Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart ProRat Uzaktan Bilgisayar Yönetim Aracı

    ProRat Uzaktan Bilgisayar Yönetim Aracı
    ProRat



    ProRat Nedir ?

    ProRat PRO gruba ait bir Uzaktan Bilgisayar Yönetim aracıdır.

    Kullanım Koşulları :


    Prorat ile bir server oluşturup diğer kullanıcı ya gönderip bu kullanıcı server dosyasını açarsa bilgisayarını tamamen kontrol edebilirsinzi. Klavye Işıkları , ekran görüntüsü vs. vs. vs. Uzun süredir üzerinde yoğun çalışılan ProRat v1.9 Fix2 tamamlandı ve kullanımınıza sunuldu. Bu versiyonda eski versiyonda bulunan birçok hata düzeltildi ve bir çok yeni özelliklik eklendi.

    -- DOWNLOAD --


    Password: pro

    PRORAT KULLANIMI

    Prorat Server Oluşturma
    İlk öncelikle yapacağımız iş kendi adımıza bir trojen server oluşturmak.Bunun için resimde görünen alandaki oluştur kısmından Prorat Serveri Oluştur'a tıklıyoruz.
    Server Oluştur->









    Bildiri Ayarları
    Bildiri ayarlarındaki yapacağımız ayarlar ile trojeni gönderdiğimiz kişi internette online olduğu zaman bu sayede istediğimiz şekilde (mail bildirimi,icq bildirimi vb.) diğer bildirimler ile bize mesaj yollanabilecek.Bu sayede kurbanımızın ne zaman online ve ne zaman offline olduğu konusunda bilgimiz olacak.

    Bildiri ayarları bölümünde online olan kurbanınıza bağlanabilmeniz için gerekli olan IP adresi, Port Numarası, Server Şifresi gibi bilgilerin serverınız tarafından size iletileceği IP(DNS), E-mail, ICQPager ve CGI adresini tanımlar ve de bu bildirim seçeneklerinden hangilerinin aktif hangilerinin pasif olacağını belirlersiniz.

    ProConnective Bildirimi(Ağ içindeki ve Router Arkasındaki PC'lere bağlanmayı destekler):
    Server oluştururken bu menüde ki "ProConnective bildirimini etkinleştir" kutusunu seçili hale getirip "IP(DNS) Adresi:" kutusuna da IP Adresiniz sabit ise sabit IP adresinizi yada IP adresiniz sabit değil ise sizin IP adresinize yönlenmiş bir dns adresini yazarsanız serverınız çalışacağı PC Internet'e her bağlandığında sizin IP adresiniz de çalışmakta olan ProConnective programını bağlanır. Kendinize bir ProConnective oluşturup çalıştırdıysanız "Test Et" butonuna tıklayarak ProConnective bağlantısının sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
    ProConnective, ProRat için yazılmış ve server ile client arasında köprü görevi gören bir program diyebiliriz. ProConnective sayesinde ağ içi ve Router arkası serverlara bağlanmakta mümkün olmaktadır. ProConnective'i kullanabilmek için Kablo-Net kullanıcıları gibi sabit bir IP adresine sahip olmanız yada no-ip.com sitesinden ücretsiz bir üyelik alarak kendiniz için bir dns oluşturmanız gerekmektedir.No-Ip ile daha çok bilgi için program yardım menüsünden yararlanabilirsiniz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/16675-prorat-uzaktan-bilgisayar-yonetim-araci.html#post31675
    ProConnective ayrıcalığını yaşamaktan çok büyük keyif alacağınıza eminiz. ProConnective'i ProRat clienti üzerindeki ProConnective butonuna tıklayarak oluşturup kullanabilirsiniz. ProConnective hakkında daha çok bilgi için prorat yardım menüsünden yararlanabilirsiniz.

    Mail Bildirimi ( Ağ içindeki ve Router Arkasındaki PC'lere bağlanmayı desteklemez ) :
    Server oluştururken bu menüde ki "Mail bildirimini devreye sok" kutusunu seçili hale getirip "E-MAIL :" kutusuna da geçerli bir mail adresi yazarsanız, serverın çalışacağı PC Internet'e her bağlandığında serverınız size IP Adresi, Port Numarası, Server Şifresi gibi bağlanabilmeniz için gerekli olan bilgileri yazdığınız mail adresine gönderecektir.
    ProRat'ta dikkatinizi çekmesi gereken bir diğer özellikte mail bildirimi için serverınızın sizden herhangi bir SMTP sunucusu istememesidir. ProRat kendi yapısıyla bu olayı çözer ve sizi geçerli bir SMTP server bulma zorluğundan kurtararak maillerinizi direk olarak iletir. Bu sayede elle yazılmış olan bir SMTP sunucusunun geçerliliğini yitirmesi gibi bir durum da söz konusu olmaz ve kurbanınızı kaybetme riskinden de kurtulmuş olursunuz. Çünkü ProRat serverı o anki geçerli SMTP sunucusunu öğrenir ve mailinizi o SMTP sunucusunun üzerinden yollar. Bu sayede mailleriniz mail adresiniz geçerliliğini yitirmediği sürece eksiksiz olarak elinize ulaşır.

    Ancak siz yinede kontrollü davranmalı ve yeni bir mail servisi kullanmaya başlarken, kullanacağınız mail adresinin ProRat serverından gelen mailleri eksiksiz bir biçimde kabul ederek size sunacağından emin olmalısınız. Bunun için "E-MAIL :" kutusuna kullanacağınız mail adresinizi yazıp "Test Et" butonuna tıklamalı ve ProRat clienti test mailini yolladıktan sonra mailinizi kontrol edip test mailiniz ulaşmışımı diye bakmalısınız. Bu sayede serverınızı kurbanınıza yollamadan önce mail bildiriminin sağlıklı bir biçimde çalıştığından emin olursunuz.

    ProRat serverınız için hemen hemen tüm Webmail servislerini ve her türlü Popmail servisini kullanabilirsiniz. Ancak bizim size tavsiyemiz aşırı güvenlik önlemleri ve spam filtreleri kullanan servisler ile çok yoğun olan hotmail yahoo gibi servisleri kullanmamanızdır. Örneğin mynet servisi şu anda kablonet IP'lerinden gelen mailleri kabul etmemektedir. Buda kurbanınız bir kablonet kullanıcısıysa ve sizde bir mynet maili kullanıyorsanız serverınızın yollayacağı mailin size ulaşamayacağı anlamına gelir. Ve hotmailde çok yoğun bir Webmail servisidir. Bunun yanı sıra "Junk Mail Filter" gibi çok sıkı güvenlik önlemleri ve spam filtreleri kullandığı için serverınızdan gelen mailler bu filtrelere takılabilir ve mailleriniz size hiç iletilmemesine neden olur. Tüm bunlara rağmen yinede hotmail yada Yahoo kullanacak kişiler "Options" bölümüne girerek mail hesaplarının "Junk Mail Filter"ini Yada "Bulk Mail Filter"ini kapatmalıdırlar.

    ICQ Pager Bildirimi(Ağ içindeki ve Router Arkasındaki PC'lere bağlanmayı desteklemez) :
    Server oluştururken bu menüde ki "Icq Pager bildirimini devreye sok" kutusunu seçili hale getirip "ICQ UIN :" kutusuna da ICQ adresinizi yazarsanız yada hemen yanındaki otomatik icq uin alma butonuna tıklayarak kutucukta ICQ uin'inizin yazmasını sağlarsanız, serverın çalışacağı PC Internet'e her bağlandığında serverınız IP Adresi, Port Numarası gibi bağlanabilmeniz için gerekli olan bilgileri yazdığınız ICQ UIN'ine pager mesajı olarak yollayacaktır.
    CGI Bildirimi(Ağ içindeki ve Router Arkasındaki PC'lere bağlanmayı desteklemez):
    Server oluştururken bu menüde ki "CGI bildirimini devreye sok" kutusunu seçili hale getirip "CGI URL :" kutusuna da geçerli bir CGI Victim Listesi adresi yazarsanız, serverın çalışacağı PC Internet'e her bağlandığında serverınız IP Adresi, Port Numarası, Server Şifresi gibi bağlanabilmeniz için gerekli olan bilgileri yazdığınız CGI Victim Listesine işleyecektir. Kendinize bir ProRat CGI Victim Listesi oluşturup kurduysanız CGI Victim Listenizin çalışıp çalışmadığını "Test Et" butonuna tıklayarak kontrol edebilirsiniz.
    CGI bildirimini kullanabilmeniz için kurulu ve çalışır durumda bir ProRat Victim Listeniz olmalıdır. ProRat clienti kendi CGI victim listesini hem de tüm trojan programları içindeki en kaliteli ve fonksiyonel CGI victim listesini oluşturabilme lüksüne sahiptir.

    Server Oluştur->Genel Ayarlar



    Genel Ayarlar :
    Genel ayarlar bölümü ProRat serverınız ile ilgili önemli ayarlar yaptığınız bir bölümdür. ProRat serverınızın çalıştırıldığı sistemde neler yapacağını bu bölümden belirlersiniz. Genel Ayarlar bölümünde ki buton ve kutuların isim ve işlevleri şu şekildedir :

    Server Portu :
    ProRat serverının çalıştığı PC Internet'e girdiğinde clientiniz ile bağlanmanız için açacağı port numarasını bu kutuya yazın. ProRat'ın default port numarası 5110'dur. Bu kutuya başka bir program tarafından kullanılan bir port yazacak olursanız, serverdan her hangi bir haber gelmemesine yada servera bağlanılamamasına neden olabilirsiniz. Bu yüzden ileri düzey bir kullanıcı değilseniz ve portlar hakkında bilgi sahibi değilseniz. Default ProRat portu olan 5110'u değiştirmemenizi öneririz.

    Server Şifresi :
    ProRat serverınıza yetkisiz kişilerin erişim sağlayarak kurbanlarınıza zarar vermesini yada çalmasını engellemek amacıyla serverınızı şifre koruması altına alabilirsiniz. Bu sayede şifreyi bilmeyen hiç kimse serverınıza bağlanarak işlem yapamaz. Default ProRat şifresi 123456'dır. Kendinize bir şifre belirlemenizi ve serverlarınızda o şifreyi kullanmanızı öneririz.

    Kurban İsmi :
    Bir çok server oluşturup bir çok tester ve kurban edinebilirsiniz. Kurbanlarınızı ve testerlerinizi birbirlerine karıştırmamak için her servera değişik bir isim vererek onları birbirinden ayırt edebilme imkanına sahipsiniz. Çünkü kurbanlarınız Internet'e bağlandığında gelen mail ve CGI bildirimlerinde server oluştururken belirlediğiniz kurban adı belirtilir.

    Server ilk çalıştığında hata mesajı versin :
    Bu kutucuğun aktif yada pasif olması tamamıyla sizin serverınızı yollayacağınız kurbanınızı inandırmak için kurduğunuz planın inisiyatifine kalmıştır. Bu kutucuk seçili hala getirilirse serverınız gönderildiği kurbanın PC'sinde ilk çalıştırıldığında yollanan dosyanın çalışmayarak hata verdiğine inandırmaya yarayan bir hata mesajı açar.

    Mesajı Ayarla :
    Bu buton "Server ilk çalıştığında hata mesajı versin" kutusu seçiliyken aktif duruma gelir. Serverınız çalıştığında vereceği hata mesajını bu butonu kullanarak belirleyebilirsiniz.

    Server ilk çalıştırıldığında kendisini silsin :
    ProRat serverı çalıştırıldığı sistemde gerekli şekilde yerini alır almaz yolladığınız server dosyasını silsin istiyorsanız serverınızı bu kutucuk seçili iken hazırlamalısınız. Böylece ProRat serverına çift tıklandığı anda server PC'ye yerleşip çalışmaya başlar ve sizin yolladığınız server dosyasını silerek yok eder. Ortada kurbanınızın yada testerinizin görüp inceleyebileceği bir server kalmaz.
    Eğer ProRat serverınızı bir dosya ile birleştirmişseniz servera tıklandığı anda sistemdeki görevine başlar ve kendisini silerek yerine sadece birleştirilmiş olduğu dosyayı bırakır. Örneğin testerinize yolladığınız serverı bir *.jpg resmi ile birleştirmiş ve serverınızın adını da resmim.exe koymuşsanız. Testeriniz serverınızı çalıştırdığı anda Server çalışmaya başlayacak ve birleşmiş dosyadan kendisini silerek yerinde sadece resmim.jpg yi bırakacaktır. Testeriniz daha sonra bu dosyadan şüphelenip acaba içinde bir şey var mı diye incelemeye kalksa bile yolladığınız dosyanın tertemiz olduğunu görecektir.

    DİKKAT : Bu seçeneği aktifleştirerek serverı kaldırmış olmuyorsunuz. Bu seçenek işaretliyken de server sisteme yerleşir ve siz online yada lokal olarak kaldırmadan temizlenmez. Yukarıda kast edilen silmek eylemi sizin yollayacağınız server kabuğunun silinip yok olması ve ortada görünür bir server bırakmaması anlamına gelmektedir.

    Firewall ve Anti Virüs Programlarını devre dışı bıraksın :
    Bu kutucuk seçili halde serverınızı hazırlarsanız. Serverınız çalıştırıldığı PC'deki Anti Virüs ve Firewall programlarını kapatarak. Anti Virüs programının kendisini silmesine ve Firewall programının Internet bağlantısını kesmesine engel olur.
    Windows XP "Dahili Firewallı"nı devre dışı bıraksın :
    Windows XP, 2003 ve Loghorn işletim sistemlerinde yerleşik gelen dahili firewallları server çalıştırıldığı anda kapatsın istiyorsanız serverınızı bu kutu seçiliyken hazırlayın. Aksi taktirde XP firewallı çalışan bir sisteme bağlanamazsınız.

    Windows XP "Sistem Geri Yüklemeyi" devre dışı bıraksın :
    Windows ME - XP ve Loghorn işletim sistemlerinde "Sistem Geri Yükleme" özelliği vardır. "Sistem Geri Yükleme" özelliği sayesinde işletim sistemini ProRat serverının çalışmaya başladığı tarihten daha önce alınmış bir yedekten geri yükleyerek ProRat serverından kurtulmak mümkündür. Bu kutuyu aktifleştirerek serverınızı hazırladıysanız. Serverınız çalıştığı işletim sistemi ME, XP, 2003 yada Loghorn ise sistem geri yükleme özelliklerini kapatarak tüm geri yükleme noktalarını siler. Böylece serverınızın, sistem geri yükleme özelliği ile devre dışı bırakılmasını engellemiş olursunuz.

    (192.168.*.*) yada (10.*.*.*) LAN IP'lerinden bildiri gönderilmesin :
    Bu kutucuk seçili hale getirildiğinde oluşturduğunuz server Ağ içinde bulunan yada Router arkasından bağlanan bir PC'de çalıştırıldığında MAIL, ICQ ve CGI bildirimi yollamaz. Çünkü bu bildirim türleri AĞ içi ve Router arkası bağlantıları desteklemez. Bu kutucuk seçili olsa bile ProConnective bildirimleri gelmeye devam eder. Çünkü ProConnective bildirimi ile Ağ içinde ve Router arkasında çalışan PC'lere de bağlanabilirsiniz. Tabi ki ProConnective nin bu özelliğini kullanabilmeniz için ProRat Special Edition sahibi olmanız gerekmektedir.

    Lokal Server Kaldırma Koruması :
    Bu kutucuk işaretlenecek olursa. Sistemde çalışan serverınız ProRat clienti üzerinden "Ofline Server Temizleme" methoduyla temizlenmeye çalışıldığında server şifresi soracaktır. Server şifresini bilmeyen kişilerin serverınızı kaldırmasına ProRat clientiniz izin vermeyecektir. İzinsiz kişilerin serverınızı temizlemesini engellemek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: ProRat Uzaktan Bilgisayar Yönetim Aracı

    Invisibility :
    Bu bölümde bulunan 4 kutununda seçili durumda olması çok önemlidir. Bu sayede ProRat serverınızın kayıtları ve çalışan uygulamaları tam bir gizlilik içersinde çalışacak ve ikinci parti bir çok program dahil olmak üzere ilgili programlara yakalanmayacaktır.

    Server Oluştur->Dosya İle Birleştir.



    Dosya ile Birleştir :
    ProRat serverınızı bir dosya ile birleştirerek kamufle etmek istiyorsanız "Dosya ile Birleştir" bölümündeki "Serverı bir dosya ile birleştir" kutusunu seçili hale getirmelisiniz. Kutu seçili hale geldiği anda hemen altındaki "Dosya Seç" butonu aktifleşir. Ve siz bu butona tıklayınca açılan pencereden serverınızı birleştirmek istediğiniz dosyayı seçebilirsiniz. Seçtiğiniz dosyanın uzantısının her hangi bir önemi yoktur. ProRat serverını bir resim yada metin dosyasıyla birleştirebileceğiniz gibi bir uygulama yada ekran koruyucu ile de birleştirebilirsiniz. Serverın birleştirildiği dosya ile toplam boyutunu "Server Boyutu:" bölümünde görebilirsiniz.

    Server Oluştur->Server Uzantısı



    Server Uzantısı :
    Bu bölümde oluşturacağınız serverın uzantısını belirleyebilirsiniz. ProRat serverı toplam 5 adet server uzantısını desteklemektedir. Hazırladığınız servera *.exe - *.scr - *.pif - *.com -*.bat uzantılarından herhangi birisini kullanabilirsiniz.

    "Server uzantısı bölümünden seçilen ilk 5 uzantının sadece 2 tanesi serverınıza bir simge seçebilmenize olanak tanır. Diğer üç uzantı ise Windows işletim sistemi tarafından simge desteği sağlanmayan uzantılardır. Simge desteği olmayan uzantılardan birisini seçecek olursanız, sistem dahilinde görünmesi gereken simge ne ise serverınız da o simge ile görünecektir. Simge desteği olan uzantılar *.exe ve *.scr olmakla beraber "Server Uzantısı" bölümünde kırmızı renkte belirtilmiştir. Ayrıca simge desteği olmayan bir uzantı seçtiğinizde "Server Simgesi" bölümü pasifleşerek serverınıza bir simge seçmenize gerek olmadığını çünkü seçmiş olsanız bile Windows işletim sisteminin bu uzantıda simgeyi desteklemediğini belirtilir.

    Server Oluştur->Server Simgesi



    Server Simgesi :
    Eğer oluşturduğunuz servera uzantı olarak *.exe yada *.scr uzantılarından birisini seçtiyseniz serverınıza dilediğiniz bir simgeyi server simgesi olarak atayabilirsiniz. Bunun için "Server Simgesi" bölümüne tıklayın ve de açılan yeni menüde ki kutuda görünen simgelerden dilediğiniz birine tıklayarak seçin. Seçtiğiniz simge aşağıda görüntülenir ve serverınız o simge ile oluşturulur.


    Serverınıza ProRat dahilindeki simgelerden birisini atamak istemiyorsanız "Server Simgesi" bölümündeki "Yeni Simge Seç" butonuna tıklayın ve de açılan pencereden serverınıza eklemek istediğiniz simgeyi seçip onaylayın.

    Tüm ayarlarımız tamam olduğuna göre artık serverınızı oluşturmak için geriye yapmanız gereken son bir işlem kalıyor o da "Serverı Oluştur" butonuna tıklamak. "Serverı Oluştur" butonuna tıkladığınız da ProRat clienti belirlediğiniz özellikler ile serverınızı oluşturmaya başlar. İşlem sürecinin ilerleyişini ilerleme çubuğunda görebilirsiniz. Serverınız oluşturulduğunda clientiniz alttaki resimde görüldüğü gibi bir pencere açarak sonucu size bildirir.

    Server Oluştur->Server Oluştur



    Serverı Oluştur. :
    Artık serverınız çalıştırılmaya hazırdır dilediğiniz şekilde adını değiştirip istediğiniz PC' ye "Downloader Server" yardımıyla yada başka teorilerle yolluyarak yeni kurban ve testerler kazanabilirsiniz.



    Resimde göründüğü şekilde prorat serverimizi oluşturmuş oluyoruz. Dosyayı çalıştırmamanız gerekir. Zira bu dosyayı kurbanınıza gönderip onun çalıştırmasını sağlayacaksınız.
    Kazara dosyayı çalıştırdınız diyelim. Bilgisayarınıza bulaşan prorat serverini temizlemeniz için aşağıdaki resimde bulunan alanda local server temizleme tuşu ile temizleyebilirsiniz.




    Ayrıca ProRat serverınızı paylaşıma açık PC'lerin başlangıç klasörüne atarsanız ilk restard da serverınız otomatik olarak çalışır.

    Win2k Sistemlerde Otomatik Başlangıç Yolu :
    TÜRKÇE :
    C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programlar\Başlangıç\

    ENGLISH :
    C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup\

    Win9x Sistemlerde Otomatik Başlangıç Yolu :
    TÜRKÇE :
    C:\Windows\Start Menu\Programlar\Başlangıç\

    ENGLISH :
    C:\Windows\Start Menu\Programs\Startup\

    Buraya kadar olan açıklamaların çoğu anlaşılır bir türkçe ile açıklanmış olan prorat help dosyasından alınmıştır. Yani takıldığınız noktalarda yardım sembolüne tıklayarak yardım menüsünden faydalanabilirsiniz. Oldukça güzel açıklamış program yazarı arkadaşlar.

    Bundan sonraki kısım sizlere kalıyor arkadaşlar. serveri karşı tarafa nasıl yedirebilceğiniz ve onun makinesinde çalıştırabileceğiniz tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Msn muhabbetinde güzel bir foto olarak veya mail yolu ile çeşitli resimler arasına gizlenmiş olarak. Yada direk oynamak istediğiniz kişinin bilgisayarına dosyayı kopyalayıp çalıştırarak.

    Bi alt mesajda timm_ hocamın bahsettiği gibi Adsl kullanıcılarında internet üzerinden direk erişim sağlayamazsınız. Bunu kişinin kullandığı modeme müdahale ederek yapabilirsiniz. Kurbanın modemi içerisinde kullanmış olduğumuz 5110 portunu modemden onun bilgisayarına yönlendirmemiz gerekmekte. Bu konu ile ilgili olarak ta adsl bölümünde bolca döküman bulabilirsiniz.

    Karşı Tarafa Bağlanıyoruz. (Eğlence Başlıyor. )



    Karşı tarfın ip numarasını girdikten sonra zaten port numarasını değiştirmemiştik oda sabit kalarak bağlan tuşuna basıyoruz.
    Daha sonrasında karşımıza hemen üstteki resimde giriş şifresini isteyen bi mesaj panosu geliyor. buraya server oluştururken belirlediğimiz şifreyi girerek bilgisayara bağlantıyı gerçekleştiriyoruz.



    Sol alanda gördüğümüz bu menülerdeki işlemler ile kurbanımız ile ilgili istediğimiz işlemleri gerçekleştirebiliriz.

    Menüler ve Açıklamaları

    PC Bilgisi:


    Bu alan içerisinde kurbanımızın Pc ve bilgileri hakkında bilgi alabiliyoruz.

    Sistem Bilgisi:
    Bu tuşa tıkladığımız zaman karşı Pc'nin bilgisayar adı, sistem tarihi, windows sürümü ilgili yollar ve benzeri bilgilere ulaşabiliyoruz.

    Kayıtlı Mail Adresleri:
    Bu tuş ile karşı bilgisayarın kayıtlı olan Outlook, Messenger ve Trillian messenger bilgilerine ulaşabiliyoruz.

    En Son Girilen 25 Web Sitesi:
    Bu alanda ise kurbanımızın girmiş olduğu son 25 web adresinin listesine ulaşabiliyoruz.

    Hata Mesajı:



    "Hata Mesajı" bölümü genelde kurbanınıza şaka yapmak yada bir şeylere inandırmak amaçlı kullanılır. Yinede sizin için hangi amaca hizmet edeceği tamamıyla sizin hayal gücünüze kalmış bir faktördür.

    Bu menüde Windows işletim sisteminin standart hata mesajlarını dilediğiniz başlık, içerik ve butonlarla kurbanınızın PC'sinde çalıştırabilirsiniz.

    Kurbana yolladığınız hata mesajının "Evet", "Hayır", "İptal" vs şeklindeki buton yazıları otomatik olarak kurbanınızın işletim sisteminin lisanını alacak ve "Yes", "No", "Cancel" şeklinde sistem lisanına uygun lisan ile gösterilecektir. Hata mesajının başlık ve içerik kısımları ise siz her ne yazarsanız onu gösterecektir. Bu yüzden amacınız kurbanınızı bazı şeylere inandırmak ise kurbanınızın sistem lisanına uygun başlık ve içerik yazmaya dikkat etmenizi öneririz.

    Serverlı PC'de bir hata mesajı göstermek için Client üzerindeki "Hata Mesajı" butonuna tıklayıp açılan menüde üstte bulunan beş butondan kurbanınıza görüntülenecek şekli seçin. "BOŞ" butonu seçildiği taktirde yollanan hata mesajında her hangi bir resim olmayacaktır. Ardından "Mesaj Butonları" bölümünden kurbanınıza gösterilecek hata mesajında ki butonları seçip "Mesaj Başlığı" ve "Mesaj Metni" kutularına dilediğinizi yazıp "Gönder" butonuna tıklayın.

    Kurbanınıza yollayacağınız hata mesajının nasıl göründüğünü test etmek isterseniz "Test Et" butonuna tıklamanız yeterlidir. Oluşturduğunuz hata mesajı sizin PC'nizde görüntülenir.

    Kurbanınızın yolladığınız hata mesajında hangi butona bastığı Client tarafından size bildirilir.

    Chat:





    Chat menüsü ile karşı bilgisayar ile mesajlaşabilirsiniz.
    Chat modeli olarak iki mod tanımlıdır.
    Bunlardan normal modda karşı pencere alttaki resimde göründüğü şekilde açılacak.



    Matrix-Chat modda ise chat penceresi kurbanın bilgisayarında tam pencerede açılır ve başka bi işlem yapmasına müsade edilmez.

    Eğlence:



    Eğlence menüsünde sağ tarafta görmüş olduğunuz işlemleri kurbanın sistemi üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

    Iexplorer:



    Bu alan içerisinde kurbanınızın explorer versiyonunu giriş sayfasını öğrenebilir.
    İstersenizde Ie başlığını giriş sayfasını değiştirebilirsiniz.
    İsterseniz belirttiğiniz siteyi "İnternetSayfası Aç" kısmından karşı tarafa bir explorer sayfasında açtırabilirsiniz.
    Yasaklı siteler kısmından site isimlerini ekleyerek istediğiniz sitelere kurbanınızın ulaşmasını engelleyebilirsiniz.
    Ayarlar kısmından dilerseniz kurbanınızın exploreri kapatmasını engelleyebilir yada explorerini tam ekran açtırabilirsiniz.

    Kontrol Paneli:



    Kontrol paneli içerisinde kurbanınızın sisteminde ilgili butonlar ile kontrol paneli menülerini açabilirsiniz. Mesela İnternet seçenekleri tuşuna bastığınızda kurbanın sisteminde internet seçenekleri menüsü açılır.

    PC Kapat:



    Pc kapar seçeneği ile istediğiniz seçeneğe göre kurbanınızın bilgisayarını
    Yeniden Başlatabilir
    Bilgisayarını Kapatabilir
    Oturumunu Kapatabilirsiniz.
    Zorunlu kapat komutu kurbanın bilgisayarını restart tuşuna basılmış gibi kapatacaktır. Zaten bu komutu tıklarsanız onay isteyecektir.

    Pano:

    Fare ile veya klavye yardımı ile kopyalanan metinler işletim sisteminin geçici hafızasına kopyalanır. Metin kopyalama işleminde kullanılan bu geçici hafızaya pano diyoruz. ProRatın bu bölümünde serverın çalıştırıldığı PC'deki panoya kayıt edilen metinleri sizde görebilir, silebilir ve değiştirebilirsiniz.
    Pano bölümüne clientinizde ki "Pano" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Açılacak Pano menüsünde 5 adet buton bulunmaktadır. Bu butonların isimleri ve işleyişi şu şekildedir :

    1-Oku :
    Serverın çalıştığı PC'nin Panosunda kayıtlı olan metni okumanızı sağlar. Bu bir şifre yada kullanıcı adı olabileceği gibi her hangi bir mail adresi de olabilir. Oku butonuna tıkladıktan çok kısa bir süre sonra farede kayıtlı olan bir metin var ise "Pano" bölümündeki kutucukta görünecektir.

    2-Ayarla :
    Sizin belirleyeceğiniz bir metni serverın çalıştığı PC'nin Panosuna kaydeder. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle "Pano" bölümündeki kutucuğa dilediğiniz bir metni yazmalı ve "Ayarla" butonuna tıklamalısınız. Serverlı PC'nin kullanıcısı o andan itibaren faresi ile Panosuna başka bir şey kopyalamadan önce her hangi bir yere yapıştırmayı seçerse sizin Panoya yolladığınız metin yapıştırılacaktır.

    3-Temizle :
    Serverın çalıştığı PC'nin Panosunda kayıtlı olan metni silip Panosunu boşaltmak isterseniz bu butona bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. Serverlı PC'nin panosu boşaltılır ve kayıtlı olan metin silinir.

    4-Kilitle :
    "Kilitle" butonu ile serverlı PC'nin tüm pano işlemlerini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu butona tıkladığınızda serverlı PC'nin panosu o andan itibaren çalışmaz. Kopyalama ve yapıştırma işlemleri devre dışı kalır.

    5-Kilidi Aç :
    Daha önce bağlı olduğunuz PC'nin panosunu "Kilitle" butonuna tıklayarak kilitlediyseniz. "Kilidi Aç" butonuna bastığınız anda işlem tersine döner ve kurbanınızın PC'sinde pano işlemleri çalışmaya başlar.

    Zarar Ver:

    Bu alandaki diskleri formatla seçeneği ile kurbanınızın disklerine format atabilirsiniz. (Tabi yapmayın böle ağır şakalar )

    ProRat üzerindeki kullanmanızı önermediğimiz bölümlerden birisi de "Zarar Ver" bölümüdür. "Zarar Ver" bölümüne client üzerindeki "Zarar Ver" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Bu bölüm de bulunan "Diskleri Formatla" butonuna tıklarsanız bir uyarı penceresi açılacaktır. Açılan uyarı penceresindeki "Evet" butonuna tıklarsanız clientin bağlı olduğu serverın çalıştığı PC'nin işletim sistemi her ne olursa olsun tüm sürücüleri silinir.
    Bu işlem sonucunda kurbanınızın işletim sistemi ile sistemindeki ProRat serverı ve kalan tüm dosyaları da silineceği için hem siz kurbanınızı kaybedersiniz hem de kurbanınız bilgisayarında kayıtlı tüm verileri kaybedeceği için çok büyük zarar görebilir.

    Programı yapan kişilerin bu konu ile ilgili görüşleri:
    Bu tür zarar verici hareketler ProRat'ın yapılmasında ki ve yayılmasında ki amaçlarına uymamaktadır. PRO Grup olarak sizlerden bu türde eylemler gerçekleştirerek kurbanlarınıza zarar vermemenizi rica ediyoruz. Unutmayınız ki sizin için 2 dakikalık eğlence olabilecek böyle bir eylem kurbanınızın hayati önem taşıyan dosyalarını kaybetmesine neden olabilir. Gerçek bir hacker insaflı olmalıdır çünkü ancak kültürlü ve bilgili insanlar hacker olarak anılmaya layıktır. Sağ duyunuza güveniyoruz.

    R.Downloader:



    Remote downloader menüsü dilediğiniz bir dosyayı sadece web adresini yazarak serverınızın çalıştığı PC'ye indirmenizi ve otomatik olarak çalışmasını sağlayan bir bölümdür. Buraya bir URL yazar ve "Download et ve Çalıştır" butonuna basarsanız server bu URL'de bulunan dosyayı indirir ve çalıştırır. Bu çok kullanışlı bir özelliktir.
    Düşününki ProRat serverınızın upgrade(yükseltme) edilmesi gerekiyor, bu durumda yapmanız gereken son sürüm bir server oluşturup web'e upload etmek ve ardından kurbanlarınıza bağlanıp remote downloadera serverınızı upload ettiğiniz linki yazıp "Download et ve Çalıştır" butonuna basmak. Ayrıca bu menü sayesinde dilediğiniz her hangi bir programı yada dosyayı kurbanınızın PC'sinde çalıştırabilirsiniz. Bu başka bir trojan serverı da olabilir bir film dosyası da olabilir. Server işlem sonucunu size bildirecektir.

    Printer

    Bu menü ile istediğiniz yazıyı istediğiniz font ve yazı rengi ile kurbanınızın yazıcısından çıktı alabilirsiniz.

    Online Editor



    Online Editör menüsü içeriği ve işlevleri çok önemli bir menü dür. Bu menü sayesinde kurbanlarınıza bağlanarak serverınızı oluştururken belirlemiş olduğunuz tüm bildiri adreslerinde değişiklik yapabilir, kurbanınızın adını, serverın portunu yada şifresini değiştirebilirsiniz. Hatta kurbanınızdaki serverı yeniden başlatabilir yada komple kaldırabilirsiniz.
    Ayrıca bağlı olduğunuz ProRat serverının versiyonunu da ProRat Clientinizin versiyonunu da Online Editör menüsünde görüp karşılaştırabilirsiniz. Eğer bağlı olduğunuz serverın versiyonu clientinizin versiyonundan eski ise. ProRat ile yeni bir server oluşturup clientiniz üzerindeki "Dosya Yöneticisi" bölümü ile upload ederek yada "Remote Downloader" bölümü ile kurbanınıza yükleterek çalıştırın. Kurbanınızın PC'sindeki server otomatik olarak güncellenecektir.

    Online Editör menüsüne client üzerindeki "Online Editör" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Online Editör menüsünde 7 adet kutu ve 4 adet buton bulunmaktadır. Bu buton ve kutuların işleyişi sırasıyla şu şekildedir :

    1-E-Mail :
    Bu kutuda bağlı olduğunuz serverın mail bildirisinde bulunduğu mail adresini görebilirsiniz. Mail adresini değiştirmek için yeni mail adresini de bu kutuya yazmalısınız.

    2-ICQ UIN :
    Bu kutuda bağlı olduğunuz serverın ICQ pager bildirisinde bulunduğu ICQ uin'ini görebilirsiniz. ICQ Uin'ini değiştirmek için yeni numarayı bu kutuya yazmalısınız.

    3-Victim Listesi :
    Bu kutuda bağlı olduğunuz serverın CGI bildirisinde bulunduğu victim listesinin adresini görebilirsiniz. CGI adresini değiştirmek için yeni adresi bu kutuya yazmalısınız.

    4-ProConnective IP (DNS) Adresi:
    Bu kutuda bağlı olduğunuz serverın ProConnective bildirisinde bulunduğu IP (DNS) adresini görebilirsiniz. IP (DNS) adresini değiştirmek için yeni IP (DNS) adresini bu kutuya yazmalısınız.

    5-Kurbanın Adı :
    Bu kutuda bağlı olduğunuz serverın kurbanına verdiğiniz ismi görebilirsiniz. İsmi değiştirmek için kurbanınızın yeni ismini bu kutuya yazmalısınız.

    6-Port :
    Bu kutuda bağlı olduğunuz servera bağlanabilmek için kullandığınız port numarasını görebilirsiniz. Port numarasını değiştirmek için yeni port numarasını bu kutuya yazmalısınız. Port değişimini çok gerekmedikçe önermiyoruz. Zira başka bir program tarafından kullanılan bir port yazmanız serverınıza tekrar erişememenize neden olabilir.

    7-Şifre :
    Bu kutuda bağlı olduğunuz servera bağlanabilmek için kullandığınız şifreyi görebilirsiniz. Şifreyi değiştirmek için yeni port numarasını bu kutuya yazmalısınız.

    7-Ayarları Oku :
    Bu butonu tıkladığınız da client bağlı olduğu Server'da ki ayarları okur ve okuduğu ayarları yukarıda ki 6 kutucukta listeler.

    8-Ayarları Kaydet :
    Bu butonun amacı client üzerindeki 6 kutuya yazdığınız yeni değerleri Server'da kilerle değiştirip servera yeni değerleri kayıt etmektir. Ancak bu butonu kullanabilmek için öncelikle "Ayarları Oku" butonuna tıklayıp Server'da ki ayarları okutmalısınız. Kutular boş iken tıklarsanız serverdaki ayarlar silineceği için bu butonun, "Ayarları Oku" butonuna tıklanmadan önce çalışmasını engelledik. Bu sayede kazayla bu butona tıklayarak serverınızın tüm ayarlarını silmiş olmayacaksınız.

    9-Yeniden Başlat :
    Bu butonun amacı bağlı olduğunuz serverı yeniden başlatmaktır. Tıkladığınız anda server kapanır ve yeniden başlar. Kısacası bu butona serverın restart butonu diyebiliriz.

    10-Serverı Kaldır :
    Bu butona tıklarsanız içinde "Serverı Kaldırmak İstediğinize Emin misiniz ?" yazan bir kutucuk açılır. Ve açılan kutucukta "Evet" ve "Hayır" olmak üzere iki adet buton bulunur. Evet butonuna tıklayacak olursanız kurbanınızı tamamen kaybedersiniz. Server silinir ve bağlantınız kopar.

    Uygulamalar



    Uygulamalar alanı içerisinde kurbanınızın arka planda çalışan tüm programlarını görebilirsiniz ve kapat ve hepsini kapat seçenekleri ile istediğiniz işlemi sonlandırabilirsiniz.

    Pencereler



    ProRat clienti üzerindeki Pencereler bölümünde serverınızın çalıştığı PC'de o anda açık durumda olan tüm pencereleri görebilir ve kurbanınızın işletim sistemindeki pencereler ile çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Pencereler bölümüne clientiniz üzerindeki "Pencereler" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Pencereler bölümündeki butonlar ve işlevleri şu şekildedir :
    1-Gizli pencereleride göster :
    Bu kutucuk seçili hale getirildiğinde kurbanınızın PC'sinde gizli durumda çalışan sistem vs pencereleri dahil tüm pencereleri görürsünüz.

    2-Yenile :
    Bu butona tıkladığınız anda kurbanınızın PC'sindeki pencerelerin listesini görebilirsiniz.

    3-Kapat :
    Her hangi bir pencereyi seçtikten sonra bu butona tıklarsanız seçtiğiniz pencere kapatılır.

    4-Tam Ekran :
    Her hangi bir pencereyi seçip bu butona tıklarsanız seçili durumdaki pencere kurbanınızın PC'sinde Tam Ekran boyutunda açılır.

    5-Gizle :
    Her hangi bir pencereyi seçip bu butona tıklarsanız seçili durumdaki pencere gizlenir. Kurbanınız bu pencereyi göremez.

    6-Göster :
    Gizle butonuna basarak kurbanınıza görünmez yaptığınız pencereyi seçtikten sonra bu butona tıklarsanız pencere yeniden görünür duruma gelir.

    7-Simge Durumu :
    Her hangi bir pencereyi seçip bu butona tıklarsanız seçili durumdaki pencere görev çubuğuna minimize edilir.

    8-Önceki Boyut :
    Her hangi bir pencereyi seçip bu butona tıklarsanız seçili durumdaki pencere siz işlem yapmadan önce hangi durumdaysa o durumuna geri döner.

    Admin-Ftp



    ProRat'ın birçok artısının yanı sıra önemli bir artısı da içeriğinde ki FTP (file transfer protocol) ve Telnet (telecommunications network program) özellikleridir. Bu fonksiyonlar sayesinde serverlı PC üzerinde çok daha fazla hakimiyet kurabilir çok daha büyük dosyaları Cute FTP benzeri programlarla yada explorerle indirebilir yada yükleyebilirsiniz.
    Ayrıca ProRat'ın FTP serverının en büyük artılarından birisi de bağlı olduğu sistemdeki gizli dosyaları ve korumalı işletim sistemi dosyalarını bile gösterebilmesi ve bunlar üzerinde her türlü işlemin yapılmasına izin vermesidir. Üstelik sizin sisteminiz de gizli ve sistem dosyaları görüntülenmiyor olsa bile Explorerınız yada Cute FTP benzeri bir program ile kurbanınızın gizli ve korumalı işletim sistemi dosyalarını görebilirsiniz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/16675-prorat-uzaktan-bilgisayar-yonetim-araci.html#post31676

    "Admin-FTP" bölümünde temel olarak FTP bağlantısı kurma, Telnet bağlantısı kurma, Admin şifresi değiştirme ve Uzak Masaüstü Bağlantısı olmak üzere 4 ayrı işlem yapılabilmektedir. Bu bölümlerin hepsi de servere bağlıyken çalışmaktadır.

    "Admin-FTP" bölümüne client üzerindeki "Admin-FTP" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Bu menüde ki iki ayrı bölüm ve bölümlerdeki butonların işlevleri şu şekildedir.

    FTP BÖLÜMÜ:
    FTP bölümünde 1 adet kutu ve 4 adet buton olmak üzere toplam 5 adet form elemanı bulunmaktadır. Bu elemanların sırasıyla isimleri ve işlevleri şu şekildedir :

    1-Sürücülerin Listelendiği Kutu :
    "Sürücüleri Listele Butonu"na tıkladıktan sonra bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC'deki sürücülerin listesi bu kutucukta görüntülenir. Görüntülenen sürücülerden dilediğiniz birine bağlanmak için bu kutucukta seçili hale getirmelisiniz.

    2-Sürücüleri Listele Butonu :
    Bu butona tıkladığınız anda client bağlı olduğu server ile irtibata geçer ve serverın çalıştığı PC'deki sürücülerin listesini "Sürücülerin Listelendiği Kutu"da gösterir.

    3-IExplorer Üzerinden Bağlan :
    Bu butona tıkladığınızda sürücülerin Listelendiği Kutu'da seçili durumda olan sürücüde FTP sunucusu açılır ve bu sürücüye Internet Explorer üzerinden bağlanır..

    4-CuteFTP ile Bağlan :
    Bu butona tıkladığınızda sürücülerin Listelendiği Kutu'da seçili durumda olan sürücüde FTP sunucusu açılır. Ve bu sürücüye client tarafındaki CuteFTP Programı tarafından otomatik olarak bağlanılır. Bu işlemin gerçekleşmesi için client tarafında cuteFTP programının kurulu olması gerekmektedir.

    5-Flashfxp ile Bağlan :
    Bu butona tıkladığınızda sürücülerin Listelendiği Kutu"da seçili durumda olan sürücüde FTP sunucusu açılır. Ve bu sürücüye client tarafındaki Flashfxp Programı tarafından otomatik olarak bağlanılır. Bu işlemin gerçekleşmesi için client tarafında Flashfxp programının kurulu olması gerekmektedir.

    Açılan FTP sunucusunu kullanarak yetkisiz kişilerin kurbanınızın sistemine giriş yapmasını engellemek amacıyla ProRat serverı tarafından açılan bu FTP sunucusu "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" koruması altına alınmış ve FTP portu olarak normal FTP portu olan 21 kullanılmamıştır . Bu sayede kurbanınızın güvenliği sağlanmıştır. Kurbanınızın bilgisayarındaki FTP'ye bağlanacak kişilerin kullanıcı adını, şifresini ve portunu bilmesi gerekmektedir.

    Sizde kurbanınıza prorat clienti üzerinden "IExplorer Üzerinden Bağlan", "CuteFTP ile Bağlan", "Flashfxp ile Bağlan" butonlarını kullanmadan başka bir programla bağlanmak isterseniz. Kullanıcı ismini, şifresini ve portunu bilmeli ve FTP bağlantınızı bu esaslar üzerine kurmalısınız.

    ProRat serverının açtığı FTP'ye bağlanabilmeniz için gerekli bilgiler aşağıdaki şekildedir :

    FTP Portu : 5112
    Kullanıcı Adı : ProRat
    FTP Şifresi : *sizin prorat serverına bağlanırken kullandığınız şifreniz*

    Sizinde gördüğünüz gibi herkes kendi server şifresini tanımlama şansına sahip olduğu için ProRat kullanmayı bilen ve bu satırları okuyan birileri dahi bir başkasının serverine bağlanamaz. Çünkü "Kullanıcı Adı" ve "FTP portu" sabit olsa bile kendi server şifrenizi sadece siz bilebilirsiniz. Ve server şifresini bilmeyen hiç kimse servere bağlantı kuramaz. Brute Force tekniğiyle bu şifreyi çözmeye çalışan kişiler ProRat serverı tarafından birkaç denemenin ardından banlanacaktır.

  3. #3
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: ProRat Uzaktan Bilgisayar Yönetim Aracı

    Admin - RemoteDesktop - Telnet BÖLÜMÜ:
    "Admin - RemoteDesktop - Telnet" bölümünde ki özelliklerden faydalanabilmeniz için serverınızın bir Win2k sistemde çalışması gerekmektedir. Reverse Connection bağlantılarda da "Admin - RemoteDesktop - Telnet" bölümünü kullanamazsınız. "Admin - RemoteDesktop - Telnet" bölümünde 2 adet kutu ve 5 adet buton olmak üzere toplam 7 adet form elemanı bulunmaktadır. Bu elemanların sırasıyla isimleri ve işlevleri şu şekildedir :

    1-Kullanıcı :
    Telnet sunucusuna ve Uzak Masaüstü sunucusuna bağlanabilmek için kullanıcı adını bilmeniz gerekmektedir. Kullanıcı adı sabittir ve standart kullanıcı adı : "administrator"dır.

    2-Şifre :
    Telnet sunucusuna yada Uzak Masaüstü sunucusuna bağlanabilmek için kullanıcı adının yanı sıra şifresini de bilmeniz gerekmektedir. Ve bu kutucukta şifrenizi belirlersiniz. Default şifre olarak ProRat serverinin default şifresi olan "123456" tanımlanmıştır. Gerek görüyorsanız şifrenizi siz belirleyebilirsiniz.

    3-Admin Şifresini Değiştir :
    Bu butona tıkladığınızda serverın çalıştığı PC de ki "administrator" hesabının şifresi sizin yukarıdaki "Şifre:" kutusunda belirlediğiniz şifre ile değiştirilir yada yeni tanımlanır.

    4-Uzak Masaüstünü aç :
    Bu butona tıkladığınız da serverın çalıştığı PC'de ki Uzak Masaüstü bağlantısı aktifleşir. "Uzak Masaüstü ile bağlan" butonuna tıklamadan önce mutlaka bu butona tıklayarak uzak masaüstünü aktifleştirmelisiniz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/16675-prorat-uzaktan-bilgisayar-yonetim-araci.html#post31677

    5-Uzak Masaüstü ile bağlan :
    Bu butona tıkladığınız da serverın çalıştığı PC'ye Uzak Masaüstü bağlantısı kurarsınız. Bağlantı sırasında uzak masa üstü ekranı tarafından administrator kullanıcısının şifresi istenecektir. Buraya " Şifre :" kutucuğunda belirlediğiniz şifreyi yazarak bağlantınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

    6-Telnet Serveri Aç :
    Bu butona tıkladığınızda serverlı PC'de belirlenen hesap ve şifre esas alınarak telnet sunucusu açılır. Eğer serverin çalıştığı PC her hangi bir nedenden dolayı telnet serverı açmayı desteklemiyorsa client tarafından sonuç size bildirilecektir.

    7-Telnet Üzerinden Bağlan :
    Bu buton telnete bağlanmanız için gerekli olan son adımı atar. Tıkladığınız anda sisteminiz karşı tarafın telnet sunucusuna bağlanmaya çalışır. Bu butona tıkladığınız anda karşı sisteme bağlantı kuramıyorsanız. Manuel olarak bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.

    HyperTerminal'i Kullanarak Bağlanmak : HyperTerminal'i açmak için Başlat->Tüm Programlar->Donatılar->İletişimler'in üzerine tıklayın, sonra da HyperTerminal'ı tıklatın yada önce Başlat butonuna ardından Çalıştıra tıklayın açılan kutuya hypertrm.exe yazıp enter butonuna basıp HyperTerminal'i çalıştırın. Dosya menüsünden Yeni Bağlantı'yı tıklatın. Adı kutusuna bağlantıyı tanımlayan bir ad yazın. Simge kutusundan bir simge seçin ve Tamam'ı tıklatın. Açılacak "Bağlan" penceresindeki "Bağlanırken Kullan" kutusunda TCP/IP (Winsock) 'u seçince belirecek "Ana bilgisayar" kutusuna IP adresini yazın. Bağlantı noktası numarasında 23 yazılı olsun ve sonra Tamam'ı tıklatın. İşlem sonucunda bağlanmayı başarırsanız sizden kullanıcı adı ve şifre yazmanız istenecektir. ProRat üzerinde belirlenen kullanıcı adı ve şifreyi yazarak yönergeleri takip ediniz.

    Komut Satırını Kullanarak Bağlanmak : Komut istemi açmak için Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın ve Donatılar'ın üzerine gelip Komut İstemi'ni tıklatın yada Başlat butonuna ardından Çalıştıra tıklayın açılan kutuya cmd yazıp enter butonuna basıp Komut istemi'ni çalıştırın. Ve komut satırına telnet bağlanacağınız_ip_adresini yazıp enter tuşuna basın. İşlemin sonucun da bağlanamazsanız dos ekranında nedenini size bildirecektir.

    Telnet konusunda daha fazla yardım alabilmek için dos ekranına telnet yazıp enter tuşuna bastıktan sonra ? yazıp tekrar enter tuşuna basın yada dos ekranına telnet /? yazıp enter tuşuna basın.

    Sorunsuz şekilde bağlantı kurabilenler telnet hakkında daha detaylı bilgiyi ve işe yarayacak telnet komutlarını Internet'ten arayarak bulabilirler.

    D.Yöneticisi(Dosya Yöneticisi)



    "Dosya Yöneticisi"ni kullanabilmek için "Dosya Yöneticisi"ne ProRat clientinizin üzerinde ki "D. Yöneticisi" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Dosya yöneticisindeki butonlar ve işleyişleri şu şekildedir.

    1-Ayrıntılar Kutusu
    Bu kutudan ProRat Dosya Yöneticisinde listelenecek objelerin görüntülenme seçeneklerini belirlersiniz. Seçiminize bağlı olarak listelenen dosyaları "Simge" olarak "Liste" olarak yada Ayrıntılarıyla görüntüleyebilirsiniz.

    2-Sürücülerin Listelendiği Kutu
    Bu kutucukta "Sürücü Listele" butonuna bastığınızda bağlı olduğunuz PC'lerin sürücüleri listelenir. Listelenen sürücülerden dilediğinizi seçerek içeriğini görebilirsiniz.

    3-Sürücü Listele
    Bu butona tıkladığınız da bağlı olduğunuz PC'nin sürücüleri öğrenilir ve "Sürücülerin Listelendiği Kutu"da gösterilir.

    4-Yenile
    "Yenile" butonu ile o anda gösterilen klasörün içeriğini yeniletip son halini görebilirsiniz.

    5-Download Et
    Kurbanınızın PC'sinde listelenen dosyalardan her hangi birisini seçerek "Download Et " butonuna tıkladığınız anda seçtiğiniz dosya kurbanınızın PC'sinden sizin PC'nize download edilmeye başlanır. Aşağıdaki transfer çubuğunda download işleminin ilerleme sürecini ve sonuçlanmasını takip edebilirsiniz.

    6-Upload
    Kurbanınızın bilgisayarına yollamak istediğiniz her hangi bir dosya varsa bu butonu kullanmalısınız. Kurbanınıza dosya yükleme işlemi için öncelikle dosyanızı yollayacağınız klasöre girin ve "Upload" butonuna tıklayın. Açılan pencerede kurbanınıza yollamak istediğiniz dosyayı seçip onaylayın. Upload işlemi hemen başlayacaktır. Aşağıdaki transfer çubuğunda upload işleminin ilerleme sürecini ve sonuçlanmasını takip edebilirsiniz.

    7-Sil
    Kurbanınızın PC'sinde her hangi bir dosyayı silmek isterseniz kullanmanız gereken buton budur. Öncelikle silmek istediğiniz dosyayı seçili hale getirip sonra "Sil" butonuna tıklayın. Program seçtiğiniz dosyayı hemen silecek ve size sonucu bildirecektir.

    8-Yeniden Adlandır
    Kurbanınızın PC'sinde ki her hangi bir dosyanın ismini değiştirmek isterseniz kullanmanız gereken buton budur. Öncelikle yeniden adlandırmak istediğiniz dosyayı seçili hale getirip sonra "Yeniden Adlandır" butonuna tıklayın. Program seçtiğiniz dosyanın adını değiştirecek ve size sonucu bildirecektir.

    9-Klasör Oluştur
    Bağlı olduğunuz kurbanınızın diskinde bir klasör oluşturmak istiyorsanız "Klasör Oluştur" butonuna tıkladıktan sonra açılan ufak penceredeki kutucuğa oluşturmak istediğiniz klasörün adını yazıp "Ok" butonuna tıklayın. Klasör belirlediğiniz yolda belirlediğiniz isimle oluşturulur.

    10-Çalıştır
    Kurbanınızın bilgisayarında ki herhangi bir dosyayı çalıştırmak isterseniz çalıştırmak istediğiniz dosyayı seçili duruma getirerek "Çalıştır" butonuna tıklamalısınız.

    11-Duvar Kağıdı Yap
    Bu butonun amacı kurbanınızın bilgisayarındaki her hangi bir resim dosyasını duvar kağıdı olarak ayarlamaktır. Bunu yapabilmek için önce kurbanınızın dosyaları arasındaki bir resim dosyasını seçili hale getirip ardından bu butona tıklayın. İşlem sonucunda kurbanınızın duvar kağıdı sizin seçtiğiniz resim dosyası ile değiştirilecektir. Duvar kağıdı yapmak için kurbanınızın resim dosyalarından birisini kullanabileceğiniz gibi o resmi oraya sizde yollayabilirsiniz.

    12-Dosya Arama
    Bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC'de yerini bilmediğiniz bazı dosyaları bulmayı amaçlıyorsanız "Dosya Arama" butonu tam sizin işinize yarayacak özelliğe sahip bir menüye yani "Dosya Arama" menüsüne açılır.

    "Dosya Arama" menüsünde ki "Konum :" kutusuna aratacağınız dosyanın hangi yolda aranacağını yazın (Örneğin : C:\) ardından "Aranan" kutusuna aramak istediğiniz dosyanın tam adını yada uzantısını vs * karakteri kullanarak(*.jpg şeklinde) yazıp "Ara" butonuna tıklayın. Arama işlemi sonuçlandığında alttaki kutucukta bulunan dosyalar listelenecektir.

    Bulunan dosyalardan dilediğiniz her hangi birisini seçili hale getirip "Download Et" butonuna tıklarsanız dosya hemen download edilmeye başlanır.

    Download işlemi sonucunda client tarafından sonuç size bildirilir. Daha sonra "Down Klasörü" butonuna tıklayarak indirdiğiniz dosyaları görebilirsiniz.

    13-Öznitelikler
    Öznitelikler butonu ile seçmiş olduğunuz bir dosyanın öznitelikleri üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Örneğin serverın çalıştığı PC'de saklamak istediğiniz bir dosyayı gizli yaparak kurbanınızın görmesini engelleyebilirsiniz. Yada her hangi bir dosyayı görünür, salt okunur, sistem veya arşiv dosyası yapabilirsiniz.

    14-Winrar ile Sıkıştır
    Kurbanınızın PC'sinden indireceğiniz bir dosyanın boyutunu ufaltarak daha kısa sürede download edebilirsiniz. Bunun için öncelikle indirmek istediğiniz dosyayı seçili hale getirip "Winrar ile Sıkıştır" butonuna tıklayın. Sıkıştırma işlemi tamamlandıktan sonra indireceğiniz dosyayı *.rar uzantısı ile listelenen dosyalar arasında görüp indirebilirsiniz.

    15-Down Klasörü
    Bu butona tıkladığınız anda serverlı PC'den indirdiğiniz dosyaların depolandığı klasör açılır.

    NOT: ProRat'ın dosya yöneticisini kullanarak kurbanınızın klasörlerin de gezinirken, girdiğiniz her hangi bir klasörden çıkmak yani bir üst yola geri dönmek için klasör yöneticisinin dosya listeleme ekranın da en üstte görünen sağ yanında üç nokta olan boş klasör ikonuna tıklamalısınız.

    Dosya Arama:



    Bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC'de yerini bilmediğiniz bazı dosyaları bulmayı amaçlıyorsanız "Dosya Arama" butonu tam sizin işinize yarayacak özelliğe sahip bir menüye yani "Dosya Arama" menüsüne açılır.

    "Dosya Arama" menüsünde ki "Konum :" kutusuna aratacağınız dosyanın hangi yolda aranacağını yazın (Örneğin : C:\) ardından "Aranan" kutusuna aramak istediğiniz dosyanın tam adını yada uzantısını vs * karakteri kullanarak(*.jpg şeklinde) yazıp "Ara" butonuna tıklayın. Arama işlemi sonuçlandığında alttaki kutucukta bulunan dosyalar listelenecektir.

    Bulunan dosyalardan dilediğiniz her hangi birisini seçili hale getirip "Download Et" butonuna tıklarsanız dosya hemen download edilmeye başlanır.

    Download işlemi sonucunda client tarafından sonuç size bildirilir. Daha sonra "Down Klasörü" butonuna tıklayarak indirdiğiniz dosyaları görebilirsiniz.


    Registry:



    ProRat bünyesinde dahili bir Registry(Kayıt Defteri) Yöneticisi bulundurur. Bu sayede bağlı olduğunuz PC'nin Registry ayarları ile kendi PC'niz Regedit kullanıyormuşçasına kolayca erişim sağlar ve dilediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.
    Registry Yöneticisine ProRat clienti üzerindeki "Registry" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Registry Yöneticisini kullanabilmek için tabi ki servera bağlı durumda olmalısınız. Aksi taktirde client tarafından her hangi bir işlem yapabilmek için bağlanmanızın gerektiğini söyleyen bir uyarı kutusu ile karşılaşırsınız.

    "Registry" bölümü sayesinde serverınızın çalıştığı PC'de dilediğiniz programları otomatik olarak çalışacak şekilde ayarlayabilir, tüm şifrelere ve mail hesapları gibi önemli bilgilere erişebilir, serverlı PC'de çalışan satın alınmış programların üyeliklerini ele geçirebilir hatta serverınızın çalıştığı PC'nin işletim sistemini çökertebilirsiniz. Bu yüzden Registry Yöneticisini kullanarak her hangi bir silme işlemi yapmadan önce iyice düşünüp ne yaptığınızı bildiğinizden emin olmalısınız.

    Registry Yöneticisini açtıktan sonra öncelikle işlem yapmak istediğiniz Kök Anahtarı seçmelisiniz. Windowsta Kök Anahtarlarının görevleri şunlardır :

    HKEY_CURRENT_USER :
    Oturumu açık durumdaki kullanıcının yapılandırma bilgileri kökünü içerir. Kullanıcının klasörleri, ekran renkleri ve Denetim Masası ayarları burada saklanır. Bu bilgiye kullanıcı profili olarak başvurulabilir.

    HKEY_USERS :
    Bilgisayardaki tüm kullanıcı profillerinin kökünü içerir. HKEY_CURRENT_USER, HKEY_USERS'ın alt anahtarıdır.

    HKEY_LOCAL_MACHINE :
    Bilgisayara özel yapılandırma bilgilerini (herhangi bir kullanıcı için) içerir.

    HKEY_CLASSES_ROOT :
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Yazılım'ının alt anahtarıdır. Burada saklanan bilgiler, Windows Gezgini'ni kullanarak bir dosya açtığınızda doğru programın açılmasını sağlar.

    HKEY_CURRENT_CONFIG :
    Sistem başlangıcında yerel bilgisayar tarafından kullanılan donanım profili hakkındaki bilgileri içerir.


    Seçili duruma gelen kök anahtarın içeriği sol taraftaki kutucukta sergilenir. Listeden dilediğiniz anahtara çift tıklayarak o anahtarın daha alt menülerine erişebilirsiniz. Dilediğiniz anahtara sağ tıklayarak açılan menüdeki işlemleri kullanabilirsiniz.

    Registry hakkında daha detaylı bilgiye erişebilmek için lokal sisteminizdeki "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" olan regedit.exe'nin yardım menüsünü okuyabilirsiniz. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açmak için Başlat'ı ve Çalıştır'ı tıklatın, regedit yazın ve Tamam düğmesini tıklayın.

    Görüntü Al:



    ProRat clientinin üzerinde ki "Görüntü Al" menüsünde temel olarak "Ekran Görüntüsü Al" ve "WebCam Görüntüsü Al" olarak iki ayrı işlem yapılmaktadır. Bu iki işlemde kendi içlerinde [Metot1] ve [Metot2] olarak ikiye ayrılır.
    Her iki görüntü alma menüsüne de görüntü alabilmek için iki ayrı metot eklemiş olmamızın nedeni metotlardan herhangi birisinden sonuç alamamanız durumunda diğer metot ile sonuca ulaşabilmenizi sağlamaktır.

    Clientiniz ile Serverlı PC'den görüntü almanıza yarayan dört butonu da kullanabilmek için servere bağlı durumda olmalısınız. Aksi taktirde bağlantı kurmanızı belirten bir uyarı mesajı alırsınız.

    "Görüntü Al" menüsüne ProRat clientiniz üzerindeki "Görüntü Al" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. Menüde ki butonlar ve işlevleri şu şekildedir :

    1-Ekran Görüntüsü Al[Metot1] :
    Bu butona tıkladığınızda serverin çalıştığı PC'den birinci metot ile ekran görüntüsü alırsınız.

    2-Ekran Görüntüsü Al[Metot2] :
    Bu butona tıkladığınızda serverin çalıştığı PC'den ikinci metot ile ekran görüntüsü alırsınız.

    3-WebCam Görüntüsü Al[Metot1] :
    Bu butona tıkladığınızda serverin çalıştığı PC'den birinci metot ile WebCam görüntüsü alırsınız.

    4-WebCam Görüntüsü Al[Metot2] :
    Bu butona tıkladığınızda serverin çalıştığı PC'den ikinci metot ile WebCam görüntüsü alırsınız.

    5-Resim Kalitesi :
    Serverlı PC'den alacağınız görüntülerin kalitesinin artması durumunda boyutu da büyür. Bu yüzden alacağınız resmin kalitesini elinizden geldiği kadar düşük tutmalı ve size yetecek kadarıyla idare etmelisiniz. Aksi taktirde resim alma süresi uzayacaktır. Bu butonun işlevi de alacağınız resimlerin kalitesini belirleyebilmenizi sağlamaktır.

    6-Images Klasörünü Aç :
    Bu butona tıklamanız durumda Serverli PC'lerden inen ekran görüntülerinin depolandığı klasör açılır.

    7-Büyük Halini Göster :
    Bu butona tıklamanız durumunda serverlı PC'den aldığınız ekran görüntüsünü sisteminizde o an kurulu olan resim gösterme programı ile büyük halde gösterilir.


    KULLANIMI :
    "Görüntü Al" menüsüne girdikten sonra resim kalitesini belirleyip almak istediğiniz resim türüne göre "Ekran yada WebCam Görüntüsü Al[Metot1]" butonlarından belirlediğiniz birine tıklayıp bekleyin. Görüntü alma işlemi süresince aşağıdaki #Metot1 çubuğunda görüntü alma işleminin ilerleme sürecini takip edebilirsiniz.

    Metot1 ile görüntü alma işlemi uzunca bir süre yanıt vermezse almak istediğiniz görüntü türüne göre Metot2 ile çalışan bir görüntü alma butonuna tıklayın. Görüntü alma işlemi süresince aşağıdaki #Metot2 çubuğunda görüntü alma işleminin ilerleme sürecini takip edebilirsiniz.

    Her hangi bir aksilik ile karşılaşılmazsa her iki metot da sağlıklı çalışacaktır. Aldığınız görüntünün büyük halini görmek için "Büyük Halini Göster" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Sisteminizde tanımlanmış olan resim izleme programı ile resminiz açılıp gerçek boyutlarında görüntülenir. Aldığınız tüm resimleri görmek için ise "Images Klasörünü Aç" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

    KeyLogger:



    Keylogger'ler klavye kullanılarak basılan her tuşu kayıt etmeye yarar. Bu sayede Keylogger çalışan bir bilgisayarda klavye ile yazılmış her metni ele geçirip okuyabilirsiniz. Bu da kurbanlarınızın şifreleri, kullanıcı adları vs gibi tüm sanal bilgilerine erişebileceğiniz anlamına gelmektedir.
    ProRat Server'ında da dahili bir Keylogger bulunmaktadır. Yani ProRat serverı bulaştırıldığınız PC'de harici bir Keylogger kullanmanıza gerek yoktur. Server'ınız ilk çalıştığı andan itibaren klavyeden basılan her harfi, yazılan her metni kopyalar ve sizin kurbana bağlanıp kayıt dosyasında yazılanları okumanızı bekler.

    ProRat Server'ındaki dahili Keylogger çoklu dil desteklemektedir. Yani Türkçe vs türündeki lisanlara has karakterleri destekler.

    Ayrıca ProRatın dahili Keylogger'ı backspace tuşu ile silinmiş karakterleri logdan otomatik olarak kendisi düşer. Bu sayede okuma rahatlığı sağlar. Ekranda bir sürü yazım hatasını ve silinmiş yazıları görmezsiniz.

    "Keylogger" menüsüne Clientinizde ki "Keylogger" butonuna tıklayarak erişebilirsiniz. "Keylogger" menüsünde dört adet buton ve bir açılır kutu bulunmaktadır. Bu butonları kullanabilmek için servera bağlı olmalısınız. Butonlar ve işlevleri sırasıyla şu şekildedir :

    1-Oku :
    "Oku" butonuna tıkladığınızda Clientiniz bağlı olduğu Server'dan o ana kadar kaydettiği klavye kayıtlarını alıp "Keylogger" menüsünde ki kutucukta sizin için listeler.

    2-Boşalt :
    Bağlı olduğunuz serverın o ana kadar kopyaladığı klavye kayıtlarını bu butona basarak temizleyebilirsiniz. Bu butona tıkladıktan sonra serverınız eski kayıtları siler ve yeni bir kayıt dosyasına basılan klavye tuşlarını kayıt etmeye devam eder. Bu buton sürekli takip ettiğiniz ve sizin için özel olan bir kurbanınızın klavye kayıtlarını günlük olarak takip edebilmeniz için çok önemli bir işleve sahiptir.

    3-Farklı Kaydet :
    Clientinizin "Keylogger" menüsünde ki kutucukta listelenen serverınızdan gelen klavye kayıtlarını bir metin dosyası olarak dilediğiniz klasöre kayıt etmek için bu butonu kullanabilirsiniz.

    4-Ekranı Temizle :
    Clientinizin "Keylogger" menüsünde ki kutucukta listelenen klavye kayıtlarını temizleyip kutucuğu boşaltmak için bu butonu kullanabilirsiniz. Bu işlem sonucunda sadece clientinizde ki listeleme kutusu temizlenmiş olur. Server tarafında herhangi bir kayıt silinmez.

    4-CharSet :
    CharSet yani karakter seti kutusu ile kurbanınızdan indirdiğiniz klavye kayıtlarının listeleneceği karakter setini seçebilirsiniz. Bu sayede örneğin rusça bir işletim sistemi kullanıyorsanız Türkçe bir klavye kayıdında ki karakterleri bozulmadan görüntüleyebilirsiniz.

    Şifreler:



    Şifreler bölümü ProRat'ın en önemli bölümlerinden birisidir. ProRat serverı çalıştığı sistemlerdeki birçok şifreyi alabilmektedir.Bu şifreler sırasıyla şunlardır :
    Microsoft Outlook
    Outlook Express
    Eudora Mail
    IncrediMail
    The Bat!
    Group Mail Free
    MSN Messenger
    Windows Messenger
    Yahoo Messenger
    AOL Instant Messenger
    Netscape 7
    GAIM
    ICQ 99b
    ICQ 2000a
    ICQ 2000b
    ICQ 2002a
    ICQ 2002b
    ICQ 2003a
    ICQ 2003b
    ICQ Lite
    ICQ2GO

    ICQ 4.x
    Miranda
    Trillian
    &RQ (Bir tür ICQ clienti)
    Explorer'de kayıtlı tüm şifreler
    Explorer'de kayıtlı tüm şifre korumalı siteler
    MSN Explorer'de kayıtlı tüm şifreler
    Cute FTP v1.*
    Cute FTP v2.*
    Cute FTP v3.*
    Cute FTP v4.*
    Cute FTP v5.*
    Cute FTP v6.*
    FlashFXP FTP
    FAR (FTP Programı)
    Win/Total Commander
    RAS
    Dial-Up (9x-me-2000-XP-2003)
    Birçok Oyun ve CD ******i
    Şifreler bölümünde toplam 9 adet buton bulunmaktadır. Bu butonların isimleri ve işlevleri sırasıyla şu şekildedir :

    1-FTP - IE - Mail :
    Bu butonun görevi ProRat serverının çalıştığı PC'deki Internet ve MSN Explorer de kayıtlı tüm şifreleri ve Şifre korumalı sitelerin normal ve FTP şifrelerini almaktır.

    2-Cute Ftp :
    Bu butonun görevi ProRat serverının çalıştığı PC'deki "Cute FTP" programının 1/2/3/4 ve 5 versiyonlarına ait şifreleri almaktır. Cute FTP şifresini alabilen ilk ve tek RAT ProRat'tır.

    3-FlashFXP FTP:
    Bu butonun görevi ProRat serverının çalıştığı PC'deki "FlashFXP FTP" programının şifrelerini almaktır. FlashFXP FTP şifresini alabilen ilk ve tek RAT ProRat'tır.

    4-POP3 :
    Bu butonun görevi ProRat serverının çalıştığı PC'deki "Microsoft Outlook, Outlook Express, Eudora Mail, IncrediMail, Group Mail Free" gibi POP3 mail programlarının şifrelerini almaktır.

    5-Dial-Up :
    Serverlı PC'de çalışan tüm çevirmeli ağ Internet bağlantı şifrelerini bu buton aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Üstelik w2k sistemlerin çevirmeli ağ şifrelerini bile alabilmektedir. Yani dialup şifresini almak istediğiniz PC "Windows 98 - Windows ME - Windows 2000 - Windows XP yada Windows 2003 olabilir.

    6-Messengers :
    Bu buton ile kurbanınızın bilgisayarında şifresi kayıtlı olan MSN Messenger, Yahoo Messenger, AOL Messenger, Windows Messenger vs gibi bir çok messengerin şifresini alabilirsiniz.

    7-Diğer Şifreler :
    Bu butona tıkladıktan kısa bir müddet sonra kurbanınızın PC'sinde Explorer'la girilen kullanıcı adı ve şifrelerden tutun da çalışan bilinen mail ile chat programlarının hemen hepsinin şifresi ve bazı FTP bağlantılarının şifreleri ProRat'ın "Şifreler" bölümündeki kutucukta listelenir.

    8-Grab CD-KEYS:
    Bu butona tıklayarak Serverınızın çalıştığı sistemde ki birçok oyunun ve programın Seri Numarasını öğrenebilirsiniz.

    9-Kaydet :
    Bu butona tıklayarak "Şifreler" bölümünde ki kutuda listelenen şifreleri alındıkları ip adresini isim olarak almış bir html dosyasına kayıt edebilirsiniz.


    Çalıştır:



    Çalıştır bölümü sayesinde serverınızın çalıştığı PC'de dilediğiniz her şeyi kendi PC'nizdeymişçesine çalıştırabileceksiniz. Çalıştırmak istediğiniz şey bir komut, script yada program olabilir. Çalıştır bölümüne Clientiniz üzerinde ki "Çalıştır" butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz. Çalıştır bölümünde ki bölümler ve görevleri şu şekildedir.
    Program Çalıştır :
    Program çalıştır bölümü ile bağlı olduğunuz server da kurulu durumda olan programları çalıştırabilirsiniz. Bu menü iki kısımdan oluşur. Birinci bölüm "Kısayollar" bölümüdür. Burada sık kullanılan bir çok programın kısayol'u bulunmaktadır. Bu kısa yollardan her hangi birisine tıklamanız durumun da kurbanınızın sistemin de o program kurulu ise direk çalışacaktır. Örneğin kurbanınızın icq'sunu yada messenger'ını açmasını istiyorsanız ilgili programın kısayol'una tıklamanız yeterli olacaktır.

    Diğer bölüm ise "Çalıştır" bölümüdür. Bu bölüm çalışma mantığı Windows'un "Başlat->Çalıştır" bölümü ile aynıdır . Çalıştırmak istediğiniz program yada her hangi bir dosyanın sistem destekliyorsa adını desteklemiyorsa tam yolunu bu bölümde ki kutuya yazarak bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC de çalışmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin çalıştır kutusuna icq yazıp Çalıştır butonuna basarsanız kurbanınızın icq'su açılır. Yada "C:\Program Files\ICQ\icq.exe" yazarak yine kurbanınızın icq'sunun çalışmasını sağlayabilirsiniz. Veya "\\IP_ADRESİ" yazarak kurbanınızın tarayıcısının ağ paylaşımına açık bir ip ye bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

    MSDOS Çalıştır :
    Bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC'de DOS programlarını çalıştırıp çıktılarını görebilirsiniz mesela "netstat -an" komutu karşı makinede çalıştırarak kurbanın net bağlantılarını görebileceğiniz gibi "ipconfig /all" komutunu çalıştırarak dns ve ip ayarlarını görebilirsiniz.

    Batch Script Çalıştırma :
    Burada yazdığınız batch scriptleri karşı makinede çalıştırabilirsiniz. Mesela kurbanın makinesinde C:\ dizininde bulunan film.mpg dosyasını D:\ dizinine almak istediğiniz de "copy c:\film.mpg d:\film.mpg" yazıp karşı makinede çalıştırmanız yeterli olacaktır veya "net user administrator 123456" komutunu verip administarator şifresini değiştirebilirsiniz bu kısım sizin batch komut bilginize dayanmaktadır.

    VBScript Çalıştırma :
    Bu kısımda da bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC'de yazacağınız "Visual Basic Script"'lerini çalıştırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken istediğiniz vbscript'i gerekli yere yazıp "Kurbanın Makinesinde Çalıştır" komutu vermek. Buradan kurbanınıza VBScript ile yazılmış "Love Letter","Melissa" gibi virüsleri dahi direk bulaştırabilirsiniz. Tabi ki biz bu bölümü de kurbanlarınıza zarar vermek amacıyla kullanmanızı önermiyoruz.

    Registry Girdisi Çalıştırma :
    Bu kısımda da bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC'de yazacağınız "Registry" girdilerini çalıştırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken istediğiniz *.reg dosyasını kutuya yapıştırarak yada yazarak "Kurbanın Makinesinde Çalıştır" komutu vermek. Bu yolla dilediğiniz ayarı kurbanınızın registryına yükleyebilir hatta tüm sürücülerini ağ da paylaşıma bile açabilirsiniz.

    Hizmetler:



    Hizmetler bölümü sadece Windows 2k sistemlerde çalışmaktadır. Yani hizmetler menüsünü kullanabilmek için kurbanınızın PC'sinde en azında Windows XP türevi bir işletim sistemi yüklü olmalıdır.

    Hizmetler menüsü tamamiyle windowsun Hizmet Yöneticisi ile aynı özelliklere ve yeteneğe sahiptir. Aralarındaki tek fark Client üzerindeki Hizmetler menüsünü kullanarak kurbanınızın PC'sindeki sistem hizmetlerini kendi PC'nizdemiş gibi yönetebilmenizdir.

    ProRat'ın Hizmet Yöneticisini açtığınızda "Yenile" butonuna tıklarsanız serverınızın çalıştığı PC'deki sistem hizmetlerinin listesini görebilirsiniz.

    Listeden seçtiğiniz bir hizmeti "Dur" butonu ile durdurabilir, "Başlat" butonu ile çalıştırabilir, "Devre Dışı" butonu ile devre dışı bırakabilirsiniz yada "Oto. Başlat" butonu ile seçtiğiniz hizmetin windows açılışında otomatik olarak çalışmasını sağlayabilir veya "Sil" butonu ile hizmetlerden silebilirsiniz.

    Windows Hizmetleri konusunda daha detaylı bilgi edinmek için önce başlata sonra çalıştıra tıklayın ve açılan kutuya services.msc /s yazıp tamam butonuna tıklatın. Hizmet yöneticisi çalışacaktır. Kendi bilgisayarınızda ki "Windows Hizmet Yöneticisi"nin Yardım butonuna tıklayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

    ProConnective:



    ProConnective Nedir ? :
    ProConnective programı ProRat üzerinden oluşturulup kullanılan ve Server ile Client arasında bağlantı kurmaya yarayan bir araçtır.

    ProRatın'ın LAN(Local Area Network) IP 'lerine yani Ağ içi ve Router arkasındaki PC'lere bağlanabilmesi de ProConnective sayesinde mümkün olmaktadır.

    Tabi ki bu özellik sadece ProRat Special edition serverlara eklenmiştir.

    Public edition sahipleri ProConnective'i kullanarak sadece WAN(Wide Area Network) IP'leri olan yani nete direk çıkış yapan PC'lere bağlanabilirler.

    Ancak unutulmaması gereken bir husus da ProConnective kullanabilmek için sizin nete direk çıkış yapan bir PC'de olmanız yani bir WAN(Wide Area Network) IP adresiniz olmasıdır. Eğer ağ içindeki bir PC'de ProConnective'i çalıştıracak olursanız geçerli bir WAN ip adresiniz olmadığı için ProRat serverı ProConnective'e ulaşamayacaktır.

    Router kullanıyorsanız Routerinizi ProConnective'in kullandığı "4110, 4112, 5110, 5112, 41100, 51100" portlarını ProConnective'i çalıştırdığınız PC' ye direk iletecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sayede router arkasında ki bir PC'den ProConnective kullanabilirsiniz.


    --------------------------------------------------------------------------------

    ProConnective Kullanabilmek İçin Neler Gerekli ? :
    ProConnective'i kullanmaya başlamak için ProRat clientin üzerindeki "ProConnective" butonuna tıklamalı ve "ProConnective Bağlantılarını Listelemeye Başla" butonuna tıklamalısınız.

    ProConnective, ProRat clienti yanında oluşur ve çalışmaya başlar.

    ProConnective'in çalıştırıldığı sistemde Windows Dahili firewallı çalışıyorsa ProConnective görevini yerine getiremez. Windows dahili firewallı ProRat serverının ProConnective'e bağlanmasını engelleyecektir.

    Bu yüzden ProConnective bir uyarı penceresi açarak Windows işletim sisteminizin dahili firewallının çalıştığını size bildirecek vede kapatmak istermisiniz diye soracaktır.

    Evet butonuna tıklarsanız ProConnective windowsunuzun dahili firewallını kapatır ve normal olarak çalışmaya devam eder.

    Hayır butonuna tıklarsanız ProConnective sağlıklı bir şekilde çalışamayacağını bildirecek ve yinede çalışmaya devam etmemi istermisiniz diye soracaktır. Bu noktadan sonra görevini yerine getiremiyecek bir ProConnective'in çalışıp çalışmayacağını belirlemek sizin seçiminize kalmış.

    Ayrıca ProConnective menüsündeki Windows başlangıcında ProConnective yi çalıştır kutucuğunu seçili duruma getirirseniz. Windowsunuz her başladığında ProConnective de otomatik olarak çalışır.

    ProConnective kullanmak için sabit bir IP'adresine yada sabit bir dns adresine sahip olmanız gerekmektedir.

    IP'adresiniz sabit değil ise örneğin dial-up kullanarak modem ile telefon hattı üzerinden nete bağlanıyorsanız ve her bağlantı da IP'adresiniz değişiyorsa No-Ip.Com adresinizden ücretsiz bir dns adresi alarak kendi IP adresinize yönlendirir ve No-IP.Com'un "DUC" isimli küçük programını kullanarak bu dns'ye sürekli kullandığınız en son güncel IP adresinizin işlenmesini sağlayabilirsiniz.

    Bu sayede siz her online olduğunuz da "DUC" isimli program Wan IP adresinizi serverınızı oluştururken kullandığınız No-Ip.Com dns adresine işler. Ve serverınız online olduğunda ProConnective bağlantısı kurmak için direk sizin dns adresinize yönlenir. (Örneğin "test.no-ip.com") ve bu dnsnin hedefi de "DUC" isimli program tarafından sürekli güncellendiği için server sizin en son güncellenen Wan IP adresinizde ki ProConnective'e yönlendirilecektir. Ücretsiz No-Ip.Com üyeliği ve DUC programının kullanımı hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.


    --------------------------------------------------------------------------------

    ProConnective Nasıl Kullanılır ? :
    Yukarıda yazılı olan açıklamaların hepsini okuyarak gerekli işlemleri yerine getirdiğinizi farz edelim. Yani bir server oluşturdunuz. Servera sabit WAN IP adresinizi yada daha önceden almış olduğunuz ücretsiz no-ip.com dns adresinizi yazdınız. Ve bunu kurbanınızın bilgisayarında çalıştırmasını sağladınız.

    Serverınız online olduğunda ve ProConnective'iniz ile bağlantıya geçtiğinde ProConnective'inizin ana ekranın da kendisine bağlanan IP'adreslerinin listelendiğini görürsünüz.

    ProConnecive'de listelenen IP adresi WAN IP ise yada aynı ağ içinde olduğunuz bir "Ağ Komşusu" PC'den geliyorsa o IP adresinin yanında "Direk Bağlantı" ikonunu görebilirsiniz. Bu tür bağlantılara hem Reverse(Ters) hemde Normal bağlantı kurabilirsiniz. Bunun için IP'adresinin üzerine sağ tıklayarak "Connect Reverse" yada "Connect Direct" seçeneklerinden birisinise tıklamalısınız.

    Eğer bağlanan server bir ağ geçidi kullanıyorsa yani bir ağın içinde yada Routerin arkasında ise IP'nin yanında "Ağ Geçidi" ikonunu görürsünüz. Daha sonra üzerine çift tıklayarak o Wan IP adresinde kaç adet pc de serverınız çalışıyor ise listesini görebilir ve o listede ki LAN ip adreslerinden dilediğiniz birini seçerek Reverse bağlanabilirsiniz.


    --------------------------------------------------------------------------------

    ÖNEMLİ NOTLAR :

    ProConnective bağlantılarından faydalanabilmeniz için ProConnective'inizi çalıştıracağınız PC'nin WAN IP adresi olmalıdır.
    ProConnective çalışan PC'de ProRat Serverı çalışmaz. Aynı şekilde ProRat Serverının çalıştığı PC'de de ProConnective çalışmaz. Bunun nedeni ikisinin de aynı portu kullanmasıdır. İki programdan birisi kapatılmadan randıman almayı beklemeyin.
    ProConnective kullanabilmek için serverınızı oluştururken "IP(DNS) Adresi" kutusuna sabit IP adresinizi yada No-Ip.Com dan aldığınız free dns adresini yazmış ve ProConnective bildirimini etkinleştirmiş olmalısınız. Ücretsiz ProConnective ile Ağ içindeki ve Router arkasındaki PC'lere bağlanabilmek mümkündür. Ancak sadece ProRat Special Edition kullanıcıları bu özellikten faydalanabilir.

    No-Ip.Com üyeliği ve DUC programının kullanımı hakkında detaylı bilgi
    No-Ip.Com'a Üye olmak :
    Tarayıcınız ile http://www.no-ip.com/newUser.php adresini açın ve üyelik formunu doldurarak sisteme üye olun.
    Daha sonra üyelik sırasında yazdığınız mail adresinize girerek No-Ip.Com dan gelen maildeki aktivasyon linkine tıklayıp açarak üyeliğinizi aktifleştirin.

    Aktifleştirme işlemi tamamlandıktan sonra bu adresi açın : http://www.no-ip.com/login/ ve sisteme üye olurken yazdığınız mail ile şifreyi kutucuklara yazarak No-Ip.Com sitesine giriş yapın.

  4. #4

    Üyelik tarihi
    15 Şubat 2007
    Yer
    ILGIN
    Mesajlar
    340
    Tecrübe Puanı
    24

    Standart --->: ProRat Uzaktan Bilgisayar Yönetim Aracı

    hocam resımler olmus sanırım bı knt edersenız sevınırım bu buragramı bu kadar ayrıntılı anlattıgınız ıcın tesekkurler ındıren arkadaslar kullanırken kendı vırus proragmarını kapatsınlar ve kotu amaclar ıcın kullanmasınlar cok super bı program

  5. #5

    Üyelik tarihi
    25 Aralık 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    351
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart --->: ProRat Uzaktan Bilgisayar Yönetim Aracı

    bana bu proğram konusunda yardımcı olurmusunuz daha önce denemiştim ama yapamadım bi de bu sadece aga bağlı olan bilgisayar için mi geçerli yoksa herhangi bi bilgisayar için mi

  6. #6

    Üyelik tarihi
    15 Şubat 2007
    Yer
    ILGIN
    Mesajlar
    340
    Tecrübe Puanı
    24

    Standart --->: ProRat Uzaktan Bilgisayar Yönetim Aracı

    Aga Bagli Pc Olmasi Sart Degil Ip Sini Bilmen Yeterli Baglanacagin Pc Nin

    Yanliz Kotu Amacla Kullanilmamasi Durumunda Cok Guzel Bisey

Benzer Konular

  1. Yönetim Kelimesinin Eşanlamlısı Nedir?
    By Mustafa Uyar in forum Eş Anlamlı Sözcükler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10.Ocak.2015, 20:36
  2. Uzaktan Eğitim
    By Beyza in forum Ortaokul Diğer Dersler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.Ekim.2008, 15:34
  3. Logmein Uzaktan Erişim (Resimli Anlatım)
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 11.Mayıs.2008, 21:24
  4. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
    By soleil in forum Atasözleri ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.Şubat.2008, 20:21
  5. Tarihin en isabetli 10 yönetim kararı
    By yoLcu in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 02.Mayıs.2007, 16:30

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.