Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart Meluncanlar ilk kez New York'ta toplandı ...

    Meluncanlar ilk kez New York'ta toplandı


    ABD'nin New York kenti, atalarının Osmanlılara dayandığını söyleyen (Meluncanlar) Amerikalıların toplantısına ilk kez evsahipliği yaptı.
    AA - ABD'de faaliyet gösteren İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği'nin (İÜMEZUNUSA) Türkevi'nde düzenlediği "Meluncanların Türk-Amerikan İlişkilerindeki Yeri ve Önemi" konulu programa, başta ABD'nin eski İstanbul Başkonsolosu David Arnett, Meluncanların onursal lideri Prof. Dr. Brent Kennedy ve kardeşi Richard Kennedy, Prof. Dr. Türker Özdoğan, Meluncan Derneği Başkanı S.J. Arthur olmak üzere, atalarının Meluncan olduğunu söyleyen Amerikalılar katıldı.
    ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerde Meluncanların önemini ortaya çıkaran Prof. Dr. Türker Özdoğan, Meluncanların bundan önce Türk derneklerinin önderliğinde Washington'da benzer toplantılar yaptıklarını, ancak bu çapta bir toplantının New York'ta ilk kez düzenlendiğini söyledi.
    Özdoğan, Osmanlı Devletinin 1571 İnebahtı deniz savaşında bozguna uğramasından sonra 20 bin denizcinin şehit olduğunu, 10 bininin ise savaş esiri durumuna düştüğünü söyleyerek, bu denizcilerin (leventler) bir kısmının İspanyollar tarafından Amerika kıtasına getirildiğinin bilindiğini söyledi. Özdoğan, Meluncanlar ile Anadolu Türklerinin DNA'larının birbirine son derece benzer olduğunu belirtti.
    Richard Kennedy de Meluncanlarla ilgili 2 kitabı bulunan ağabeyi Prof. Dr. Brent Kennedy'nin yerine yaptığı konuşmada, ağabeyinin yakalandığı hastalığının ancak Akdeniz insanlarında görülen bir hastalık olduğunun anlaşılmasından sonra ağabeyinin atalarını araştırmaya başladığını anlattı.
    Richard Kennedy, Meluncanların Osmanlı kökeninden geldiğini savunan ve DNA testi sonucunda ailelerinin soyunun Anadolu Türklerine dayandığını ortaya çıkaran ağabeyinin anlattıklarının ve yazdıklarının, ABD'nin Batı Virginia, Tennesse, Kentucky ve Kuzey Carolina bölgelerinde yaşayan insanların atalarının Meluncan olduğunu fark etmesine ve bunu söylemeye başlamasına yaradığını vurguladı.
    Kennedy, Meluncanların ABD tarihinde ayrımcılığa maruz kaldığını anlatarak, "DNA'ların siyasi gündemi yok ve pozisyonlarını değiştirmiyorlar" dedi.
    Türkiye'de en son 2002-2005 yılları arasında ABD'nin İstanbul Başkonsolosu olan David Arnett, baba tarafından kendisinin de Meluncan olduğunu öğrendiğini ve yapılan DNA testi sonucunda yüzde 25 oranında Türk geni taşıdığını öğrenmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/24823-meluncanlar-ilk-kez-new-yorkta-toplandi.html#post47129
    Meluncanların Türkiye ile ABD arasında "doğal köprü" rolü oynayabileceklerini söyleyen Arnett, "ABD'de yaşayan Türklerin tam sayısı bilinmemekle birlikte 500 bine kadar çıktıkları tahmin ediliyor, ancak bu sayı Meluncanlar dikkate alınmadan önceydi. Meluncanlarla Türkler arasında artık ayrılık olmamalı" diye konuştu.
    Geceye Meluncanların lideri Prof. Dr. Brent Kennedy'nin tekerlekli sandalyede katılması ve elinde Türk bayrağı ile programı sonuna dek izlemesi duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

  2. #2
    ramsey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Kasım 2006
    Yer
    çanakkale
    Mesajlar
    247
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: Meluncanlar ilk kez New York'ta toplandı ...

    teşekkürler ... bilgiler için

Benzer Konular

  1. Londra’dan bak New York’u gör
    By Mustafa Uyar in forum Garip Ama Gerçek Olaylar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Haziran.2008, 12:07
  2. Istanbul New York Times'ta !
    By soleil in forum Konusuz Konular
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 19.Ekim.2006, 16:45

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.