20 Ekim 1948 yılında Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Melih Gökçek, 5 yaşına kadar Ankara'da ikamet etti. Gökçek Ailesi Gaziantep'e taşındı. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'de yapan gökçek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrencilik hayatına başlayınca 1967 yılından itibaren tekrar Ankara'ya yerleşti.

Gazeteci ve yumurtacı Gökçek

Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'na giren, 1975'te de bu okulu bitiren Gökçek, parlamento muhabirliği yaptı. Gökçek, askerlik görevine başlamadan önce Çalışma Bakanlığı'da Özel Kalem Müdür Muavinliği'ne getirildi. Askerlik görevini yedek subay olarak Kıbrıs Güzelyurt'ta yerine getiren Gökçek, askerlik dönüşü ticaret hayatına atıldı. Fotoğrafçılık, marketçilik işleri ile uğraşan Gökçek daha sonra yumurta toptancılığına başladı.

Başkan Gökçek

1984 yılında Anavatan Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığına aday oldu ve seçildi. 1989 yılından itibaren Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne atandı. Bu görevini 1991 yılı başlarına kadar sürdürdü.

1991 yılında Refah Partisi'ne geçerek aynı yıl içinde Keçiören bölgesinden Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi. 1999 ve 2004 yıllarında aynı göreve tekrar seçildi. Gökçek böylece Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen aday oldu.

Futbolcu Gökçek

Evli ve iki çocuk sahibi olan Gökçek'in futbola olan düşkünlüğü ise babadan yadigar. Melih Bey de ismini de babasının o dönemlerde hayran olduğu Fenerbahçeli futbolcu Melih'ten almış. Hal böyle olunca da Gökçek doğuştan Fenerbahçeli olmuş. Ancak son zamanlarda, özellikle Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'ndaki başarılı çıkışları dolayısıyla taktirlerini gizleyemeyen Gökçek'in "Ben galiba artık Galatasaraylı oldum" sözleri de basında yeraldı. Gökçek'in kendine ait iki adet Senbernard köpeği var.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=112952

Gökçek, bir ara Ankaraspor başkanlığı yaptı, sonra bu görevi manevi olarak sürdürdü.

Heykelsever (!) Gökçek

Gökçek, 1994'te belediye başkanı seçildiğinde Altınpark'taki kadın ve erkek figürlerinin bulunduğu iki heykeli kaldırttı. Heykelleri kaldırma gerekçesini ''Müstehcenlik'' diye açıklayan Gökçek, ''Tükürürüm böyle sanatın içine. Terbiyesizliğin sanatı olmaz'' sözleriyle tepki aldı. Gökçek, Tandoğan'da bakım için daha önce depoya kaldırılan kadınlar ve çocuklar heykelini de aynı gerekçeyle, bir daha depodan çıkartmadı. Gökçek, partisinin seçim mitinglerinde, büyük tepki aldığı heykele tükürme, kentin amlebimi değiştirme ve sokak isimlerini değiştirme konularının kendisi için 'şeref' olduğunu savunarak, iktidara geldiklerinde dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın yaptırttığı Nazım Hikmet heykelinin de yıktırılacağını öne sürdü. Ancak Gökçek, Nazım Hikmet heykelini yıkma düşüncesini gerçekleştiremedi. FP'li Başkan'ın bir uygulaması da Başkent'in amblemi olan Sıhhiye'deki Hitit Güneşi heykelinin yerine, ani bir kararla camili bir amblem getirmesiydi.

alıntıdır.