Çocukları stresten uzak tutun

Amerikalı bilim adamlarının yaptıkları araştırmaya göre; beynin akılla ve duyularla ilgili olan bölümlerinde fazla stres sonucu travma meydana geliyor.


Çocuklar ders çalışırken, stres hormonu diye adlandırılan kortisol hormonu, kan seviyesinin yükselmesine neden olmaktadır. Böyle durumlarda, kortisol hormonun fazla salgılandığı durumlarda, epilepsi hastalığının görülme riski bulunmaktadır.

Standfor Üniversitesi’ndeki bilim adamlarının izlenimlerine göre, fazla stres altındaki çocuklarda görülmesi muhtemel olan tehlike, terapiyle müdahale edilene kadar kadar devam edebilir.

Araştırma grubunun başında bulunan Victor Carrion; çocuklarda ki ruhsal, psikolojik ve çevresel bozuklukların, zihinde ciddi sarsılmalara yol açtığını, stresin normalde bilinenden çok daha fazla tehlikeli olduğunu, bazı çocukların stresle diğerlerinden daha kolay başa çıkabildiğini ve stresin uzun vadede etkilerinin neler olduğunu anlamanın çok önemli olduğunu söyledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/27426-cocuklari-stresten-uzak-tutun.html#post52568

‘Çocuklara ödevini yap yoksa seni döverim’gibi söylemlerde bulunmamak gerekir çünkü insan geni uzmanları çocuklardaki depresyon şiddetinin artmasında yetişkinlerdeki kaygının ve çevresel - fiziksel etkilerin rol oynadığını söyledi.

Her 10 kişiden 1 nin hayatının belli dönemlerinde bu tarz bozuklukların olma ihtimali vardır.