Asıl adı Muhiddin Piri olan Osmanlı denizcisi; 1465 1470 yılları arasında gelibolu da doğmuştur.Önceleri Osmanlı Donanmasında amcasının yanında Akdeniz de ki deniz savaşlarına iştirak etti, 1499-1502 yıllarındaki Osmanlı Venedik savaşlarında bir gemiye kaptanlık etti.Daha sonra 1511 yılında amcasının vefatı üzerine geliboluya çekildi 1513 yılında "kitabı bahriye" adlı kitabı üzerine çalışmaya başladı ilk dünya haritasını tamamladı.Harita nın bir bölümü topkapı sarayında sergilenmektedir.Çizdiği ilk dünya haritası hala anlaşılamayan bazı garipliklerle doludur.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=1668

-Nasıl oluyorda gerçek harita çizimlerinden çok sonra sismolojik yöntemler ile varlıkları tespit edilen Arjantin ile Antartika yı okyanusun altından birleştiren dağlar piri reis tarafından 500 yıl önce çizilmiş olabiliyor.

-Nasıl oluyorda piri reis haritalarda düz görünen, dünyanın dönüş hareketi sayesinde uzaydan anlaşılabilen Arjantinin ucunun kıvrık olduğunu kusursuz bir şekilde çizebiliyor.

-1840 yılında sonar yöntemi ile tespit edilen Günümüz gemilerinin bile zor ulaştığı Antartika dağları Piri resi tarafından o zaman teknolojisi ile nasıl çizilebiliyor.

-Türk tarhi kurumunun hayatını çıkardığı Piri reis Amerika kıtasına hiç gitmediği halde bu kıtayı keşfinden 20 yıl sonra nasıl kusursuz olarak çizebilmiştir.(Zaten Piri Reis kitabı bahriyesini dünyayı gezmesi için asla yetmeyecek kısa bir zamanda tamamlamıştır )

-Dönemin bir çok denizcisinin haritaları hatalarla doluyken Piri Reis dünyanın 16 köşeden oluştuğunu o dönemde nasıl tespit edebilmiştir(su küreyi çıkardığımızda oluşan şekil).

Nasa tarafından kusursuz ilan edilen harita Piri Reis tarafından şöyle ifade edilmiştir.....

Nasıl bitti şu koca kitabım...
Bilene anlayanadır hitabım...

ve bir başka şiirinde de şöyle diyordu...

Kıl kadar noksan bulursun onda,
Bu harita kullanılmaz onu bil..