Hamilelere bir sigara uyarısı daha

Hamileyken sigara içen annelere uyarı. Hamileliği boyunca sigara içen kadınların çocuklarında astım riski yüksek bulundu.

Hamileliği boyunca sigara içen kadınların çocuklarında astım riski yüksek bulundu..Hamileyken sigara içen annelerin çocukları hastalıktan daha çabuk etkilenmektedir.

Yapılan araştırmaya göre;anne karnında sigaraya mağruz kalan çocukların genlerinde değişiklikler meydana geliyor,ve bu değişiklikler çocukları astım gibi kronik solunum hastalıklarına karşı savunmasız hale getiriyor.

İngiltere’de 1,2,4,10 yaşlarındaki 921 çocuktan alınan kan örneklerinde çocukları bu tarz hastalıklara karşı koruyan IL1RN geninde değişim olduğu görüldü. Araştırma sonuçlarına göre,aile geçmişlerinde alerjik hastalıklar yada astım gibi hastalıklar olan çocukların astıma yakalanma riski diğer çocuklara göre 4 kat daha fazlayken anne karnında sigaraya mağruz kalan çocuklarda bu oran 6 kata kadar çıkmaktadır.

IL1RN geni vucüdu bu tarz kronik hastalıklara karşı koruyan proteinleri içerir.Teorik olarak genlerde meydana gelen değişimler LN1RN geninin hastalığa karşı koyma etkisini azaltır ve astım gibi hastalıkların daha çok görülmesine neden olur.Genlerdeki değişim ise sadeceve sadece sigaradan kaynaklanmaktadır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/27419-hamilelere-bir-sigara-uyarisi-daha.html#post52561

Dr.Susan Ewart ‘ın söylediklerine göre;annelerin doğumdan önce yada doğumdan sonra sigara içmemesi gerçekten çok önemli ,sigara içen anneler farkında olarak yada olmayarak çocuklarını dolaylı yoldan içici yapıyorlar bu durumda astımın gelişmesinde çok önemli rol oynuyor.