1948'de Bursa'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yaptı. Refah Partisi'nde Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül gibi isimlerle birlikte "yenilikçiler" veya "gençler" olarak adlandırılan grupta yer aldı. RP'nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi'nde siyasete devam etti.

21. dönemde Manisa'dan TBMM'ye girdi. Yurtdışında Almanya, Hollanda, Danimarka, Fransa, Avusturya, Belçika, ABD ve Avustralya'ya gitti, konferanslar verdi, radyo ve televizyon programlarına katıldı. Evli ve iki çocuk babası.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/siyaset-adamlari/55289-bulent-arinc.html#post112945

FP'de bir ara genel başkanlığa adaylığı gündeme geldi. Abdullah Gül'ün 1. olağan kongrede genel başkan adaylığını koyacağını açıklamasından sonra Gül'e destek verdi.

Cehenneme kadar gidin!
Bülent Arınç ilginç siyasi çıkışlarıyla da sık sık gündeme geldi. Fazilet Partisi'nde istifa ederek ANAP'a geçen Haşim Haşimi ve Celal Esin'e ağır suçlamalarda bulunan Arınç "2.5 milyon dolara transfer oldunuz. Cehenneme kadar yolunuz var" dedi.

Yanıtlar da aynı sertlikte oldu. Haşimi "Yenilikçi diye bilinen eski kafa. Onu adam sanıyordum" derken, Esin de "Benim paraya tenezzül etmeyeceğimi kendisi bilir. İthamların hesabını soracağım" ifadelerini kullandı. Bu olaylardan sonra bir açıklama yapan Arınç, sözlerinin yanlış yorumlandığını belirterek Haşimi ve Esin'den özür diledi.

FP'nin kapatılmasından sonra kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi kurucuları arasında yer alan Arınç, 19 Kasım 2002'de TBMM Başkanı seçildi. Arınç'ın görevi, 22 Temmuz 2007 seçimlerine kadar sürdü.

Arınç görevi sırasında laik kesimin tepkilerini çekti. "11. Cumhurbaşkanı dindar olacak" sözleri nedeniyle geniş kitlelerce protesto edilirken, milletvekili olduğu Manisa'da büyük bir cumhuriyet mitingi düzenlenmesine de sebep oldu.

Arınç, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde yine Manisa milletvekili seçildi ancak TBMM başkanlığına bir daha aday olmadı.

alıntıdır