Hyundai Santa Fe, Amerika'nın en önemli otomotiv bilgilendirme ve alım satım kurumlarından biri olan Autobytel'in yaptığı Editors' Choice Awards'da (Editörlerin Seçimi Ödülleri) "2007 Yılının En İyi 4x4'ü" seçildi. Santa Fe, ayrıca kendi segmentinde de "Yılın En İyi Yeni 4x4'ü" ödülünü kazandı.

Hyundai'den yapılan açıklamada, merkezi Amerika'da bulunan ve Avrupa'nın önemli ülkeleriyle birlikte Japonya'da da temsilciliklere sahip olan Autobytel, Santa Fe'nin yanı sıra Hyundai'nin Amerika'da satılan Entourage isimli MPV modelini de "En İyi Minivan" ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Autobytel Editors' Choice Awards'da, tecrübeli otomotiv gazetecileri tarafından 2007'nin en iyi yeni otomobilleri seçildi. Hyundai Santa Fe, yeni, çekici ve sportif tasarımıyla birlikte 7 kişinin de oturabildiği geniş kabini, güvenlik ekipmanları, gelişmiş sürüş karakteristiği sayesinde uygun fiyata en iyi özellikleri sunan araç olarak seçildi ve hem kendi segmentinde hem de tüm 4x4 araçlar arasında bütün rakiplerini geride bırakarak zirveye yerleşti. Entourage da, 250 PS'lik güçlü motoru, her türlü isteği karşılayan donanım özellikleri ve çok yönlü kullanıma imkan sağlayan pratikliğiyle segmentinin en iyisi olarak seçildi.

Hyundai Motor Amerika Stratejik Planlama ve Ürün Gelişimi Başkan Yardımcısı John Krafcik, Santa Fe'nin en iyi 4x4 seçilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Autobytel'in yaptığı değerlendirmede Hyundai'nin 3 ödül birden kazanmasından oldukça memnunuz. Ayrıca Santa Fe'nin de, sıkı bir rekabetin yaşandığı pazarda tüm 4x4'leri her özelliğiyle geride bırakarak en iyi araç seçilmesinden de gurur duyuyoruz."
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/12988-hyundaiye-3-odul-birden.html#post22301

Autobytel Editors' Choice Awards ödülleri, Amerika'da satılan her segmentte binek otomobilin değerlendirilmesi sonucu sahiplerini buluyor. Kullanıcıların çok geniş bir seçeneğe sahip olduğu bu pazarda, her geçen gün yeni segment ve yeni otomobiller ortaya çıkıyor. Autobytel bünyesindeki gazeteciler, 2007 yılına ait en iyi araçları belirlerken konfor, tasarım, kalite, performans ve genel özellikleri değerlendirmeye alıyor. Bu değerlendirmeler sonucunda tüm araçların ait olduğu segmentler içindeki yeri belirleniyor.

Daha sonra binek otomobil, 4x4 ve Amerikan pick-up modelleri arasında da tüm segmentlerdeki araçlar arasından en iyileri seçiliyor.