Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart Dünya birincisi olduk!

    Üniversitelerinden hiç biri dünyanın ilk 500 sıralamasına dahi giremeyen, maalesef halen her bin kişiden 1'inin kitap okuduğu bir topluma sahip olan ülkemiz bir konuda dünya birincisi oldu!
    Türkiye TV izlemede dünya birincisi

    Türkiye her bin kişiden 1'inin kitap okuduğu bir topluma sahipken, en çok TV izleyen ülke olan ABD'nin önüne geçerek dünya birincisi oldu.

    Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven, "Dünyada kitap okumada sonuncu televizyon izlemede ilk sıradayız" dedi.

    Türkiye'de her bin kişiden sadece 1'i kitap okurken, gençlerin yüzde 70'i ise hiç kitap okumuyor. Okullaşma ve okuryazar oranı kitap okuma oranıyla arasında uçurumlar oluşuyor.

    Okuryazar sayısı artıyor, fakat kitap okuyan sayısı azalıyor. Türkiye'de temel ihtiyaç maddeleri sıralamasında kitap 235. sırada yer alıyor. Bir Japon'da kişi başına yılda 25, İsviçre'de 10, 6 Türk'e ise bir kitap okuma oranı düşüyor. Kitap için yılda kişi başı sadece 45 sent (yaklaşık 8 YTL) harcama yapılıyor. Kitap okuma oranında gerilerde seyreden Türkiye, TV izleme oranında ise dünya birinci olarak ön sırada yer alıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/35412-dunya-birincisi-olduk.html#post75086

    SAY-DER Başkanı Ahmet Seven, ülkede geçmiş yıllarda günde 3.5 saat televizyon seyretme oranıyla ABD'den sonra dünyada ikinci sırayı almaktayken, son yıllarda dizi film furyasıyla birlikte 4 saate çıkarak ilk sıraya yerleştiğini söyledi.

    Dünyada en çok televizyon izleyen ülke durumuna gelindiğini ve bunun büyük bir kaygı oluşturduğunu belirten Seven, resmi kayıtlara göre Türkiye'de 394 bin kütüphaneye karşılık, 400 binden fazla kahvehane olduğunu, özellikle emekli yuvası haline gelen kahvehanelerde oyun ile TV ve evde bulunun kişilerinde büyük çoğunluğunu TV izleyerek geçirdiğini kaydetti.

    TV izleme oranın yüksek olmasının ülke için büyük bir sorun olduğunu, izlenen programların çocuğunun bireye faydasının bulunmadığını ifade eden Seven, "Televizyon seyreden insanın dikkati dağılmakta başka şeylerle bağlantı kurmakta zorlanmaktadır. Bu durum özellikle çocuklarda başarıyı etkilemektedir. Bu anlamda kitap okumayı teşvik ve alışkanlık haline getirebilmek için kitap her zaman kişinin yanında olmalıdır. Çocuğunuzun yanında kitap okuyarak örnek olup, onlara kitap sevgisi kazandırılmalıdır.

    Evlerinizde küçük çapta da olsa bir kitaplık ve okuma köşesi yapılmalıdır. TV alışkanlığından kurtularak, okuma alışkanlığına geçilmelidir. TV başında vakit öldürmek, hayatın boşa geçmesi demektir. TV başında gereksiz programlar izleyerek, insan kendine en büyük zararı vermektedir" dedi.

    Seven, TV'de dünya birincisi olan Türk halkının bilinçlenmesi için çalışmaların sürdüğünü, çeşitli kampanyalar teşvik etmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    25 Haziran 2007
    Yer
    KONYA
    Yaş
    32
    Mesajlar
    112
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Dünya birincisi olduk!

    Bizlerden de böyle şeylerde 1. olmamız beklenirdi zaten:D

  3. #3
    Gezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    1,372
    Tecrübe Puanı
    43

    Standart --->: Dünya birincisi olduk!

    ne yazikki vahim bir durum internet varken kitap okuma kültürü zayıf kalır

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.Ekim.2011, 18:56
  2. Kuş Olduk, Bakıyoruz (Sunu)
    By Mustafa Uyar in forum 3. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.Nisan.2008, 16:30
  3. ***dünya'da En Pahali....***
    By soleil in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 23.Ocak.2008, 22:13
  4. Ne idik,ne olduk...
    By şehzade in forum Türk Tarihi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Mayıs.2007, 20:48
  5. Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 02.Mart.2007, 14:15

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.