Bu Yöntem Alman Sigorta Şirketlerinden Onaylı Ve Yüzde 75 Başarılı

5 saatte sigaraya veda!

Sigarayı bırakmak istiyorsunuz ancak başaramıyorsunuz; ya da sigarayı seviyor ve bırakmamak için çeşit çeşit bahane üretiyorsunuz… Eski bir tiryaki olan Alman psikolog Lutz Mehlhorn'un "Mutlu Sigara İçmeyenler" yöntemine her halükârda kulak verin! Çünkü Mehlhorn, dört aşamalı yöntemiyle sadece bedeni değil, aklı ve ruhu da sigaradan azat ettiğini söylüyor. Üstelik Alman sigorta şirketleri bile ona inanmış olacak ki tedavinin bir kısmını üstleniyor.

Yüzde 40'ı sigara tiryakisi olan ve sigaraya her yıl 3 milyar dolar harcayan bir dünyada yaşıyoruz. Bu öyle bir dünya ki her 13 saniyede bir kişi sigara içtiği için ölüyor. Dolayısıyla, "sigaranın sağlığa zararları" konulu, herkesin malumu uzun listeye girmek yersizBurada mesele, insanın büyük zayıflıklarından biri olan sigara bağımlılığından kurtulmak; hem de sadece bedensel olarak değil, düşünsel ve ruhsal olarak sigaradan arınmak, içsel huzur ve barışı yakalamakBugüne kadar bu konuda birçok yöntemden bahsedildi; farklı başarı oranları yayınlandı. Alman psikolog Lutz Mehlhorn'un birçok teknikten faydalanarak yarattığı yöntemiyse bugüne kadar bildiklerimizden farklıYöntemin uygulandığı seminer sadece 5 saat sürüyor ve dört aşamadan oluşuyor. Yöntemi uygulayanlar arasında, bir hafta sonrasında yüzde 90, bir ay sonra yüzde 80, aylar sonrasında ise yüzde 75 gibi yüksek başarı oranları gözleniyor. Üstelik sigarayı bıraktıktan sonra yaşanan uykusuzluk, konsantrasyon bozukluğu, kolay sinirlenme, anksiyete gibi rahatsızlıklar ya hiç görülmüyor ya da çok seyrek rastlanıyor. İçinize yerleşen dinginlik, bağımlılıktan kurtulmanın verdiği özgürlük duygusu da müesseseden
"Mutlu Sigara İçmeyenler" yönteminin sahibi Lutz Mehlhorn'a e-posta yoluyla ulaştık. Kendisi de uzun yıllar tiryaki olan Mehlhorn, günde bir paketin üzerine çıkıp sigara üzerindeki kontrolünü tamamen yitirdiğini fark edince, 1996'da aylardır kütüphanesinin raflarında saklanmış duran, Allen Carr'ın "Endlich Nichtraucher" (Sonunda Sigara İçmeyen) kitabını okuduktan sonra sigarayı bırakmış. Ardından, Gestalt Terapisti, EFT ve NLP uzmanı olduğu için bu tekniklerin sigarayı bırakmada kullanılmasını araştırmaya başlamış. Ve sigarayı bırakmada şimdiye kadar kullanılan en etkili yöntemleri birleştirerek kendi yöntemini yaratmış. Bu süreçte Jan Geurtz, Peter Lindinger, Stefan FrStefan Back, Klaus Weiers-Croissant, Susan Hepburn gibi konusunun uzmanı bilim insanlarının görüşlerinden faydalanmış. Ayrıca "Quit Smoking With Energy Therapy" (Enerji Terapisi ile Sigarayı Bırakın) adlı, enerji psikolojisi alanında 2001'de yayımlanan tek eserin sahibi Carol Look'un da yönteminden yararlanmış.

Özgürlüğe adım adım
Dört aşamadan oluşan yöntemin BİRİNCİ aşamasında kişinin sigaraya dair düşünce sistemi değiştiriliyor. Mehlhorn, sigara içenlerin sigaranın kendilerini rahatlattığına, yatıştırdığına, zevk ve enerji verdiğine, her halükârda olumlu bir şey kattığına inanmak gibi yanlış kanılara sahip olduklarını, bu inançları devam ettiği sürece sigaradan uzaklaşmalarının mümkün olmadığını söylüyor. Bu yüzden yöntemin ilk aşamasında tüm bu yanlış düşünceler tartışılıyor ve hepsi teker teker çürütülerek kişinin sigaraya bakış açısı değiştiriliyor.
İKİNCİ aşamada MET (Meridyen Enerji Tekniği) yani EFT devreye giriyor. Vücuttaki enerjinin aktığı meridyenlerin uç noktalarına, yani akupunktur noktalarına baskı yapılarak kişinin sigara bağımlılığı ile arasındaki ruhsal bağlantılar koparılıyor. Mehlhorn MET sayesinde organizmanın tüm enerji sisteminin sigarayı bırakma sürecine dahil edilmesinin önemine dikkat çekiyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=41955
ÜÇÜNCÜ aşamada Fransız doktor Andre Walter tarafından sigarayı bırakmaya yardımcı olması için geliştirilen, 30 yıldır Fransa'da uygulanan, Almanya'da ise son yıllarda popüler olan Mezoterapi tekniği uygulanıyor. Walter bu yöntemle Fransa'da 7 binden fazla insanı tedavi etmiş. Bu teknikle vücudun belli bölgelerine, sigarayı bırakmada etkili, doğal içerikli, yan etkisi olmayan bir tür ilaç, minik iğnelerle enjekte ediliyor. Mezoterapinin başarı oranı bir yılın sonunda yüzde 70, hatta 20 yıl sonra bile yüzde 50! En önemlisi bu teknik sayesinde sigarayı bıraktıktan sonra görülen uykusuzluk, konsantrasyon bozukluğu, anksiyete gibi etkilerin minimuma inmesiMehlhorn bu tekniği etkin olarak yöntemine dahil edebilmek için Almanya Mezoterapi Kurumu ile bağlantıya geçmiş ve bu kurumun araştırmalarından ve çalışmalarından etraflıca faydalanmış. Ayrıca tekniğin babası Andre Walter'ın da bu süreçte görüşlerini almış.
"Mutlu Sigara İçmeyenler" yönteminin DÖRDÜNCÜ ve son aşamasındaysa kişinin nikotin ve tütüne karşı eğilimini ve isteğini yok eden, antipati yaratan ve bunu kuvvetlendiren homeopatik bir öz devreye giriyor. Mehlhorn, alkol içeren bir karışımda bulunan bu özde, alkol bağımlılığından da kurtulmaya yardım eden ruhsal bilgilerin bulunduğunu, bu öz sayesinde kişinin ruhunun sigarasız mutlu ve özgür bir yaşama teşvik edildiğini belirtiyor.