EŞEKLİĞİNİN CEZASI ÖDÜL OLACAK!

Sakarya'da, ormandan eşeğiyle odun taşırken yakalanan ve para cezasına çarptırılan, ödeyemediği para cezası 2 aylık hapis cezasına çevrilen kadın, cezasını kadın kuaförlüğü kursu görerek çekiyor.

Akyazı ilçesinde 2 yıl önce eşeğiyle ormandan ağaç taşırken yakalanan S.T. (18), Sakarya 1. Sulh Ceza Mahkemesince Orman Kanunu'na muhalefet suçundan para cezasına çarptırıldı. Para cezasını ödememesi nedeniyle 2 ay hapis cezası alan S.T'nin, cezasını Halk Eğitim Merkezi'nde 5 ay boyunca kuaförlük kursuna giderek çekmesi hükmedildi.
S.T, (18) AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çaybaşı Değirmendere köyünde orman görevlileri tarafından odun taşırken yakalandığını belirterek mahkemenin 2,5 yıl sürdüğünü söyledi. Odunları yakmak için aldığını ifade eden S.T. “Annem ve kardeşlerim fındık bahçesinde çalışıyorlardı, ben de onlara yemek götürdüm. Dönüşte dere kenarlarında odun parçaları gördüm. Yanımda eşek vardı. Bulduğum odunları eşek sırtına yükledim. Eve götürürken orman görevlisi yakaladı. Ve orada odunlara ve eşeğe el konuldu. Daha sonra hakkımda dava açıldığını öğrendim” dedi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/7803-esekliginin-cezasi-odul-olacak.html#post12045
Mahkemenin önce para cezası verdiğini kaydeden S.T. “Mahkemenin verdiği para cezasını ödeyemedik. Ve bu para bin 600 YTL'ye kadar yükseldi. Parayı ödeyecek durumumuz olmadığı için bunu hapis cezasına çevirdiler. Yeni çıkan yasayla birlikte hapis cezası yerine kuaförlük kursu verildi” diye konuştu.
ALDIĞIM CEZADAN MEMNUNUM, BU SAYEDE MESLEK SAHİBİ OLABİLİRİM”
Kuaförlük kursu cezası sayesinde cezaevine girmekten kurtulduğunu dile getiren S.T, şunları söyledi:
“Aldığım cezadan memnunum. Yoksa bu yaşta cezaevine girecektim. Çünkü odunları alırken bunun suç olduğumu bilmiyordum. Bu sayede meslek sahibi olabilirim. 5 ay boyunca bu kursa devam edeceğim. Köyde oturuyoruz. Belki ileride aldığım bu kurs sayesinde, köyde bu anlamda bir şeyler yapabilirim.”

İYİ BİR YÖNTEM...TOPLUMA KAZANDIRMAK ADINA...