İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Görgülü, şeker hastalarının yaz meyveleri ve dondurmayı bol tüketmesinin ciddi rahatsızlığa yol açabileceğini belirterek, "Yaz aylarının en lezzetli yiyeceği dondurma kan şekeri ayarını bozan yiyeceklerden birisidir. Uygun miktarda yenildiğinde büyük yarar sağlayan meyvelerin çok fazla tüketilmesi kan şekeri yükselmesine ve buna bağlı rahatsızlığa yol açar" dedi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Görgülü, hava sıcaklığının artması, günlerin uzaması ve aktivite artışı yüzünden vücudun iki kat sıvı kaybettiğini hatırlatarak, "Bu, gerek terleme gerekse buharlaşma yolu ile olur ve sıvı kaybı ile birlikte vücudumuzun tuz dengesinde de bozulmalar görülebilir. Bu bozukluklar; halsizlik, fenalık hissi, kas ağrıları, kramplar hatta kalpte ritim bozukluklarına dahi neden olabilir. Bunun için diyabet hastalarının sıvı alımlarını mümkün olduğunca arttırmaları ve beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/51094-seker-hastalari-meyve-yerken-bir-daha-dusunun.html#post105534

Uzun süre aç kalmamalı, bir kerede çok fazla yemek yememelidirler. Gerek insülin, gerekse oral olarak şeker düşürücü ilaç kullanan hastaların bu ilaçların etkilerinin maksimum olduğu dönemlerdeki ara öğünlerini atlamamaları çok önemlidir" diye konuştu.