Alman lüks otomobil üreticisi Audi AG, 2008 yılının ortalarında dünyanın en temiz dizel teknolojisini Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında aynı anda satışa sunmaya hazırlanıyor! Yeni nesil A4 ile birlikte seri üretime geçecek olan yeni teknolojili TDI motor, performansı, üstün çekiş gücü ve Euro 5 düşük emisyon değerlerini şimdiden karşılayabilmesiyle geleceğin çevreci motor tipi olarak dikkatleri üstüne toplayacak!
Volkswagen Group bünyesindeki markalarda kullanılan ve başarını defalarca kanıtlamış olan TDI (doğrudan püskürtmeli dizel) teknolojisine sahip motor, Audi AG mühendisleri tarafından geliştirilerek yeni ve farklı bir yapıya kavuşturuldu. 2.0 bar püskürtme basınçlı yeni piezo-elektrik common rail sistemi ile birlikte son derece verimli çalışan ve mükemmel uyum sağlayan turbo ünitesi sayesinde güç artışı sağlanırken, işlenmemiş motor emisyonlarında çok önemli bir düşüş elde edilebiliyor. Daha yüksek teknolojili ve daha temiz çalışan yeni nesil TDI motor, nitrojen oksit emisyonlarını yüzde 90 oranında azaltabiliyor. Audi AG, yeni geliştirdiği bu motorla Avrupa’da gelecekte uygulanacak olan en sıkı emisyon standardı Euro 5 emisyon normunu da şimdiden karşılayarak teknoloji liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/29887-audiden-dunyanin-en-temiz-dizeli.html#post59345
Alman lüks otomobil üreticisi Audi AG, yeni nesil TDI teknolojisini ilk olarak yeni nesil A4’te 3.0 litrelik V6 motorla gün ışığına çıkarmayı hedefliyor. Yeni Audi A4’te kullanılacak olan 240 HP güç ve 500 Nm tork üretecek olan yeni TDI motor, ilerleyen dönemlerde diğer modellerde kullanılmaya başlanacak. Bununla birlikte Audi AG, yeni nesil TDI teknolojisini 2010 yılına kadar tüm modellerine farklı güç ve silindir hacmi kombinasyonlarıyla entegre etmeyi hedefliyor.