Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    12 bin yildir kalp sembolu ciziliyor !

    12 bin yildir kalp sembolu ciziliyor !!

    Dunyanin her yerinde ders siralarinin, duvarlarin, banklarin, agaclarin ustune milyonlarca kalp isareti kazindi. Hepsinin icinden iki ucunda iki bas harf olan bir ok geciyor. Aslinda insanoglu, tam 12 bin yildir asIk olup saga sola kalp resimleri cizip duruyor. Ilk kez Guney Fransa'da magara duvarlarina cizilen kalp resmi, gunumuzde de 'en temiz duygulari' ifade etmeye devam ediyor. Kalp sembolunun ayrilmaz parcasi olan ok da Ortacag'da ortaya cikmis.


    Kalp Sagligi Vakfi Baskani olan Prof. Dr. Tayyar Sarioglu'nun (52) yaptigi arastirmaya gore, kalp resmi, hemen her cagda ve dunyanin her yerinde askin sembolu. Askini duvarlara kaziyan ilk romantikler, Fransa'nin guneyinde yasamis olan Cro-Magnonlar. Son buzul cagindan once (M.O. 10000-8000) yasamis olan ve avcilikla gecinen bu magara adamlari, kalbin, hayatin ve canliligin devamini saglayan en onemli organ oldugunu kesfettiler. Cro-Magnonlardan kalan magara resimlerinde gunumuzdekine cok benzer kalp figurleri goruluyor.

    En eski bulgulardan biri de Kuzey Afrika'da M.O. 700'de kurulan Cyrene sehir devletinin hikayesinde sakli. Gunumuzde Libya sinirlari icinde kalan Cyrene, burada yetisen cok degerli 'Silphium' bitkisi sebebiyle o donemin en onemli ticaret merkezi haline gelmisti. Cunku Silphium, erkekler icin cok guclu bir afrodizyak etki gosterirken, kadinlar dogum kontrolu icin kullaniyordu. Silphium bitkisi o kadar degerliydi ki, Cyrene paralari uzerinde resmedilmisti. Bu bir kalp sekliydi ve kalp ile sevgi arasindaki iliskinin en onemli ornegini olusturdu.

    Eski Misir'da (M.O. 2500-1000) kalp, ruhun ve vicdanin merkezi olarak kabul edildi. Olumden sonra butun organlar vucuttan cikarilirken, sadece kalp yerinde birakildi. Cunku olumden sonra kalbin, adalet tanrisi Maat'in huzurunda hesap verdigine inaniliyordu. Eski Yunanlilar (M.O. 700-200) ruhun kalbin icinde yerlestigine inaniyordu. Kalbin kan pompalama fonksiyonun farkinda olan Hipokrat ve Aristo, kalbin ayni zamanda duygu ve dusunce yeteneklerinin de merkezi oldugunu dusunuyordu. Sarap ve zevk tanrisi Dionisos'un basinda yapraklardan olusan kalp seklinde bir celenkle tasvir edildigi bir anfora (M.O. 500), Yunanlilar'in kalp, zevk ve mutluluk arasinda kurduklari iliskiyi ortaya koyuyor.

    Bugun bildigimiz simetrik kalp sembolu ise Ortacag'da populer olmaya basladi. 13. yuzyilda, kadinlarin guven ve inancini kazanmis Isvec Krali Magnus Ladulas'in kolunun uzerinde bir kalp isareti yer alirdi. 1400'lerden kalma 'Kalbin Sunulusu' isimli Fransiz duvar halisinda, erkeklerin, asIk olduklari kadinlara bagliliklari kalplerini sunarken tasvir edildi. Yine o donemden beri kullanilan iskambil kartlarinda kirmizi kalp en degerli kagit grubu oldu.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/6756-12-bin-yildir-kalp-sembolu-ciziliyor.html#post10172

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: 12 bin yildir kalp sembolu ciziliyor !

    teşekkürler bilgi için,arada bir aklıma gelen bir soruydu:::

Benzer Konular

  1. Kan ve Kalp
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.Temmuz.2007, 16:59
  2. Kalp durdurulmadan kalp ameliyatı
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Temmuz.2007, 06:46
  3. Kalp kapısı
    By şehzade in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.Nisan.2007, 14:34
  4. Yaralı Kalp
    By şehzade in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 05.Kasım.2006, 16:09
  5. Kanayan Kalp
    By şehzade in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.Ekim.2006, 00:45

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.