CITROEN C3

C2’nin abisi C3, kısa burnu ve keskin bakışlı farları ile dikkat çekiyor. Yan görünümde çamurlukların kenarlarındaki çıkıntılar otomobile sportiflik katıyor. Citroen C3, Türkiye’de üç benzinli iki dizel olmak üzere 5 farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. C3’de yer alan benzinli motorlar şöyle sıralanıyor: 1.4 litre 75 beygir, 1.4 litre 90 beygir ve 1.6 litre 110 beygir. Ayrıca 1.4 litre 70 beygir ve 1.6 litre 90 beygirlik dizel motor seçenekleri de bulunuyor.

DAIHATSU SIRION

Daihatsu’nun küçük sınıftaki temsilcisi Sirion, tamamen yenilenen dış tasarımıyla dikkat çekiyor. 1.0 litre 69 beygir ve 1.3 litre 87 beygir gücünde iki benzinli motor seçeneği bulunan Sirion’un standart versiyonu dışında Sporty isimli bir donanım seçeneği daha bulunuyor. Sadece kırmızı ve yeşil renk seçenekleri ile satılan bu donanım paketi ile araç daha sportif bir görünüme kavuşuyor. Sirion’da 1.0 litre 69 beygir ve 1.3 litre 87 beygir olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor.

FIAT IDEA

Fiat’ın MPV segmentindeki temsilcisi Idea, küçük boyutları ve sunduğu geniş iç mekanı ile sınıfının dikkat çeken otomobilleri arasında yer alıyor. Tasarımında konforun yanı sıra, işlevselliğin ön planda tutulduğu Idea’da koltuklar, 32 farklı konumda ayarlanabiliyor. Bagaj kapasitesi 320 litre olan aracın, koltuklar yatırıldığında yükleme hacmi 1420 litreye kadar çıkıyor. Fiat Idea’da ’Konfor’, ’Güvenlik’ ve ’Stil’ Paketi olarak adlandırılan üç ayrı donanım paketi bulunuyor. Fiat Idea’nın 1.4 litre 95 beygir benzinli ve 1.3 litre 70 beygir Multijet turbo dizel motor versiyonları bulunuyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=11168

FIAT GRANDE PUNTO

Ünlü İtalyan spor otomobili Maserati modellerine benzerliği nedeni ile ’Küçük Maserati’ diye tanıtılan ve öncüsüne göre büyüyen boyutları ile Grande sıfatını kazanan Grande Punto, Fiat’ın son yıllardaki en başarılı modellerinden birisi olmayı başardı. Küçük sınıfın önemli modelleri arasındaki yerini alan Grande Punto’da 1.4 litre 77 ve 95 beygir gücündeki iki farklı benzinli motor seçeneklerinin dışında; 1.3 litrelik 75 ve 90 beygir güç üreten iki dizel motor seçeneği de bulunuyor. Araç Active, Dynamic ve Emotion olmak üzere üç farklı donanım seçeneğine sahip.

FIAT PALIO

kez 1998 yılında piyasaya sunulan Fiat Palio bu güne kadar geçirdiği üç makyaj operasyonu ile bugünkü halini aldı. 1.2 litre 8V, 1.2 litre 16V ve 1.4 litrelik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 1.3 litre hacminde Multijet dizel motor opsiyonu da bulunuyor. Palio’da Active ve Dynamic olmak üzere iki farklı donanım seviyesi bulunuyor. Ayrıca ’Speedgear’ isimli hem otomatik hem de manuel olarak kullanılabilen şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.

FORD FIESTA

Fiesta küçük bir Focus görünümüyle bu sınıfta dikkat çeken modeller arasında yer alıyor. Ford’un güvenlik ve konfor ilkeleri göz önünde bulundurularak tasarlanan Fiesta, Türkiye’de büyük ilgi gördü. Ford’un küçük sınıf otomobillerdeki temsilcisi Fiesta, 1.4 litre 80 beygir, 1.6 litre 100 beygir ve 1.4 litre TDCi 68 beygir olmak üzere 3 farklı motor seçeneğine sahip. İki farklı donanım paketi bulunan araçta, dizel motorlu versiyon sadece Comfort paketiyle satışa sunuluyor. Benzinli modeller ise hem Comfort hem de Ghia paketiyle tercih edilebiliyor.

FORD FUSION

Kardeşi Fiesta ile aynı platformu paylaşan Fusion, yerden yüksek yapısı ile diğer küçük rakiplerinden ayrılıyor. Bir 4x4’e yakın oturma pozisyonuna sahip olan Fusion, yüksek görüş sayesinde güvenli sürüşlere imkan tanıyor. 1.4 litre 68 beygir ve 1.6 litre 90 beygirlik dizel motor seçeneklerinin yanı sıra; 1.6 litrelik 100 beygir güç üreten benzinli motor da seçenekler arasında yer alıyor. 1.4 litrelik dizel motor seçeneğinde ASM isimli yarı otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabilirken, benzinli versiyonda 4 ileri otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor. Araçta Comfort ve Lux olmak üzere iki donanım paketi bulunuyor.

HONDA JAZZ

Honda’nın yeni nesil modellerinden Jazz, yakaladığı satış rakamlarıyla sınıfında söz sahibi otomobillerden biri haline geldi. Honda Jazz’ın bu başarısında farklı tasarımının yanı sıra 1.4 litrelik hacimli ve 83 beygir güç üreten motor teknolojisi de etkili oldu. VTEC (Valve Technology) isimli değişken subap zamanlama sistemine sahip bu motor, tüm diğer VTEC motorlarında görülen özel bir subap çalışma prensibine sahip. 5 ileri manuel şanzımanın yanı sıra CVT isimli bir de otomatik vites seçeneği bulunan Honda Jazz, boyutlarından beklenmeyecek bir performans sergiliyor. Honda Jazz LS ve ES olmak üzere iki farlı donanım seçeneğine sahip.

HYUNDAI GETZ

Hyundai’nin küçük sınıftaki temsilcisi Türkiye’de başarılı satış rakamlarına ulaştı. Fiyat avantajları ve sunduğu geniş donanım listesiyle sınıfının dikkat çeken modelleri arasında yer alan Getz’te 1.4 litre 97 beygir ve 1.6 litre 106 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin dışında; 1.5 litrelik 88 ve 110 beygir güç üreten iki farklı dizel motor seçeneği bulunuyor. GLS isimli tek donanım seçeneğine sahip olan araç opsiyonel donanımlarla zenginleştirilebiliyor.

MINI

Geçmişiyle efsane haline gelen otomobiller arasında yer alan Mini Cooper, BMW grubuna dahil olduktan sonra büyük bir değişim geçirdi. 2001 yılında yeniden üretilmeye başlanan Mini, bu yıl geçirdiği makyajla yüzünü tazeledi. Yeni Mini’de 1.4 litre 95 beygir, 1.6 litre 120 beygir ve 1.6 litre Turbo 175 beygir gücünde benzinli motor seçenekleri sunulacak.

HYUNDAI MATRIX

Basit fakat farklı tasarımı ile dikkat çeken bir model olan Matrix, aile kullanımına yönelik tasarlanmış bir model. Ünlü tasarım firması Pininfarina’nın imzasını taşıyan otomobilde 1.5 litre 102 ve 110 beygir gücünde iki farklı dizel seçeneği bulunuyor. Tek benzinli motor seçeneği olan 1.6 litre hacmindeki motor ise 103 beygir gücünde. Matrix’te GL ve GLS olmak üzere iki farklı donanım seviyesi bulunuyor.

MITSUBISHI COLT

İngilizce’de ’tay’ anlamına gelen Colt, Türkiye’de 1.1 litre 75 beygir, 1.3 litre 95 beygir ve 1.5 litre 109 beygir benzinli, 1.5 95 beygir dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneğiyle satılıyor. Colt’ta 5 ileri spor, kısa vites aralıklı düz vites seçeneği tüm versiyonlarda standart olarak yer alırken, şehir içinde otomatik, şehir dışında ise düz vites isteyenler için tasarlanan ’Allshift’ seçeneği de bulunuyor. Düz vites modunda sürücü yarış otomobillerindeki gibi vites kolunu ileri geri hareket ettirerek vites değiştirebiliyor.

NISSAN MICRA

Micra, sevimliliğiyle özellikle kadın sürücülerin kalbini fethetmeye aday. Nissan Micra, Türkiye’de 1.2 litre 65 beygir, 1.6 litre 110 beygir benzinli ve 1.5 litre 82 beygir gücündeki dizel motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Otomobilde otomatik vites opsiyonu 1.2 litre motora sahip versiyonlarda bulunuyor. Sahip olduğu yol bilgisayarıyla doğum günlerini ve yıl dönümlerini hatırlatma özelliğine sahip. Mirca, Mood, Passion, Tekna ve Sport isimli donanım paketleri ile satılıyor.

NISSAN NOTE

Japon üretici Nissan’ın küçük sınıfa yeni kazandırdığı modeli Note, fonksiyonel ve geniş iç mekanı ile genç aileleri hedefleyen bir araç olarak dikkat çekiyor. Küçük yapısına rağmen ferah bir iç mekan sunan Note’de 1.4 litre 88 beygir ve 1.6 litre 110 beygir olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneği bulunuyor. Visia ve Tekna adında iki farklı donanım seçeneği ile satılan Note, otomatik vites seçeneğini sadece 1.6 litrelik versiyonda opsiyonel olarak sunuyor.

PEUGEOT 207

Tüm dünyada 5 milyon adet satan 206’nın yerine geçen 207, markanın 407 modeli ile başlattığı tasarım çizgilerine sahip. Önde büyük havalandırma ızgarası ile agresif bir görüntü sunan 207, 1.4 litre 75 beygir ve 1.4 litre 90 beygir gücündeki benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.4 litre 70 ve 1.6 litre 90 beygir gücünde dizel motor seçeneklerine sahip. 207, EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak güvenliğini de kanıtlamıştı.

RENAULT CLIO

Renault’un başarılı küçük modeli Clio, üçüncü jenerasyonu ile Türkiye’de üretiliyor. Geniş iç mekanı ve ağabeyi Megane’a benzeyen tasarımı sayesinde ilgi çeken bir otomobil haline gelen Clio sunduğu yüksek güvenlik ile de dikkat çekiyor. Clio’da 1.2 litre 75 beygir, 1.4 litre 98 beygir ve 1.6 litre 112 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.5 litre 65 ve 80 beygir gücünde iki farklı dizel motor seçeneği de bulunuyor.

RENAULT MODUS

Yüksek tavanı sayesinde küçük boyutlarına rağmen iç mekanda geniş bir yaşam alanı sunmayı başaran Modus, Renault’un Clio’dan sonra gelen bir başka küçük modeli. Küçük sınıfın ilk 5 yıldızlı güvenlik sunan otomobillerinden biri olan Modus, kısa burun yapısı ile şirin bir görünüme sahip. 1.4 litre 100 beygir ve 1.6 litre 115 beygir gücündeki benzinli motorların dışında 1.5 litre 80 beygir gücündeki dizel motor da Modus’un seçeneklerini oluşturuyor.

OPEL CORSA

Opel Corsa 1982 yılında piyasaya sunulduğu tarihten bu yana sınıfında en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Dördüncü jenerasyonu ile Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Corsa’da dört farklı motor seçeneği bulunacak. 1.2 litre 75 beygir ve 1.4 litre 90 beygir benzinli motor seçeneklerini 1.3 litre 75 ve 90 beygir gücündeki dizel motorlar takip edecek. Araçta Enjoy, Sport ve Cosmo donanım paketleri sunulacak.

OPEL MERIVA

Fonksiyonel küçük otomobillerin öncülerinden olan Meriva, özellikle iç mekandaki esnek kullanım özellikleri ile dikkat çeken bir model. Corsa platformunda geliştirilen Meriva, kompakt ölçülerine rağmen geniş bir iç mekan sunmayı başarıyor. Meriva 1.6 litre 105 beygir benzinli ve 1.3 litre 70 beygir dizel motor seçeneklerine sahip. Ayrıca Meriva’nın 1.6 litrelik turbo beslemeli 180 beygir güce sahip yüksek performanslı OPC versiyonu da bulunuyor.

SEAT IBIZA

Volkswagen grubu çatısı altındaki İspanyol üretici Seat’ın küçük sınıftaki modeli Ibiza, markanın en önemli modellerinden birisi. Alfa Romeo’dan Seat’a geçen Da Silva tarafından şekillendirilen Ibiza, 8 farklı motor seçeneği ile dikkat çekiyor. Benzinli motorların güçleri 1.4 litre 75-100 beygir ve 1.8 litre 150-180 beygir arasında değişirken; dizel motorlar ise 1.4 litre 80 beygir ve 1.9 litre dizel 130-160 beygirlik seçeneklerden oluşuyor.



SKODA FABIA

En küçük Skoda modeli olan Fabia, başarılı tasarımı sayesinde fazla bir değişikliğe uğramadı. VW çatısı altına girdikten sonra gözle görülür bir biçimde otomobillerinde kaliteyi artırdı. Beş farklı donanım seviyesi ile satılan Fabia, 1.2 litre 64 beygir ve 1.4 litre 75 beygir benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.4 litre 70 veya 80 beygirlik dizel seçeneği de bulunuyor. 75 beygirlik benzinli motor seçeneğinde otomatik şanzıman opsiyonu da bulunuyor.

SUZUKI SWIFT

Uzun bir aradan sonra tamamen yenilenen Suzuki Swift, 2004 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Uzun yıllar boyunca köşeli tasarıma sahip bir şekilde üretilen Swift, 1.3 litrelik motoruyla 100 beygir güç üretiyordu. Bu başarılı motoruyla kendisine büyük bir hayran kitlesi oluşturan Swift, köşeli tasarımını yeni modelde yuvarlak yüzeylere bırakmış. Mini modellerine benzeyen tavan ve far tasarımıyla dikkat çeken otomobilin iç tasarımı da oldukça modern bir şekilde yeniden yaratılmış. Otomobilin 1.3 ve 1.5 litre hacimli benzinli motorlarının yanında 1.3 litre hacminde bir de dizel motoru bulunuyor.

TOYOTA YARIS

Toyota’nın küçük modeli Yaris, yenilendikten sonra bu yıl başında Türkiye’de satışa sunulmuştu. Öncüsüne göre büyüyen boyutları ile geniş bir otomobil haline gelen Yaris, aynı zamanda EuroNCAP çarpışma testlerinden aldığı 5 yıldızla daha güvenli bir otomobil olduğunu da gösterdi. 1.0 litre 69 beygir, 1.3 litre 87 beygir benzinli ve 1.4 litre 90 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan Yaris’te, Terra, Sol ve Sol Special olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor. ’Multimode’ isimli otomatik şanzıman bütün motor seçeneklerinde opsiyonel olarak sunuluyor.

VOLKSWAGEN POLO

Volkswagen’in küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Polo, yenilenen yüzü ve değişen donanım seçenekleri ile sınıfındaki yerini koruyor. 30’uncu yılına dinamik bir görünümle giren Polo’da ön bölümdeki ’V’ şeklindeki radyatör ızgarası, araca sportif bir görünüm kazandırıyor. Polo, 1.4 litre 75 beygir otomatik vitesle sunulurken manuel şanzımanlı motor ise 80 beygir güç üretiyor. Dizel motor ise 1.4 litre hacminde ve 70 beygir güç üretiyor. Polo’da Trendline, Comfortline ve Goal olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor.