Acı haber kalp hastalarına nasıl verilmeli?

--------------------------------------------------------------------------------

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Pakdemir, kalp hastalarına acı haberin, gerekli müdahale şartlarının sağlanmasının ardından, doktor gözetiminde verilmesi gerektiğini söyledi.

Şırnak'ta görev yapan Jandarma Astsubay Başçavuş Levent Çevik'in şehit olduğu haberini telefonda öğrenen baba İbrahim Çevik'in, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi, acı haberlerin nasıl verilmesi gerektiği konusunda tartışmaya yol açtı.

Andeva Hayat Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Pakdemir, kalp hastalığının ciddi bir hastalık olduğunu ve ani ölümlere neden olabileceğini söyledi.

Bu tür hastalara, acı haber verilirken çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Pakdemir, "Herkesin acısını yaşama hakkı var. Kişi kalp hastası da olsa, o acı haberi vermek zorundasınız. Fakat bunu yaparken özellikle kişinin kalp hastası olduğu biliniyorsa en azından müdahale şartları hazırlanarak bu haberler verilmeli. Örneğin hastane şartlarında veya doktor gözetiminde bunun yapılması daha uygundur. Genellikle ani şoklar, kalp rahatsızlığı olan hastalarda ani ölüme yol açabilir. Bu tür haberler, akut myokard infarktüs (kalp krizi) veya ventrikü fibrilasyon (ritim bozukluğu) rahatsızlıklarını tetikleyebilmektedir" dedi.