Kadinin Rengi!
MAVİ

huzur rengidir mavi ,sakinleştirir,yatıştırır,dinginlik verir,Maviyi seçen kadın haddini bilir ,etliye sütlüye karışmaz.Sakin ,sessiz,uslu ama sevimli ve hoştur.Bu rengi tercih eden kadınlar genellikler sportmen ,genç, sade ve dişiliğini abartılı bir şekilde gözler önüne sermeyen kadınların tercihidir diyebiliriz.İncecik beyaz çizgili gömlekler ,lacivertli beyazlı marine giysiler sportmen bir görüntüye işaret eder.Bunun dışında mavi ve yeşil gözlülerin en çok tercih ettiği renktir.

GRİ
tüm hüznüne karşın uyumlu ve ağırbaşlı , sakin ve usludur gri. Asi değildir hiçbir zaman ,radikal ,çılgın,vahşi olması mümkün değildir.İş hayatının en vazgeçilmez rengi belki de gridir.Sisli pusulu griyi tercih edenler de yine öyle sisli puslu tipler oluyor desek çok yanlış olmaz . Kendini net bir şekilde ortaya koymak isteyen ,iddialı,cesur,atak kadının rengi olduğu söylenemez.Gri, genellikle pembe ve mavili pastel renkler ve inciler eşliğinde ağırbaşlı,sakin ,ciddi görünümlü, sade ve şık olmasını becerebilen kadınlar tarafından kullanılıyor.

SARI

Sarı saç ,kehribar rengi göz tamamda ,sarı öyle çok giyilen ,çok kullanılan bir renk değil gibi. Ama konu dekorasyon olunca iş değişiyor.Sarı renk mutfaklarda harikalar yaratırken ,yaldızlı sarılar hemen hemen her yerde hayatımızın içinde olduklarını hissettiriyorlar.Yaldızlı sarı papuçlar,ojeler,aksesuarlar,şamdanlar,takılar,obje ler çok iddialı olabiliyor.Sarı,genellikle neşeli,pozitif,hareketli dışa dönük kadınlar tarafından tercih ediliyor.

KIRMIZI

Ateşin ,şehvetin ,güneşin,ihtirasın , hatta belkide vahşetin rengi kırmızı .Yoğun,ağır,iddialı,atılgan,saldırgan,radikal bir renk olan kırmızı herkesin harcı değil! Hatta pek azlarının harcı bile denebilir.Kırmızı,kadınsıdır,iç gıcıklar,keskindir,canlıdır,enerjiktir,yerinde duramaz.Giyene enerji verir,moral verir,hareketlendirir.Sadece giyene mi ?Bakan da nasibini alır kırmızdan ,çevreye yaydığı dinamizimden.Giymek de bakmak da cesaret ister .Uzun lafın kısası ; yabana atılacak bir renk değildir kırmızı.


BEYAZ
Gelinlik ,sabun ,çarşaf ,masumiyet,saflık,temizlik,önlük yakası,süt... Beyaz her birimize pek çok kavramı ve eşyayı çağrıştıran bir renk .Ancak beyazın çağrıştırdığı ilginç birşey var , o da siyah ! gecenin ve gizemin temsilcisi siyah ,gündüzün ve netliğin temsilcisi beyazla buluştuğunda ortaya çok güzel bir tablo çıkabiliyor.Beyaz esnek ve uyumlu bir renktir .Bu nedenle bunu tercih edenler de aynı özelliği taşır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/64986-kadinin-rengi.html#post129090

SİYAH
Siyah renk bir tutkudur,sevdimi bir kere tam sever.Siyah sadece giyimde değil,iç giyimde,saç renginde,aksesuarlarda,makyajda,ayakkabıda,çantada ve dekorasyonda de çıkar karşımıza.Hatta ayakkabı,çanta denildiğindeilk akla gelen siyahtır.Çünkü siyah uyumlu bir renktir,ne kadar asi görünürse görünsün! Cesaret ister simsiyah saçlar,uçukluk ister siyah ojeler,farlar...siyah tutkunu kadınlar sıradan kadınlar değildir.Gizemli ,entellektüel,marjinal kadınlar arasında siyah tutkunları çok görülür.Gece rengidir bir de siyah ,davetlerin asla vazgeçilmeyen ve de kolay kolay vazgeçilmeyecek rengidir.Gizemin, zarafetin,seviyeli ve erotizmin ,ağırbaşlı bir iddialılığın sembolüdür.

PEMBE
Çocukluk tutkusu pembe!Tabii kız çocuklarının .Pastel bir pembenin incelikli bir zarafeti var kuşkusuz.Zarafetten çok,fıkırdak etkiler yaratan fuşyanına da pembeler sınıfına girmesi biraz şaşırtıcı tabi! Pembe dişi olmasına dişi de pek de yetişkin bir dişi değilmiş gibi,sanki biraz lolita gibi.

KAHVERENGİ

Öyle uçuk kaçık ,havai,çılgın kadın rengi değildir.Genellikle tahta kolye ve bileziklerle ,entel dantel havalarda ya da orta yaş kadınlarında hanım hanımcık olarak kullanıldığı hakkında bir rivayet var .Kahverengi zengin bir renktir,açığı koyusuna benzemez.