Zencefil

Latince ismi Zingiber Officinale olup, tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişen yumrulu bitkilerdir. Hindistan ve Asya'nın sıcak bölgelerinde yetişir. Aromatik yağ açısından çok zengin olup, baharat iştah açıcı ve mide için kullanılır.

Herbal Terapi

Sindirim sistemi rahatsızlıklarından farenjitte ishalde, karındaki gazın giderilmesinde, sindirim rahatsızlıklarında kullanılır. Dolaşım sisteminde kan dolaşımını artırmak için, kas hastalıklarından romatizmal ağrılarda kullanılır.

Aromaterapi

Zencefil esansı yağı, limonsu ve biberimsi tarzda, baharat kokusunda, vücut ısısını artırıcı, kanamayı durduran ve antiseptik etkisi olan bir yağdır. Aromatik yağ, kan dolaşımını artırıcı olup, gerginliği giderici etkisi vardır. Öksürükte, karın ağrılarında, adale kasılmalarında ve aşırı yorgunlukta kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Kozmetikte aromatik yağ, antiseptik olarak ve cilde canlılık vermek için kullanılır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/sifali-bitkiler/28772-zencefil.html#post56410

Kullanım Şekli

Zencefil, aromatik yağ olarak masaj tarzında, banyoda, buğu tarzında, lapa tarzında kullanılmaktadır. Solunum tarzındaki uygulama, dokularda ve baştaki ağrılarda vücuda enerji vermek için uygulanır. Lapa tarzında kaslardaki kasılmalarda, karın ağrılarında, öksürükte kullanılır. Banyoda ve masaj olarak uygulama ise vücuttaki üşümelerde kullanılmaktadır. Çünkü zencefilin vücut ısısını artırıcı etkisi vardır. Zencefil esansı yağı güçlü bir uyarıcı olduğu için deri üzerinde, masaj tarzında ve banyoda yüksek dozda uygulanmaz.

Uygun Karışımları

Kişniş Limon Küçük hindistancevizi