İngiltere'nin ''en deneyimli aile yargıcı'' Lord Coleridge, hükümete, ''Ülkede aile sisteminin çökmesi, gençleri suça ve şiddete yöneltiyor'' uyarısında bulundu.

İngiltere'de aile sisteminin "toptan çöküş" içinde bulunduğunu, hükümetin de bu durumu önlemek için hiçbir önlem geliştirmeye yanaşmadığını belirten yargıç Coleridge, bu çöküşün gençliği uyuşturucu ve bununla birlikte gelen suçla buluşturduğunu kaydetti.

Özellikle kent yaşamında aile kavramının erimekte olduğunu belirten Coleridge, parçalanmış ailelerde rekor bir artış olduğunu ve hükümetin bu durumu önlemek için kapsamlı eylem planı yapması gerektiğini söyledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/48176-aile-sistemi-cokuyor-mu.html#post98079

Coleridge, "10 yıl önce kimse bunun böyle olabileceğini tahmin edemezdi. Ben her parçalanmış ailenin sosyal olarak problemli çocuklar yetiştirdiğini iddia etmiyorum. Ancak durum ciddi" dedi.

Yargıç Coleridge durumun ciddiyetini "Roma yanıyor, hükümet sorunla yüzleşmiyor bile... Bu gerçekten kabul edilemez" diye konuştu.

İngiltere Çocuk, Aile ve Okullar Bakanlığı sözcüsü ise, Coleridge'nin tespitlerine katılmadıklarını, ülkede hala ailelerin yüzde 70'inin evli çiftlerden oluştuğunu, bunun da önemli rakam olduğunu belirtti.

Sözcü, bu konuda BBC tarafından yapılan anketin sonuçlarının, halkın yüzde 75'inin ailenin geleceği konusunda iyimser olduğunu gösterdiğine de dikkat çekerek, bunun 1964 yılındaki durumdan bile daha iyimser tabloya işaret ettiğini belirtti.