Hamileyken Beslenme

--------------------------------------------------------------------------------

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emine Özcan, sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için düzenli beslenmenin önemli olduğunu bildirdi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/24947-hamileyken-beslenme.html#post47347


Adıyaman'ın Kahta İlçesi Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emine Özcan, hamile bayanların sağlıklı besinler alması ve gereğinden fazla beslenmeden kaçınmaları gerektiğini belirtti. Özcan, "Vücudumuzu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli çalışması için yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda alınması gerekiyor. Aşırı yemek yemek vücudumuz için faydalı değil. Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı var. Tek taraflı, yani sadece protein veya karbonhidratla beslenmek yanlıştır. Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi önemli besin maddelerinden de faydalanmak gerekir" açıklamasını yaptı.

Sağlıklı ve düzenli beslenme için beslenme kurallarının çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Özcan, şunları söyledi:

"Beslenme kuralları 5 ana besin grubunu içerir. İlk ana besin grubu sıklıkla tüketilmesi gereken karbonhidratlardır. Grupların sıralaması daha az tüketilmesi gereken gıdalara doğru gider. Bu besin grupları karbonhidratlar, mineraller, proteinler, yağ ve şekerdir. Gebelerin dikkatli ve düzenli gıda tüketimi yapması gerekir. Hamile bir kadın kalsiyum alımı için günde en az yarım litre süt içmelidir. Emzirme döneminde ise bir litreye kadar süt tüketilmelidir."