Kia Motors yeni spor coupe konsept modelinin dünya prömiyeri, 11 Eylül'de başlayacak Frankfurt Uluslararası Motor Show'da yapılacak.

Kia'nın Şef Tasarımcısı Peter Schreyer liderliğinde Avrupa tasarım ekibi tarafından tasarlanan ve Avrupa'da üretilen yeni konsept aracın ismi halen gizli tutuluyor. Konsept araç, 2+2'lik oturma kapasitesinin yanı sıra gösterişli tasarımıyla ön plana çıkıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/29277-kiadan-yeni-bir-konsept.html#post57843

Yeni modelle ilgili ilk izlenimlerin açıklayan Peter Schreyer, "Kia bana tüm marka tasarımı ve karakterini şekillendirme şansı veriyor. Bu heyecanlı yolculuğa, ilk kez Kia Ex Cee'd Cabrio konsept modelinin Mart ayında Cenevre Fuarı'nda sergilenmesiyle başladık.
Eminim ki, Frakfurt'ta yeni spor coupe konsept modelimiz, Kia Motors'un "Power to Surprise" iddiasını otomotiv dünyasına göstermiş olacak" dedi.

Schreyer, yakın bir geçmişte İngiltere'nin seçkin sanat ve tasarım okulu Kraliyet Sanat Akademisi (Royal Collge of Art) tarafından otomotiv tasarımına yaptığı katkılardan dolayı "Fahri Doktora" unvanıyla ödüllendirildi. 53 yaşındaki Bavyeralı tasarımcı, 1979-1980 yıllarında Kraliyet Akademisi'nde ulaştırma tasarımı konusunda eğitim almış ve 25 yıl boyunca Audi ve Volkswagen'de çalışarak Audi TT ve yeni VW Bettle gibi araçları tasarlamıştı. Kia Motors'daki yeni kreatif görevine ise Eylül 2006'da
getirildi.