kızıl Meydan’dan start aldı. 7 bin km sürecek zorlu bir parkurda Sibirya’dan da geçerek Moğolistan’ın Ulanbatur bölgesinde finişe ulaşma hedefiyle start alan katılımcı ekiplerin tümü gibi Cayenne’ler de karayolu ve stabilize olmayan yolların yanı sıra yol olmayan topraklardan geçecekler. Aralarında 1996 Avrupa Ralli Şampiyonu Armin Schwarz, iki defa Paris-Dakar Rallisi’ni kazanmış Rene Metge gibi ünlü isimlerinde yarıştığı Transsibirya Rallisi’nde toplam 16 etap koşulacak.
    Transsibirya Rallisi 2007 için özel olarak geliştirilen 25 adet Porsche Cayenne, tasarım olarak standart Cayenne modellerinden farklı aksesuarlarla donatılmış olarak üretiliyor. Turuncu renkli gövde şeritleri ve jantlar, yüksek hızlarda denge sağlamak amacıyla eklenen çift kanatlı tavan spoyleri, şnorkelli egzoz sistemi, güçlendirilmiş ve genişletilmiş alt koruma panelleri, tavandaki ilave farlar, ön tampona yerleştirilen vinç aslında ralli için geliştirilen Cayenne’in ön plana çıkan özelliklerine oluşturuyor. Ayrıca A ve B sütunlarındaki takviyeler bir takla durumunda güvenliği artırmak için ultra yüksek sağlamlığa sahip çelikten yapılmış. Sürücü ve yolcuyu yarış koşullarında, bir çarpışma veya taklanın sonuçlarından daha iyi şekilde korumak adına Cayenne S Transsibirya, FIA onaylı bir yolcu hücresinin üzerine monte edilmiş güvenlik kafesi ile donatılmış.
    Bununla birlikte hem arka cam hem de arka yan camlar hafif polikarbonattan yapılmışken ön yan camlar – tüm Cayenne modellerinde olduğu gibi – dış tarafta hidrofobik bir işlemden geçirilmiş. Böylece suyun daha hızlı ve yumuşak bir şekilde akıp gitmesi ve camın geleneksel camlara göre çok daha uzun süre, çok daha temiz kalması sağlanmıştır.
    Porsche Cayenne S baz alınarak geliştirilen ralli aracında ise 4.8 litrelik ve 385 HP güç üreten V8 motor ve 6 ileri otomatik şanzıman yer alıyor. Cayenne model ailesinin diğer modelleri gibi Cayenne S Transsibirya’da da firmanın sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi PTM (Porsche Çekiş Sistemi) ile donatılmış olarak sunuluyor. Temel modunda PTM, motor torkunun yüzde 62’sini arka tekerleklere ve yüzde 38’ini de ön tekerleklere besliyor. Ayrıca, elektrikli bir motor tarafından çalıştırılan ve elektronik olarak kontrol edilen çok-plakalı kavrama, sürüş koşulları gerektirdiğinde güç dağıtımını değiştirebilmekte; gerekirse motor gücünün yüzde 100’ünü tamamen öne veya arkaya aktarabilmektedir.
    Ayrıca Cayenne S Transsbirya’ya ek olarak takılan çapraz kilit, arazi sürüş özelliklerini daha da yüksek bir standarda taşır (ve aynı zamanda isteğe bağlı Off road Teknoloji Paketinin bir parçası olarak normal seri üretim modelinde de mevcuttur).
    Cayenne’in jantları ve süspansiyonu, doğal olarak zorlu pistlerin ve kayalıklı yüzeylerin uzun vadede gerektirdiği zorlu şartları aşmak için de modifiye edilmiştir. Örnek olarak, çift-kollu ön aks takviye edilmiş iz kontrol kollarıyla birlikte sunulmaktadır. Standart modelde kullanılan yüksek-hıza uyumlu lastiklerin yeriniyse 255/55 R 18 T ebadında ve 190 km/s’e (118 m/s) kadar varan hıza göre homologasyonu yapılmış özel arazi lastikleri kullanılıyor.

  2. #2
    Bölüm Sorumlusu RüZGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Eylül 2006
    Yer
    Konya
    Yaş
    28
    Mesajlar
    1,185
    Tecrübe Puanı
    41

    --->: Cayenne'ler Moğolistan yolunda

    Saol Always

Benzer Konular

  1. Yolcu yolunda gerek
    By soleil in forum Atasözleri ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Şubat.2008, 11:25
  2. Su testisi su yolunda kırılır
    By soleil in forum Atasözleri ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Şubat.2008, 09:07
  3. Almanya Yolunda
    By Mustafa Uyar in forum Fıkralar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Kasım.2007, 21:18
  4. Başarı yolunda 70 adım
    By şehzade in forum Lise Edebiyat Dersi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Mayıs.2007, 01:26
  5. Cayenne ralliye çıkıyor
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Nisan.2007, 19:55

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.