11-Sınıf içi köşelerin, pano ve grafiklerin düzenlenmesi

Atatürk Köşesinde bulundurulması gereken resim ve metinlerin kronolojik sıraya uygun olması gerektiği belirtildi. Sınıf panosunun öğrenciler tarafından hazırlanmasına özen gösterilmesi, tüm öğrencilerin çalışmalarının sergilenmesine dikkat edilmesi kararlaştırıldı. Hazırlanacak grafiklerin öğrencilerle birlikte yapılması kararlaştırıldı. Sosyal Bilgiler dersinde harita ve görsel materyallerin kullanılmasına özen gösterilmesine karar verildi.

12-Kutlanacak belirli gün ve haftalar ile ilgili yapılacak çalışmaların gözden geçirilmesi

1- Sene başı Öğretmenler Kurulun Toplantısında yapılan görev dağılımı doğrultusunda belirli gün ve haftaların zengin bir içerikle kutlanmasına gayret edilmesi kararlaştırıldı. 5. sınıfta kutlanacak “Belirli Gün ve Haftalar” aşağıdaki şekilde tespit edilmiş olup,
EYLÜL
1- İlköğretim Haftası (okulların açıldığı ilk hafta)
EKİM
1- Dünya Çocuk Günü (Ekim ayının ilk Pazartesi günü)
2- Standartlar Haftası (Ekim ayının üçüncü haftası)
3- Birleşmiş Milletler Günü (24 Ekim)
4- Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim)
5- Kızılay Haftası (29 Ekim – 4 Kasım)
KASIM
1- Dünya Çocuk Kitapları Haftası (Kasım ayının 2. Pazartesi başlar)
2- Atatürk Haftası (10 – 16 Kasım)
3- Öğretmenler Günü ( 24 Kasım )
ARALIK
1- Vakıf Haftası (3-9Aralık)
2- İnsan Hakları Haftası( 10 Aralık Gününü İçine Alan Hafta)
OCAK
1- Yeni Yıl
2- Verem Savaş Eğitimi Haftası (Ocak ayının ilk Pazartesi başlar)
3- Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının ikinci Pazartesi başlar)
ŞUBAT
1- M.E. Vakfı Kuruluş Günü (19 Şubat)
MART
1- Yeşilay Haftası (1 – 7 Mart)
2- İstiklal Marşı’nın Kabulü (12 Mart)
3- Çanakkale Zaferi (18 Mart)
4- Orman Haftası (21 – 26 Mart)
5- Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)
NİSAN
1- Nato Günü ( 4 Nisan)
2- Dünya Sağlık Haftası (7 – 13 Nisan)
3- Turizm Haftası (15 – 22 Nisan)
4- Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan)
MAYIS
1- Trafik Haftası (Mayıs ayının ilk Cumartesi )
2- Anneler Günü (Mayıs ayının ikinci Pazar günü)
3- Sakatlar Haftası (10 – 16 Mayıs)
4- Hava Şehitlerini Anma Günü (15 Mayıs)
5- Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs)
6- Müzeler Haftası (18 – 24 Mayıs)
HAZİRAN
1- Çevre Koruma Haftası (Haziran ayının ikinci Pazartesi günü başlar)

13- Sosyal etkinlikler yönetmeliği kapsamında, öğrencilerin seçtikleri kulüplerde yapacakları çalışmalar ve bu konudaki rehberlik faaliyetleri
13.1.2005/25699 Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında, öğrencilerin seçtikleri kulüplerde yapacakları çalışmaların takip edilmesi, öğrencilere rehberlik edilmesi kararlaştırıldı. Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin tüm öğretmenlerde bulunması ve incelenmesi, çalışmaların yönetmelik esaslarına uygun sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca haberleri izleme, gazete okuma ve günlük tutma gibi çalışmaların teşvik edilmesi kararlaştırıldı. Rehberlik/Sosyal Etkinlikler dersi için ayrılan ders saatinin, dönüşümlü bir şekilde bir hafta Rehberlik, diğer hafta Sosyal Etkinlikler için kullanılabileceği belirtildi.

14-Öğrenci kılık kıyafetleri

Öğrenci kılık kıyafetlerinin temiz, sade ve düzenli olmasına dikkat edilmesi ve bu konuda velilerle işbirliğinin önemi belirtilerek, veli toplantılarında konunun önemi üzerinde durulması kararlaştırıldı.

15-Bitişik eğik yazının kullanılması ve bu konuda karşılaşılan sorunlar

Bütün derslerde bitişik eğik yazının kullanılacağı göz önüne alınarak yazılara gereken önemin verilmesi kararlaştırıldı. Bitişik eğik yazının öğretilmesi konusunda Türkçe öğretmenleri ile işbirliğine gidilmesi kararlaştırıldı.

16- Öğrenci devamsızlıklarının takip edilmesi

Öğrenci devamsızlıklarının takibine özen gösterilmesi, günlük yoklamaların titizlikle yapılması kararlaştırıldı. Sürekli devamsız durumunda olan öğrencilerle ilgili işlemlerin, okul idaresi ile işbirliği içinde yürütülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” hakkında -veli toplantılarında- velilerin bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.
17-Veli toplantı tarihlerinin belirlenmesi

Her dönem en az üç defa veli toplantısı yapılması, görüşülen konular hakkında mutlaka tutanak tutulması karalaştırıldı. Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirilmesi kararlaştırılan öğrencilerin velileriyle, öğrencinin gelişimi ile ilgili iletişimin sürekli olarak sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca toplantılar dışında öğretmen-veli işbirliğinin her zaman canlı tutulması kararlaştırıldı. Veli toplantılarına katılımın genel olarak zayıf olduğu, bu nedenle gerekli durumlarda telefon, mektup vb. yollarla velinin görüşmelere çağrılması kararlaştırıldı.

18-Okul-aile iş birliğinin önemi ve işbirliğinin sağlanması için yapılması gerekenler

Eğitimde okul-aile işbirliğinin önemi vurgulandı. Toplantılarda ve birebir görüşmelerde konunun vurgulanması kararlaştırıldı.

19-Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri kapsamında yıl içindeki yapılacak çalışmaların gözden geçirilmesi

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin “Rehberlik Yıllık Çerçeve Programı”na göre düzenli olarak yürütülmesi, gerekli raporların aylık olarak düzenlenerek okul idaresine teslim edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca dönem sonu ve yılsonu raporlarının da düzenli olarak tutulması gerektiği kararlaştırıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/5-sinif-zumre-ve-sube/51496-5-sinif-sene-basi-zumre-yeni-post106214.html

20-Eğitim Bölgesi Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısı hakkında bilgilendirme
Eğitim Bölgesi Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısında alınan kararlar Meryem Yurt tarafından diğer öğretmenlerle paylaşıldı.

21- Proje ve Performans Ödevlerine Gereken Önemin Verilmesi

Değişen yönetmelik maddesinde belirtildiği performans ödevlerinin artık ödev değil görev olduğu vurgulandı.Öğrencilere gerekli rehberliğin yapılması kararlaştırıldı.Okulların açılmasıyla öğrencilerin bu konuda bilgilendirilmesi kararı alındı.
22-Seçmeli Derslerin Belirlenmesi

İki saat olan seçmeli derslere okul şartları ve branş öğretmenleri göz önüne alınarak birer saat olmak üzere Bilgisayar ve İngilizce dersi seçildi.
23- Yapılacak ortak sınavların zamanının belirlenmesi

Değişen yönetmelik maddesi uyarınca ortak sınav yapılacak dersler belirlendi ve her bir dersin son sınavının ortak olarak yapılmasına değerlendirmesinin de ortak olarak yapılmasına karar verildi.
21-Kapanış konuşması

Toplantı Okul Müdür Yardımcısı Abdullah Baki ‘nin başarı dilekleri ile sona erdi.

…………………………… …………………………
5/A Sınıf Öğretmeni Okul Müdür Yardımcısı



12.09.200
Uygundur

……………….
Okul Müdürü



alıntıdır