VÜCUDUNUZUN SU İHTİYACINI NASIL ANLARSINIZ?
Üroloji Uzmanı Op.Dr.Mehmet Kırdar, kişinin su içme alışkanlığı yoksa, biraz dikkatli davranarak ve vücut sesinizi dinleyerek vücudunun suya duyduğu ihtiyacı bulabileceğini belirtiyor.

Op. Dr. Kırdar, hafif sıvı kaybı yaşanan durumlarda kişinin dudaklarının kuruyabileceğini ağızda yapışkan bir his oluşacağını söylüyor.

Su kaybıyla, ağız kuruluğu ve susama hissine ek olarak yapılmakta olan işe konsantre olmakta güçlük çekilebileceğini de ifade eden Kırdar, belirgin bir neden olmaksızın kişinin kendini yorgun hissedebileceğini, nabzının yükselebileceğini bazı kişilerin de baş ağrısı çekebileceğini dile getiriyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/23049-ne-kadar-su-icmeliyiz-post43806.html


İdrarın koyu renkli ve ağır kokulu olmasının kişinin vücudunun susuz kaldığını gösteren en güçlü bulgu olduğunu vurgulayan Op.Dr. Mehmet Kırdar, bazı ilaçların idrar rengini değiştirebildiğini, bu nedenle değişimin kaynağının ilaç olup olmadığını saptamada kişinin doktorundan yardım istemesi gerektiğini belirtiyor.


Gün içerisindeki düşük idrar atımının genellikle vücudun su kaybıyla ilgili olduğunu ifade eden Op.Dr. Kırdar, kişinin özellikle sıcak havalarda bu tip bulguları doğru değerlendirip, su tüketimini ihmal etmemesi gerektiğini vurguluyor.