Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart Kişiliğinizin Rengi Işinize De Yansiyor!

    Kişiliğinizin rengi işinize de yansıyor

    İşte İnsan Workshop’una katılan yönetim koçu Jenny Sergeant, "Renklerle Analiz" sisteminin iş hayatındaki etkilerinden söz etti.

    İşte İnsan’ın eğitim ve danışmanlık firması Doğa Innovatory ile ortaklaşa düzenlediği workshop, çeşitli sektörlerden yöneticilerin katılımıyla geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Garanti Kültür Merkezi’nde biraraya gelen katılımcılar, uzun yıllar mağazacılık sektöründe uluslararası firmalarda yöneticilik yapmış olan yönetim koçu Jenny Sergeant’la bir araya gelme fırsatı yakaldı.

    Renklerle analiz konusunda uzman olan Sergeant, workshop’ta gerçekleştirdiği "True Colors" (Renklerle Analiz) çalışmasıyla büyük ilgi topladı. Açılış konuşmasını İşte İnsan Reklam Genel Müdür Yardımcısı Başak Tecer ve Doğa Innovatory Genel Müdürü Zeynep Küçük’ün yaptığı atölye çalışmasında Sergeant özellikle müşteri odaklı sektörlerin pazarlama faaliyetlerinde fayda sağladığı ispatlanan True Colors çalışmasını sergiledi.

    Dört renk, dört kişilik
    Kişilerin güçlü yanlarını ortaya koyması ve iletişim becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalar içeren True Colors yöntemi, Amerika Birleşik Devletleri eğitim sisteminde öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Öğretmenlerin sınıf ortamlarını ve eğitim metotlarını geliştirmede kullanılan program, ebeveynlere çocuklarının karakterlerini analiz etme ve onlara uygun iletişim yollarını geliştirme konularında destek sağlıyor. True Colors’ın iş hayatında da yer edindiğine değinen Sergeant, renklerle yapılan analizler sayesinde organizasyonlarda ortak bir dil yakalandığını belirtiyor. Çok renkliliğin özellikle küresel şirketlerde kişilerin ortak yanlarını bulmasında fayda sağladığına değinen Sergeant’a göre her birey, dört farklı renkten oluşan kişilik özelliklerine sahip. Mavi, sarı, yeşil ve turuncu renklerin oluşturduğu bu karakteristik özellikler tüm bireylerde farklı yoğunluklarda bulunuyor. ’Herkesin farklı olduğu kadar ortak yönleri de vardır’ mesajı üzerine kurulan çalışmada öncelikle katılımcılara dört ana renkten oluşan kartlar dağıtıldı. Her bir katılımcı renklerin temsil ettiği karakter özelliklerine göre kendisine en yakın rengi seçti ve aynı rengi seçenler bir grupta toplandı. Grupların kendi arasında yaptığı toplantıda ise katılımcıların ortak ve güçlü yönleri belirlendi. Son derece eğlenceli ve interaktif bir ortamda yürütülen grup çalışmasının sonunda katılımcılar kendilerini yansıtan gerçek renkleri öğrenme şansına sahip oldu.

    Renginizi parlatın
    "Karakterimizin taşıdığı renkler iletişim kurma, algı ve birbirimizi etkileme gücüne sahip. Yalnızca biri daha baskın da olsa hepimiz dört rengin özelliklerini karakterimizde saklı" diyen Sergeant’a göre bireyler sahip olduğu karakter özelliklerine uygun renkleri belirlediği taktirde güçlü ve zayıf yanlarını da ortaya çıkarabiliyor. Ekip çalışması gerektiren iş kollarının yanı sıra bireysel çalışmalarda da fayda sağladığı düşünülen True Colors analizinden liderler, üst düzey yöneticiler, öğretmenler ve ailelerin yanı sıra spor kulüpleri de yararlanabiliyor. Toplantının sonunda katılımcılara "Kendi parlak renginizi unutmayın ve insanlarla iletişim kurmada mutlaka bu yanınızdan faydalanın" önerisinde bulunan Sergeant, çalışma hayatında birçok engelin bu sayede ortadan kalkacağı görüşünü savunuyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kisisel-gelisim/28335-kisiliginizin-rengi-isinize-de-yansiyor.html#post55178

    Renginizi siz seçin

    Yeşil: "Bilgi ve anlayış arıyorum"
    * Zeka, dürüstlük ve adalete değer veriyor.
    * İş hayatında kavramcı ve bağımsız birdüşünürdür. Sürekli mücadeleci ortamlarayönelir, yenilikçi model ve sistemler geliştirir.
    * Rutin işlerde sabırsızdır. Mükemmeliyetçiama dalgın, yaratıcı, araştırmacı ve soğukkanlıbir yapıya sahiptir.

    Sarı: "Kurallara uyum, otoriteye saygı isterim"
    * Detaycılığı ve çok çalışma yeteneği ile işyaşamında birçok organizasyonun bel kemiğiolur. Görevi tamamlamak için fazla mesaiyapması gerekse dahi, işin oyundan öncegeldiğini düşünür.
    * Dikkatli, dakik, mantıklı ve sadıktır.

    Turuncu: "Çok hızlı hareket ederim"
    * Yetenek, beceri ve cesarete değer verir.
    * Rutin işlerde çalışmaktan sıkılır. Özgürlük veserbestlik sağlacak bir kariyer yaşamındanmemnunniyet duyar. Kendisini ’doğal biricraatçı’ olarak tanımlar.
    * Doğuştan problem çözücü ve rekabetçidir.

    Mavi: "Eşsiz ve güvenilir hissetmek isterim"
    * İlişkilerde dürüstlüğe önem verir.
    * Daha çok sanat, iletişim, eğitimve yardım kollarında çalışır. Başkainsanları motive etme ve onlarlaetkileşime geçme konusunda ustasayılırlar.

  2. #2
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Standart --->: Kişiliğinizin Rengi Işinize De Yansiyor!

    güzel benim rengim turuncu çoğu doğru gibi eline sağlık...:1yes2:

  3. #3

    Üyelik tarihi
    13 Şubat 2007
    Yer
    konya
    Yaş
    32
    Mesajlar
    94
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Kişiliğinizin Rengi Işinize De Yansiyor!

    benimkide mavi kısmen uyuyor...

  4. #4
    meyerli
    Misafir

    Standart --->: Kişiliğinizin Rengi Işinize De Yansiyor!

    teşekkürler mavi gibi duruyor ama :)

Benzer Konular

  1. Kadının Rengi
    By Mustafa Uyar in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.Nisan.2013, 20:10
  2. Burcuna göre saç rengi seç
    By Osman in forum Burçlar ve Astroloji
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 31.Ocak.2007, 14:25
  3. Sevginin Rengi
    By vergun in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 25.Ekim.2006, 18:52
  4. Kan Rengi Kırmızı Güller
    By vergun in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.Ekim.2006, 02:25
  5. Özlemin Rengi Var mı?
    By şehzade in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Ekim.2006, 17:49

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.