Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart İstihare NAMAZI

    Cabir b. Abdullah ( r.a.) Şöyle dedi: Resulullah ( a.s.) ( Kur'an'dan sure öğretiği gibi bütün işlerde istihare yapmayı da bize öğretiyordu.) diyordu ki : "Sizden biriniz bir işe kalkıştığı zaman farz olmayan 2 rekat namaz kılsın. Sonra şöyle dua etsin:

    Duanın Türkçesi ( Yani Manası) : Ya ilahi sen bildiğin için senden hakkımda hayırlısını bildirmeni dilerim. Ve kudretin yettiği için ben senden kuvvet ve takat isterim. Ve hayra ermemi senin büyük fazl ve kereminden niyaz eylerim. Çünkü sen her şeye kadirsin. Bense kadir değilim halbuki ben bilemem. Sen gaybıda tamamen bilirsin. Ya rabbi sen bilirsin eğer bu iş ( burada niçin istihare yapıyorsanız onu söyleyeceksiniz )Benim dinimyaşayışım işimin akıbeti, dünyam ve ahiretim için hayırlıysa bunu bana nasip ve müesser eyle. Sonra bunda benim için feyiz ve bereket vucuda getir. Eğer bu iş ( iş ne ise onu zikredin ) benim dinim hayatım, işimin sonu hakkında ve dünyevi ve uhrevi hususlarımda benim için bir şer ise bunu benden çevir beni de bundan çevir. Bunun için gönlümde bir meyil bırakma. Ve benim için hayrı nerede ise müesser et . sonrada beni bu mukadder hayr ile hoşnut eyle" der ve hacetini söyler. ( Buhari, Ebu davud, Tirmizi, Nesai, İbn Mace )
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=58410

    Sa'd b. Ebi Vakkas ( r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Resulullah (a.s.)şöyle buyurdu: Allah (c.c.)'a istihare yapılması kulun saadetinden (mutluluğundan)'dir. ( Yani sonunda mutlu olur. Bir başka rivayette şöyle demiştir:
    İstihareyi terk etmesi ise kulun kötülüğündendir. ( Yani terk eder istihare yapmazsa zarar eder ) ( Ahmed b. Hanbel, Sahih )

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: İstihare NAMAZI

    Allah(c.c) razı olsun...

Benzer Konular

  1. İstihare Duası
    By Mustafa Uyar in forum Dualar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.Mart.2013, 23:09
  2. Cemaatle Namazi Terk Etmenin Hükmü
    By zeyd in forum İslamın Şartları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.Mart.2007, 14:17
  3. Namazi Terk Edenİn Sonu
    By baran29 in forum Dini Hikayeler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.Eylül.2006, 13:41

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.