Diş Beyazlatma
Modern diş hekimliğinde estetik yaklaşımlar, geliştirilen yeni teknik ve altyapı tasarımları ile hekim ve hastaların tüm estetik beklentilerini karşılayacak duruma gelmiştir. İyi bir çiğneme fonksiyonu, kendine güven duyusunun güzel bir gülümsemeyle tamamlanması, iletişimin temeli güzel ve etkili konuşmayı gerektiren fonasyonun sağlanması, genel vücut sağlığının başlangıç ortamının yani ağız içinin bütünlüğünün bozulmaması ile mümkündür. Ağız içi bütünlüğü sağlayan ilk oluşumun dişler olduğu gerçeği dişlerin kaybında en etkin çözüm arayışını birlikte getirecektir.Kaybedilen dişlerin tekrar kazanılması amacını taşıyan estetik ve protetik yaklaşımlardır. Diş hekimliğinde yapılan araştırmalar ve kullanılan maddeler oransal olarak kaybedilen dişlerin tekrar kazanımını sağlamak yönünde yoğunlaşmıştır.Rutin olarak kullanılan kaplama üstü malzemeler seramiklerle hızlanmış, kullanılan seramiklerin direnci ve estetiği artırılmış, seramikle en iyi bütünlüğü sağlayacak alt yapı maddeleri kullanılmış ve kullanılan malzemelerin doku dostu olması vazgeçilmez ilke olmuştur.

Estetik ve protetik tedavilerde son dönemde geliştirilen CERCON gibi doku dostu, yüksek dirençli, renk bütünlüğünü tamamlayan, alerjik reaksiyonlara sebep vermeyen, sıcak soğuk hassasiyeti yok eden, doğal bir ürün olan CERCON Confi-dent’de Prostodonti (Estetik ve Protetik Tedavi) Bölümünde başarı ile hastalara uygulanmaktadır. Bilgisayar teknolojisinin diş hekimliğinde CERCON ile pekiştirilmesi hata payını miniimuma indrmektedir.

CERCON (Zirkonyum oksit) Avantajlar:
- Yüksek güç-900 mPa
- Metal içermez
- %100 Doku uyumlu
- Stabil,bozulmayan yapı
- Hafif translusent,beyaz renkli
- Estetik
- Yüksek teknoloji ürünü
- Tıpta 1969 yılından beri eklem protezlerinde başarılı kullanım
- Doğal görünüm
- Rahat kullanım
- Sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet gelişmez
- Yüksek ışık geçirgenliği ile daha doğal bir görüntü
- Bilgisayar destekli üretim
- İmplant üstü kron ve köprü restorasyonlarda başarılı kullanım

PROCERA (Alümina oksit)

Cad-Cam yani ağız içi görüntülemenin bilgisayara aktarımı ve okunan bilgilerin yönetimiyle doku dostu olan ürünlerden Procera kullanımı Dişhekimliğinde yer bulmuştur. Procera üretimi İsveç te yapılmakta olup doku uyumu çok yüksek ve estetik beklentiyi tam karşılayan ürün olarak kullanılmaktadır.Alümina oksit doku uyumu yüksek olduğundan allerjik reaksiyonlara sebep olmaz.