Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    08 Şubat 2007
    Yer
    konya
    Mesajlar
    238
    Tecrübe Puanı
    31

    MÜHENDİSLİK HARİKASI:El

    Bir Mühendislik Harikası: El

    Bir mühendislik harikası olan el, Allah'ın insanlar için özel olarak yarattığı bir organdır ve sahip olduğu mükemmel özellikleriyle Rabbimizin yaratma sanatındaki kusursuzluğu bizlere göstermektedir.

    Bir çayı karıştırmak, gazetenin sayfalarını çevirmek, yazı yazmak gibi sıradan gördüğümüz işlemleri yürüten elimiz gerçekte inanılmaz bir mühendislik harikası olarak çalışmaktadır.

    Elin en önemli özelliği, tamamen standart bir yapısı olmasına rağmen birbirinden çok farklı kullanım alanlarında çok büyük bir verimle işlemesidir. Çok sayıda kas ve sinire sahip olan kollarımız, şartlara göre elimizin kuvvetli veya yumuşak kavramasında yardımcı olurlar. Mesela; insan eli, yumruk sıkılmamış haldeyken bile herhangi bir nesnenin üzerine 45 kilo ağırlığında bir güçle darbe indirebilir; diğer taraftan da başparmak ve işaret parmağı arasına aldığı, milimetrenin onda biri inceliğindeki bir kağıt parçasını da hissedebilir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/islami-bilgiler/14072-muhendislik-harikasi-el.html#post24730

    Görüldüğü gibi bu iki işlem de birbirinden tamamen farklı niteliklere sahip işlemlerdir. Biri çok ince bir ayar gerektirirken, diğeri büyük bir güç gerektirmektedir. Ama biz, kağıdı alırken de, yumruk atarken de 1 saniye bile nasıl yapmamız gerektiğini düşünmeyiz, ikisi arasındaki güç farkını ayarlamayı da düşünmeyiz. "Şimdi bir kağıt alacağım en iyisi 500 gramlık bir güç uygulayayım, şimdi de su dolu kovayı kaldıracağım bunun için de 40 kiloluk bir güç uygulayayım" demeyiz. Bunlar aklımıza bile gelmez.

    Çünkü insan eli bütün bu işlemleri aynı anda yapabilecek şekilde tasarlanmıştır. İnsan eli, bütün özellikleriyle ve kendisine bağlı bütün yapılarla birlikte aynı anda yaratılmıştır.

    Eldeki bütün parmaklar, işlevlerine göre en uygun uzunluktadırlar ve en uygun yerdedirler, ayrıca birbirlerine orantılıdırlar. Mesela, normal başparmağa sahip bir elle atılan yumruğun gücü, normalden daha kısa bir başparmağa sahip elin attığı yumruğun gücünden daha fazladır.

    Çünkü başparmak, kendisi için seçilen uygun uzunluk sayesinde diğer parmakların üzerine kıvrılabilmekte, böylece onları destekleyerek güç artırımını sağlamaktadır. Elin yapısında çok ince detaylar vardır; kas ve sinirlerin yanında bazı küçük yapıları da barındırır. Örneğin parmaklarımızın ucundaki tırnaklar kesinlikle gereksiz aksesuarlar değildir.

    Yere düşmüş bir iğneyi alırken, parmaklarımız kadar tırnaklarımızın da yardımına başvururuz. Elimizdeki parmak izlerini oluşturan pürüzler ve tırnaklar sayesinde de küçük şeyleri rahatlıkla kavrarız. Hepsinden önemlisi tırnaklar, parmakların, tuttukları cisme uygulamaları gereken hassas basıncın ayarlanmasında önemli rol oynarlar.



  2. #2
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Standart --->: MÜHENDİSLİK HARİKASI:El

    Ellerıne saglık bilgiler için


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.