C63 AMG'nin diğer resimleri
C63 AMG'nin videosu
Bu yıl 40. yaşını kutlayan AMG, uzun geliştirme süresi sonrası yeni nesil C serisinin AMG versiyonunu tanıttı. Normal yol versiyonuna göre birçok farklılıklar taşıyan C 63 AMG, hız tutkunlarını odak noktası olacak.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=55381
Mercedes-Benz C serisinin 5. nesil AMG versiyonu C 63 AMG, 6.3 litre hacmindeki V8 motoru ile standart modeline oranla daha atletik bir yapıya sahip. 6208 litre hacmindeki motor, 6800 devirde 451 beygir üretirken, 5000 devirde 443 Nm tork üretebiliyor.
7 vitesli otomatik şanzımana sahip olan C 63, Spor “S”, konfor “C” ve manuel “M” olmak üzere 3 farklı sürüş moduna sahip. Bu şanzıman sürücüsüne hem sportif kullanım heyecanını yaşartırken, hem de konforlu ve manuel kullanım imkanını da birarada sunuyor. 7G-Tronic şanzıman, vites küçültürken ara gazı vererek hem sürücüsüne farklı bir tecrübe yaşatıyor hem de viraj öncesi fren yapıldığında ağırlık değişimini engelliyor.
Aracın yol tutuşunu arttırmak için bazı değişiklikler yapan AMG, daha iyi bir yol tutuşu için ön lastik aralıklarını genişletmiş, ön çamurluklarıda bu doğrultuda şişirmiş. Ayrıca süspansiyon sisteminde de değişiklikler yapılarak yol tutuşu en üst değerlere çekilmiş.
Maksimum hızı saatte 250 km ile elektronik olarak sınırlandırılmış olan C 63 AMG, 0'dan 100 km hıza 4.5 saniye ulaşabiliyor.