CHEVROLET SPARK

Daewoo markasının ürünlerinin, Chevrolet adı altında pazarlanmaya başlamasıyla büyük bir atağa kalkan Chevrolet, Avrupa’da başarılı satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Chevrolet’in küçük sınıfta yer alan modeli Spark’ın üç donanım seviyesi ve Euro 4 emisyon standardına uyum sağlayan 0.8 ve 1.0 litre hacminde iki benzinli motor seçeneği bulunuyor. Avrupa pazarında olduğu gibi Türkiye’de de S, SE ve SX olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi sunan Spark’ta bulunan 0.8 litrelik motor 3 silindirli ve 52 beygir gücünde. 1.0 litrelik 4 silindirli motor ise 66 beygir güç üretiyor.

CITROEN C1

Fransız Citroen’in en küçük modeli olan C1, şirin tasarımı ve küçük boyutları ile dikkat çekiyor. Bir şehir içi otomobilinden beklenebilecek her şeyi karşılayan C1’in benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.0 litre hacmindeki benzinli motor 68 beygir maksimum güç üretiyor. 1.4 litrelik dizel motor seçeneği ise 54 beygir güç üretiyor. Tek donanım paketi ile satılan C1, küçük boyutlarına rağmen 4 kişi için yeterli iç hacim sunuyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=11167

CITROEN C2

C1 modelinden sonra Citroen’in ikinci küçük modeli olan C2, ön tampondaki büyük hava girişi ve yuvarlak şekilli sis farları ile sportif bir görünüme sahip. Küçük dış boyutlarına rağmen yolcularına yeterli sayılabilecek bir iç mekan sunan Citroen C2’de, 4 kişi yolculuk edebiliyor. Citroen C2’de 1.4 litre 75 beygir, 1.6 litre 110 beygir ve 1.6 125 beygir olarak iki benzinli motor alternatifi sunan Citroen C2’nin diğer motor opsiyonu ise 1.4 litrelik dizel motor.

DAIHATSU CUORE

Daihatsu’nun en küçük modeli olan Cuore, küçük boyutlarıyla çok hafif bir otomobil. Bu hafifliğiyle birlikte küçük motoru sayesinde Cuore, düşük yakıt tüketimi ve kolay kullanımı ile dikkat çekiyor. Daihatsu Cuore’de 1 litre hacminde 60 beygir güç üreten bir motor yer alıyor. Bu motor hafif şasiye sahip olan Cuore’ye yeterli performansı sağlıyor.

FIAT PANDA

2004 yılında Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Fiat Panda, 1.2 litrelik motor seçeneğiyle Türkiye’ye geliyor. Panda’nın dört tekerlekten çekiş sistemine sahip Panda 4x4 isimli bir versiyonu da bulunuyor. 1.2 litrelik motoru 60 beygir güç üreten Panda, bu motor ile 100 km’de 4.6 litrelik şehir dışı yakıt tüketimi değerine ulaşabiliyor. Tek donanım paketi ile satılan Panda, ’Dualogic’ isimli otomatik bir şanzıman seçeneğine de sahip. Panda’da kendi sınıfında bir ilk olarak, yokuşta aracın geri kaymasını önleyen ’Hillholder’ isimli bir sistem da opsiyonel olarak yer alıyor.

HYUNDAI ATOS

En küçük Hyundai modeli olan Atos, şirin bir tasarıma sahip. Koreli üreticinin artırdığı kalite anlayışını küçük sınıfa yansıtan model olan Atos, tek motor ve donanım seçeneğine sahip. 1.1 litre hacmindeki küçük motor 63 beygir güç üretiyor. Bu motor araca yeterli performansı sunarken düşük yakıt tüketimi de sağlıyor. GLS ve Style olmak üzere iki farklı donanım seviyesine sahip olan Atos’un otomatik vites seçeneği de var.

KIA PICANTO

Dünya otomotiv pazarlarına sunduğu modellerle, zorlu bir rakip olduğunu ortaya koyan Güney Koreli Kia, Türkiye’de de ürün gamını çeşitlendirdi ve Picanto modeliyle küçük segmentte de yerini aldı. Küçük boyutları sayesinde, park manevraları daha kolay bir hal alıyor. Kia’nın ’B’ segmentindeki temsilcisi Picanto’nun 1.1 litre hacimli ve 65 beygir güç üretene bir motoru bulunuyor. Advance ve Comfort olmak üzere iki donanım seçeneğine sahip olan araçta otomatik vites seçeneği de bulunuyor.

PEUGEOT 107

Fransız Peugeot’un en küçük aracı 107, markanın diğer modellerinde de kullanılan geniş hava girişi sayesinde gülümseyen bir yüze sahip. Küçük boyutları ile şirin bir şehir otomobili olan 107 geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor. 1.0 litre 68 beygir benzinli ve 1.4 litre 54 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan 107 Trendy isimli tek donanım seçeneği ile satılıyor. Ayrıca 2Tronik isimli hem otomatik hem de manuel olarak kullanılabilen şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.