2008–2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU
8/A SINIFI
I. KANAAT DÖNEMİ
ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı Tarihi : 24 / 09 /2008
Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası
Toplantı Saati : 12:30

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8/A sınıfı şube öğretmenleri, 2089 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan eğitim ve öğretim çalışmalarının planlı yürütülmesine ilişkin yönerge gereğince yukarıda belirtilen yer, tarih ve saatte toplanarak tespit ettiği gündem maddelerini görüşüp aşağıdaki kararları almıştır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/55013-2008-2009-8-siniflar-sube-toplanti-tutanagi.html#post112378

GÜNDEM MADDELERİ
  • Açılış ve yoklama.
  • Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.
  • Sınıfın genel durumu ve kişilik özellikleri.
  • Öğrencilerin sağlık durumları.
5. Öğrencilerin derslere karşı ilgisi ve başarı durumları.
6. Öğrenci başarısızlıklarının nedenleri ve alınacak önlemler.
7. Öğretmen-öğrenci ilişkileri.
  • Öğrencilerin verimli ders çalışma yöntemleri konusunda bilgilendirilmesi.
  • Derslerin, öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde işlenmesi.
  • Ders araç-gereçleri ve bunların kullanılması.
  • Temizlik, düzen, kılık-kıyafet.
  • Mesleki rehberlik.
  • Dilek ve temenniler.



GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
Madde 1: 8/A sınıfı Şube Öğretmenleri, 8/A sınıf öğretmeni Faruk YILMAZ başkanlığında toplanmıştır. Yapılan yoklama sonucunda bütün öğretmenlerin toplantıya katıldığı görülmüştür.

Madde2: Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra; iyi dilek ve temennilerle, her zaman bizim yol göstericimiz olan Cumhuriyetimizin kurucusu “ATATÜRK” ün gençlere; “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizlersiniz” direktiflerinden Cumhuriyetimizin geleceği olan gençlerimizi bilinçlendirmek, eğitmek dileğiyle toplantıya başlandı.

Madde 3: 8/A sınıfı Rehber Öğretmeni Faruk YILMAZ öğrencilerle ilgili tespitlerini şu şekilde belirtti:
Bazı öğrencilerin her ne kadar ailevi problemleri olsa da sınıfın genel düzeninin iyi olduğunu, sınıf başarı seviyesinin orta seviyede olduğunu açıkladı.
Diğer branş öğretmenleri sınıfın genel durumu hakkında görüşlerini belirttiler. Buna göre;
Matematik Öğretmeni Cem BÖREKÇİ: Birkaç başarılı öğrencinin yanı sıra, sınıfın düzenini bozan birkaç öğrenci bulunduğunu belirtti. Genel olarak iyi bir sınıf olduğunu ve bazı öğrencilerin de fazla sessiz olduklarını söyledi.
İngilizce Öğretmeni Vildan DOĞAN: 8/A Sınıfının çok başarılı bir sınıf olmasa da bir iki öğrenci dışında saygılı öğrenciler olduklarını ve memnun olduğunu belirtti.
Madde 4: 8/A öğrencilerinin sağlık durumları ile ilgili olarak sınıf öğretmeni Faruk YILMAZ Sınıfımızda sağlık problemi olan bir öğrencinin bulunmadığı bildirilmiştir.
Madde 5: Bazı öğrencilerin derse ilgisinin yeterli düzeyde olduğu ve bu durumun derslerindeki başarılarına da yansıdığı ve bazı öğrencilerin de derslere karşı ilgisiz kaldığı ve bu öğrencilerin oldukça başarısız olduğu branş öğretmenlerince belirtildiğinden dolayı sınıf Öğretmeni Faruk YILMAZ bu öğrencilerin özellikle ailevi problemleri olan, evde dayak yiyen, maddi durumları kötü olan öğrenciler olduğunu açıkladı. Öğrencilerin problemlerinin aşılması ve başarılarının artırılması için bu öğrencilerle ve velileriyle sık sık görüşme yapılmasının gerektiğini 8/A sınıf öğretmeni Faruk YILMAZ belirtti.


Madde 6: Öğrencilerin genellikle sayısal derslerde başarılarının düşük olduğu bunun da tekrar eksikliğinden ve verilen ödevlerin tam olarak yapılmadığından kaynaklandığı, velilerin verilen ödevlerin yapılması konusunda öğrencileri takip etmesi gerektiği sınıf öğretmeni tarafından belirtildi. Bazı öğrencilerin yazılılarda aldıkları notları ailelerinden gizledikleri, bu konuyu çözüme kavuşturmak için veli toplantısında velilere öğrencilerin notlarının yazılı olarak bildirileceği Cem BÖREKÇİ tarafından belirtildi.
Madde 7: 8-A sınıf öğretmeni Faruk YILMAZ Öğrencilerin içinde bulundukları yaştan dolayı birçok problemlerinin olabileceği, öğretmenlerin bir anne, bir baba ya da çocuğun en iyi arkadaşıymış gibi ona yaklaşarak problemlerini çözmesinde yardımcı olabileceğini belirtti.
Madde 8: Bazı öğrencilerin nasıl ders çalışmaları gerektiğini bilmedikleri, bu yüzden bütün öğretmenlerin derslerde öğrencileri verimli ders çalışma yöntemleri konusunda bilgilendirmeleri gerektiği Faruk YILMAZ tarafından belirtildi. Kadriye BALIKÇI velilerin de bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini çünkü evde öğrencilere onların rehberlik ettiğini açıkladı.
Madde 9: Bazı öğrencilerin derslerde sıkıldığını, konuların özelliğine göre derslerde konuyla ilgili yarışmalar, bilmeceler, hikâyeler hazırlanabileceği, oyunlar oynanabileceği, bilgisayar odası ve VCD kullanılabileceği Olcay MERİÇLİ tarafından belirtildi.
Madde 10: Vildan DOĞAN, öğrencilerin ders araç ve gereçlerinin her derste kontrol edilmesi gerektiğini, okulda bulunan veya öğretmenlerin hazırladığı materyallerin her derste kullanılması gerektiğini, özellikle projeksiyon ve tepegözün çocukların ilgisini çektiğini ve hazırlanacak asetatlarla hemen hemen her derste tepegözün kullanılabileceğini belirtti.
Madde 11: Kadriye BALIKÇI, çoğu öğrencinin kahvaltı yapmadan okula geldiğini ve aldıkları sağlıksız, boyalı, zararlı katkı maddesi bulunan yiyeceklerle beslendikleri belirtti. Bu durumun çocukların beden ve zihin gelişimlerinin olumsuz yönde etkilediğini, öğrencilerin ve velilerin bu konuda uyarılması gerektiğini vurguladı.
Öğrencilerin sürekli hareket halinde olduklarından terleyip kötü kokabilecekleri için düzenli olarak banyo yapmaları gerektiğinin onlara anlatılması, bazen sınıflarda temizlik, kılık- kıyafet, saç, tırnak kontrolü yapılması gerektiği Faruk YILMAZ ve Olcay MERİÇLİ tarafından belirtildi.
Madde 12: Öğrencilerin yetenek ve ilgilerinin öğretmenler tarafından doldurulacak olan meslek yöneltme formlarında belirtileceği, ayrıca öğrencilerin sayısal ve sözel yeteneklerine göre, derslerine giren bütün öğretmenlerin branşlarının özelliğine göre onlara seçmek istedikleri liseler ve meslekler konusunda rehberlik yapabileceği vurgulandı.
Madde 13: Başarılı, sağlıklı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmek dileğiyle toplantıya son verildi.


Faruk YILMAZ Hülya KEKLİKOĞLU Olcay MERİÇLİ
Türkçe Öğrt. Sosyal Bilgiler Öğrt. Fen ve Teknoloji Öğrt.


İlker BOZKURT Kadriye BALIKÇI Vildan DOĞAN
Beden Eğit. Öğrt. Tekn. Tas. Öğrt. İngilizce Öğrt.


CEM BÖREKÇİ
Matematik Öğrt. .

24.09.2008
Hüseyin KOCAKAYA
Okul Müdürü