Masajın tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Eski Çin, Mısır, Yunan ve Hint medeniyetlerinde masajın yaraları iyileştirme amaçlı kullanıldığı günümüze uzanan bilgiler arasındadır.

Eski Yunanca'da " Massein" sözcüğü yoğurma anlamına gelirken, Arapça'da " Masah" sözcüğü sıvazlamak anlamına gelmektedir.

Olimpiyat Oyunlarının başlaması ile birlikte masaj sporcuların kaslarını gevşetmek, onları rahatlatmak amaçlı uygulanırken, Hint felsefesinde Ayurveda ile sağlığı bulma ve koruma amaçlı uygulanmıştır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/49402-saglik-masaj.html#post100182

18. yüzyılda İsveçli Per Henrik Link isimli bir kişi tarafından masaj Avrupa'da yaygın hale gelmiş ve böylece basınç, ovma, sıvazlama, titretme, vurma, döndürme gibi tekniklerden oluşan rahatlatıcı İsveç masajı ortaya çıkmıştır.

1. Dünya savaşı yıllarında ise masaj daha çok zihinsel ve sinirsel rahatsızlıkları gidermek amaçlı bir destek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Vücut mesajı...

Vücut masajı için ne denilebilir ki... Tam bir şölen, 70 dakikalık bir mutluluk ve rahatlama anı.

Ağrıyan sırtlar, tutulan boyunlar ve gerilmiş kaslar için herhalde masajdan daha güzel bir armağan olamaz.

Masaj bir süreliğine bile olsa dış dünyanın tüm stres ve kargaşasından uzak fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir arınma, rahatlama molasıdır.

Lavinia'da masaj konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından kişinin cilt yapısı göz önünde bulundurularak besleyici, nem depo edici, ödem sökücü, yağ yakımını hızlandırıcı özellikleri olan buğday, susam, biberiye, limon, portakal, gül, ylang ylang gibi yağlar kullanılarak yapılmaktadır.

Uygulanan masaj süresi tam 70 dakikadır ve daha çok sıvazlama, ovma, yoğurma, titretme gibi rahatlatıcı teknikler uygulanarak yapılan masaj tedavi amaçlı değil sadece, kasların rahatlaması, zihinsel ve ruhsal bakımdan dinlenme, stresten arınma ve keyif amaçlı uygulanmaktadı r.

Daha önce böylesine etkili bir uygulamayı tecrübe etmediyseniz , sizi belki de hayatınızın vazgeçilmezleri arasına katacağınız bir keyif ile tanışmaya davet ediyoruz.

Masajın Faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kan dolaşımını düzenler
Metabolizmayı hızlandırır
Sindirim ve Boşaltım sistemine yardımcı olur
Yağ yakımını hızlandırır
Ödem ve toksin atılımını sağlar
Kasları gevşetir.
Uyku düzenine yardımcı olur
Stres ve yorgunluğu giderir