Kayseri'de bir sağlık merkezi, lazer işleminin risklerini azaltan Intralase Laser sistemini kullanmaya başladı.

Özel Kayseri Göz Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Fatih Günan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Kayseri'de ilk kez İntralase Laser sistemini kullanmaya başladıklarını bildirdi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/51489-goz-ameliyatlarinda-yeni-teknoloji.html#post106205

Yeni sistemin daha önce göz ameliyatlarında kullanılan standart lazer işlemlerine oranla birçok avantaj sağladığını ifade eden Günan, şu bilgileri verdi:

"Kayseri'de daha önce ilk kez lazerle dikişsiz katarakt cerrahisi yöntemi (FAKO) ve Excimer Laser uygulamasını başlatmıştık. Özellikle tıp alanında teknolojik yenilikleri takip etmek çok önemli.

Bu amaçla Intralase Laser sistemini Anadolu'da ilk kez uygulamaya başladık. Bu sistemde, ameliyat işlemi tamamen bilgisayar kontrolünde lazerle yapılıyor. Göze mekanik veya manuel olarak kesinlikle temas edilmiyor.

Bu nedenle standart lazer işleminin riskleri minimum seviyeye indiriliyor. Lazer uygulamasından bazı çekinceler nedeniyle faydalanamayan hastalar, bu yöntemle daha kolay ameliyat edilebiliyor. NASA, astronotların gözüne sadece bu yöntemin uygulanmasına izin veriyor."

Avrupa ülkelerinde 6 bin euro olan yeni sistem uygulamasını, 600 euro'dan başlayan ücretlerle yaptıklarını bildiren Günay, yoğun talep gören yeni sistemin özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşların ilgisini çektiğini, şu an ağustos ayında bile tüm randevularının dolduğunu söyledi.