ABD de yapilan bir arastirma,halk arasinda yaygin olarak bulunan, zarasiz bir virüsün vücuttaki kanserli hücreleri yok edebildigini ortaya çikardi.

Çalismayi yürüten arastirmacilar," Adeno-associated virus type 2" yada " AAV 2" olarak adlandirilan virüsün yeni bir kanser tedavisigelistirmek için kullanilabilecegini söyledi.
Pennsylvania Penn State Tip fakültesinde görev yapan Prof. Craig Meyers "Elde ettigimiz sonuçlar ,nüfusun büyük çogunlugunu etkiledigi halde insanlara herhangi bir zarari bulunmayan AAV-2 nin ,saglikli hücrelere dokunmadan pek çok türdeki kanserli hücreyi öldürdügü yolunda " dedi.AAV-2 nin kanserli hücreleri "anormal" olarak algilayarak yok ettigine inandiklarini belirten Meyers e göre AAV-2 yeni bir kanser tedavisi gelistirilmesine yardimci olabilecek nitelikte. ABD Viroloji toplulugu toplantisinda yaptiklari çalismalari degerlendiren Meyers,kansere neden olan HPV virüsü ve AAV-2 kapan kadinlarin,AAV-2 kapmayan kadinlara oranla daha az rahim agzi kanserine yakalandiklarini anlatti.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/48462-kanser-tedavisinde-virusler.html#post98541

Çalismada ,öncelikle bir grup insan hücresine HPV ile rahim agzi kanserine neden olan baska bir virüs bulastirildigi ve virüslü hücrelerle virüssüz hücrelerin AAV-2 ile ile temasinin saglandigi belirtildi.Çalisamnin sonunda temastan alti gün sonraHPV kapmis bütün hücrelerin öldügü görüldü.Ayni sonuçlar meme ,prostat ve bir cilt kanseri türü olan "squamous" hücreli kanserli hücrelerde de gerçeklestirildi.Çalismada,AAV-2 nin baska bir virüsün yardimiyla kendisini çogaltamadigi,ancak ikinci bir virüsün yardimiyla hücreleri öldürebildigi de açiklandi.