First lady adayının lise yılları


Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün lise sıralarındaki başı açık fotoğraflarına DHA ulaştı. Türkiye'nin yeni "First Lady"si olmaya hazırlanan Gül'ün, din bilgisi dersi notunun 10 olduğu görülürken, beden eğitimi derslerine rapor alarak girmediği ortaya çıktı. Milliyet-DHA -1965 yılında doğan Hayrünnisa Gül, 1979'un eylül ayında 1141 numarayla Çemberlitaş Kız Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Ortaokuldan 10 üzerinden 8.66 not ortalaması ile mezun olan Gül, lisede okuduğu dönem boyunca da başarılı grafiğiyle dikkat çekti.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/19247-hayrunnisa-gulun-lise-yillari.html#post37138
O yıllarda "Özyurt" soyadını taşıyan Gül'ün lisede en başarılı olduğu ders de din bilgisi oldu. Bu dersten 10 üzerinden 10 alan Gül'ün tarih, cebir, müzik ve kimya derslerindeki başarısı da dikkati çekti.
Gül'ün lise yıllarında rapor alarak beden eğitimi derslerine hiç girmediği belirlendi.
1980 yılında 15 yaşında olan Gül, babası Ahmet Server Özyurt'un isteği üzerine lise birinci sınıfta okuduğu dönemde Çemberlitaş Kız Lisesi'ndeki eğitimine son vererek, 30 yaşındaki Abdullah Gül ile dünya evine girdi.
Evlilik için okulu bırakan Gül, 14 yıl sonra eşinin de desteğiyle eğitimine devam ederek liseyi bitirdi.
Şarkıcı Seda Sayan ile tiyatro sanatçısı Yasemin Yalçın da Çemberlitaş Kız Lisesi mezunları arasında. Erkan Mumcu'nun eşi Işıl Mumcu da Gül ile aynı okuldan mezun.
Hayrünnisa Gül'ün karnesi
Çemberlitaş Kız lisesi 4-D sınıfının 1141 numaralı öğrencisi Hayrünnisa Özyurt'un (Gül) karnesindeki notları şöyle:
Edebiyat:6
Ahlak:8
Tarih:9
Coğrafya:7
Cebir:9
Biyoloji:8
Fizik:8
Kimya:9
Y.Dil (İNG):8
Din Bilgisi:10
Müzik:9
Beden Eğitimi: Raporlu