Trasylol Uyarısı

--------------------------------------------------------------------------------

NEW England Journal of Medicine isimli tıp dergisinde yayınlanan habere göre, açık kalp ameliyatlarında kan kaybını engellemek için kullanılan Bayer’in "Trasylol" ilacının böbrek yetmezliği ve felç riskini ikiye katladığı ortaya çıktı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25175-trasylol-uyarisi.html#post47715


NEW England Journal of Medicine isimli tıp dergisinde yayınlanan habere göre "Trasylol" ilacı, kalp yetmezliği ya da kalp krizi riskini de yüzde 55 oranında arttırıyor. Daha ucuz olan iki alternatif ilaçta bu tür riskler bulunmadığı belirtilen yazıda, "(Trasylol) kullanımının akılcı" olmadığı belirtildi.

Bayer ise, araştırma sonuçlar hakkında yeni bilgilendiklerini, sonuçları değerlendirmek için zamana ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Ancak şirket, 15 yılı aşkın klinik bilgilerin, son araştırmadan elde edilen değerlerle paralel olmadığını belirtti.

Araştırma liderlik eden California’nın San Bruno kentindeki Ischemia Araştırma ve Eğitim Vakfı’ndan Dennis Mangano, Reuters’e yaptığı açıklamada, "Ciddi bir durum söz konusu. Mesele, sağlıkçıların ve otoritelerin buna nasıl cevap vereceği" dedi. Mangano, doktorların en azından hastalarına söz konusu ilacın risklerini ve daha güvenli iki jenerik alternatifinin olduğunu anlatması gerektiğini söyledi.

Araştırmada, dünya çapında 69 tıp merkezinde 4374 hasta üzerinde yapılan by-pass ameliyatlarıyla ilgili veriler dikkate alındı.