Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Nissan'dan iki konsept birden


    Nissan, bu yıl 62.’si düzenlenen Frankfurt Motor Show’da; elektrikle çalışan konsept otomobil Mixim’i ve en son renk ve boya teknolojisinin kullanıldığı Micra Renk + Konsept aracını sergileyecek.

    Mixim Konsept
    Mixim konsept, zamanının çoğunu bilgisayar ve internet kullanarak geçiren genç sürücüler için tasarlanmıştır. Araçta, sürücü ortada oturmakta ve iki tarafında koltuk bulunmaktadır. Aracın, direksiyon ve kontrol düğmeleri tasarlanırken, bilgisayar oyuncularının yakından tanıdığı ara birimlerden esinlenilmiştir.

    Nissan'ın 'Super Motor' elektrik motor/jeneratörünün ve kompakt lityum iyon pillerinin kullanıldığı Mixim, elektrikli araçlardan beklenmeyecek derecede hızlı bir performansa sahiptir. Bir Süper Motor, ön dingile güç verirken ikincisi, arka dingili haraket ettirerek, Mixim’in tüm tekerleklerini kullanmasını sağlamaktadır.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/31663-nissandan-iki-konsept-birden.html#post64274

    Mixim, en modern elektrikli araç (EV) teknolojisini kullanmaktadır. Zarif ve karakteristik bir coupé olarak tasarlanmıştır. Motor kasklarından esinlenerek dizayn edilen ön camın tüm profili kapladığı araç, eğimli tavanı ve keskin arka hatları ile, elektrikli bir araçtan beklenenlerin ötesinde bir özellikler sunmaktadır.

    Elmas biçiminde tasarlanan araçta, göze çarpan özellikler; kapıların arkasındaki hava girişleri ve LED sürücü lambalarıdır. Üçgen üst yan camlar, tavanın eğimiyle yumuşak bir şekilde birleşirken, hareketli bir açı ile tavanı yararak kapıların merkezine kadar ulaşır. Arka kapak, üç koltuğun arkasındaki büyük bir bagaj bölümüne açılır. Aynı zamanda, ön koltuk modülünün arkasında dördüncü koltuk yeri bulunmaktadır.

    Dingil mesafesi 2530 mm olan Mixim, 3700 mm uzunluk, 1800 mm genişlik ve 1400 mm yüksekliği ile, Micra'dan biraz daha kısa ve alçaktır ve ağırlığı sadece 950 kg’dır.

    Konsept bir otomobil olmasına rağmen, Mixim’in geliştirilmesi, Nissan’ın, daha güçlü mobil toplum hedefini ifade eden Nissan Yeşil Programı’na uygundur.

    Micra Renk + Konsept Şov
    Micra Renk + Konsept otomobili, en son renk ve boya teknolojisini gösterime sunmak ve tüm Micra grubunda yapılan değişiklikleri açıklamak amacı ile şirketin Londra’da bulunan, Avrupa tasarım merkezi olan, Nissan Design Europe’da tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

    Araçtaki en önemli görsel fark, aracın üzerindeki boyadır. Micra Renk + Konsept aracın tamamında uygulanan “Sıvı Metal” altın boya ve yanlarında kullanılan inci beyazı kontrast oluşturmaktadır.

    Uygulanan altın renkli boya araca, yoğun bir derinlik görünümü kazandırmıştır. Bu yoğun derinlik görünümü, boyaya eklenen özel etkiye sahip pigmentin sonucudur.

    Renk + Konsept teması; aracın iç, alt ve üst kısımlarının tamamında kullanılmıştır. Şık beyaz deri ile kaplanan koltuklar ayrıntıları ve dikişleri vurgulamaktadır. Paspaslar ve alçak iç paneller, asit sarısı olup, pastel renkli üst kısım ve kontrol paneli ile kontrast oluşturmaktadır.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Nissan'dan iki konsept birden

    bence çok sevimli arabalar...

Benzer Konular

  1. Volkswagen Space UP! konsept
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Kasım.2007, 12:34
  2. BMW 1 Serisi tii Konsept
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Kasım.2007, 12:30
  3. Ford Verve Konsept
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Eylül.2007, 20:39
  4. Kia'dan yeni bir konsept
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Temmuz.2007, 07:58
  5. nissan(modifiyeli)
    By Osman in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21.Ekim.2006, 19:31

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.