Ticari araçlar konusunda uzman 20 Avrupalı gazetecinin oluşturduğu "Van of The Year" jürisi; Yeni Fiat Scudo'yu 2008 yılının ticari aracı seçti.
Yeni Fiat Scudo'nun ödül kutlaması Scudo'nun Türkiye lansmanında gerçekleştirildi. Yeni Fiat Scudo, tamamen yenilenen dış tasarımı, artırılan yük taşıma kapasitesi gibi özellikleri ile 2008 yılının ticari aracı olmaya layık görüldü. Fiat Scudo, değerlendirmede en yüksek puan olan 140 üzerinden 108 aldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/35405-scudo-yilin-ticari-araci-secildi.html#post75077
Fiat ve PSA arasındaki sektörel ortaklığın ürünü ve 1995 yılından bu yana 350 bin adet satılmış olan başarılı bir modelin devamı olan Yeni Fiat Scudo, mevcut Scudo'nun MPV yapısına sahip bir van, binek araçlar ile karşılaştırılabilecek konfor gibi özelliklere sahip.
Yükleme hacmi ve taşıma kapasitesi de mevcut modele göre artırılan Yeni Scudo'nun taşıma kapasitesi 1.000-1.200 kg arasında değişiyor. Arka koltukların esnekliği ve modülerliği sayesinde koltuklar yatırılabiliyor, katlanabiliyor ve sökülebiliyor. Böylece kabinin arka kısmı yolculara göre düzenlenebiliyor, arka koltukta bulunanlar için sıra dışı bir konfor sağlanıyor. Bu durum ayrıca, kapasitenin yanında esnek oturma düzeni sağladığından, aracın çok yönlülüğünü artırıyor.
Yeni Scudo ürün gamında, van modellerine ek olarak, özel kullanım alanları ve müşterilere yönelik dört farklı versiyon ile kapsamlı yolcu taşıma araçları seçenekleri bulunuyor.
Dört versiyondan biri olan Cargo modeli 5 m3 ve 6m3 yükleme hacmi, 2+1 oturma alanının yanısıra 1.6 Multijet motoru ile son derece ekonomik bir alternatif sunuyor.
Combi Mix modeli 5+1 oturma alanı ile konforlu yolculukları garanti etmenin yanında tavana kadar yükleme yapılabilen büyük bir bagaj hacmine sahip.
Konfor ve şık bir tasarım arayan geniş aileler için son derece uygun olmasıyla öne çıkan, 8+1 modüler oturma alanına sahip Scudo Combi ve ESP'den sürücü ve yolcu hava yastığına, termal ısıtıcıdan yağmur sensörüne, karartılmış camlardan alaşımlı jantlarına kadar güvenliği, konforu ve prestiji bir arada sunan Scudo Combi Executive özellikle VIP yolcuların taşınması için oldukça ideal.