Ferrari F430 zaten mükemmelliğin sınırlarında gezinen bir otomobil. Mükemmelliği ileriye götürmeyi alışkanlık haline getiren Hamann’ın eli F430’a dokununca tam anlamıyla mükemmel bir otomobil ortaya çıkmış.

Ferrari kullanan biri modifikasyona neden ihtiyaç duysun ki? Eğer modifiye içinize işlememişse böyle bir soru sorabilirsiniz. Modifiye kullanılan otomobilin ne kadar iyi olduğu ile değil ne kadar iyi olmasını istediğinizle ilgilidir.

Hamann da buradan yola çıkarak Ferrari’nin F430 modelini modifiye etmiş. Black Miracle adını verdiği model de Hamann mat siyah üzerinde turuncu detaylara yer vermiş. Mat siyah rengi ile pürüzsüz bir görünen F430'un hatları da ortaya daha fazla çıkmış. Ortadan geçen gene turuncu renkli kalın şerit aynı renkte iki ince şeridin arasına alınmış. Ön tampon altında kullanılan ön spoyler ön aks üzerine uygulanan kuvveti arttırırken aracın altından geçen rüzgârında daha dengeli yol almasını sağlıyor. Ön spoyler de gene turuncu detaylar arasında.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=53822

Kapı altlarında iki parçalı marşbiyel tasarımı kullanılmış. 20 inçlik “Edition Race” modeli jantlar başarılı bir seçim. Önlerde 235/30 R20 ve arkalarda 325/25 R20 lastikler kullanılmış. İki ayaklı aerodinamik aynalar standart aynaların yerini almış. Turuncu renk yan kısımda da detaylarda kullanılmış.

F430‘un arkasında ise yeni bir difüzör yer alıyor. Aerodinamik açıdan çok etkili olan bu difüzör arka tampon tasarımını da değiştirmiş. Arka stoplar karartılarak mat siyahla uyum sağlanmış. Bagaj daha doğrusu motor kaputunun üstünde rüzgârdan aldığı kuvveti arka aksa uygulayan bir spoyler bulunuyor. Ön kaputtan başlayan şerit arka tamponda son buluyor.

Bu kadar güzel bir otomobilin motoru da boş bırakılamazdı. Motorun işletim sisteminde yapılan bir değişiklikle 50 Hp gibi önemsiz (!) bir güç artışı elde edilmiş.

Klasik Ferrari çizgilerini taşıyan F 430 kapıları açılınca bambaşka bir otomobil oluyor. Yukarı doğru açılan kapıları ile F 430 rakibi Lamborghini’ye gönderme yapmayı da ihmal etmiyor.

Ferrari F430 zaten mükemmelliğin sınırlarında gezinen bir otomobil. Mükemmelliği ileriye götürmeyi alışkanlık haline getiren Hamann’ın eli F 430’a değince tam anlamıyla mükemmel bir otomobil ortaya çıkmış. Türkiye yollarında kullanılan F430 sahipleri de Hamann’lansa da bizlerde bu güzellikten mahrum kalmayız.