Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Evlilik için gittiği nüfus dairesinde'evli ve çocuklu' olduğunu öğrendi!!!


    7 Mayıs 2007 09:35
    Gazetelerde sıkça okumaya alıştığımız nüfus cüzdanı sahtekârlıkları haberine bir yenisi daha eklendi. İzmir'de 2001 yılında nüfus cüzdanının fotokopisi kendisinden habersiz alınan 26 yaşındaki Pınar Özmen'in hayatı kâbusa döndü.
    Pınar Özmen, yaşadığı zor günlerde en büyük destekçisinin eşi Ramazan Turhan olduğunu söyledi.
    Özmen, 2004 yılında nişanlısıyla evlilik için gittiği nüfus müdürlüğünde evli ve bir çocuk annesi olduğunu öğrendi. En büyük şoku ise nüfus cüzdanını kullanan kişinin yaklaşık 17 yıl hapis cezası aldığını duyduğunda yaşadı. Resmî nikâhlı göründüğü için evlenemeyen Özmen, adını kullanan G.Ç.'nin evliliğinin iptali için mahkemeye başvurdu. Eskişehir'de hapishanede kalan G.Ç.'nin başka suçlardan ceza davalarının sonuçlanmadığı için aile mahkemesinin karar verememesinden dolayı mağdur olan Özmen, aradan geçen zaman içerisinde evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu olan genç kadın 3 yıldır nüfus cüzdanı çıkartamazken, sosyal haklardan faydalanamıyor.
    Pınar Özmen'in yaşadığı sorunların başlangıcı, 2001 yılında başından geçen bir olaya dayanıyor. Ankara'da bir işyerinde sekreter olarak çalışan Pınar Özmen'in nüfus kâğıdının fotokopisi, aynı yerde çalışan güvenlik görevlisi G.Ç. adlı kadın tarafından gizlice çekildi. G.Ç. daha sonra gazeteye kayıp ilanı vererek, muhtarlıktan ikamet ilmühaberi aldı. Ardından Pınar Özmen adına yeni bir nüfus kâğıdı çıkardı. Savcılığa ailesinden kaçtığını ve izini kaybettirmek için bu yola başvurduğunu söyleyen G.Ç., bu kimlikle 2003 yılında bir gasp olayına karıştı. Adliye'de Özmen ismini kullanan G.Ç., bu suçtan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. G.Ç. Eskişehir'de cezasını çekerken aynı suçtan içeride bulunan A.A. ile cezaevinde resmî nikâhla evlendi.
    Diğer taraftan kimliğin gerçek sahibi Pınar Özmen ise 2004 yılının Temmuz ayında nişanlısı ile evlenmek için ilçe nüfus müdürlüğüne başvurdu. Ancak burada büyük bir şok yaşadı. Çünkü nüfus kayıtlarına göre yıllar önce evlenmiş ve bir de çocuğu olmuştu. Olayın şokunu üzerinde atamayan Özmen, ayrıca kendi ismini kullanan kişinin yaklaşık 17 yıl hapis cezası aldığını ve başka suçlardan da yargılandığını öğrendi. Daha sonra Ankara ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Özmen, 2005 yılında da Ankara'da Aile Mahkemesi'ne evliliğin iptali için dava açtı. Tam evliliğe hazırlandıkları bir zamanda böyle bir durumla karşılaşmalarının kendilerini şoke ettiğini belirten Özmen, "Allah'tan eşim beni tanıyordu, olumsuz bir tepkide bulunmadı. İki üç ay bekledikten sonra evlendik." ifadelerini kullanıyor. Özmen, neticenin çıkması halinde tazminat davası açacaklarını da aktardı. Pınar Özmen'in avukatı Sibel Gökkaya, "Dava gerekçesinde müvekkilimin izni olmadan imzasının kullanılmasını ve sahte belge çıkarılmasını sunduk. Sanığın Eskişehir'de devam eden ceza davaları bulunuyor. Onlar sonuçlanınca bizim de Ankara'da açtığımız evliliğin iptali davası neticelenecek.'' dedi.
    Konu şehzade tarafından (07.Mayıs.2007 Saat 13:18 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Standart --->: Evlilik için gittiği nüfus dairesinde'evli ve çocuklu' olduğunu öğrendi!!!

    hiç kimseye güvenmeyeceksin özellikle hastanelerde çok oluyor fotokopi olayları işte yok nufüs cüzlanınızın fotokopisini isterler yok sağlık karnenizin isterler ve bazıları üşenmekten kendisi yapmaz ay sen çektirmeye gidiyorsan benim kinide çektiriver böyle deyen çok kendim şahidim buna ve böyle olaylar gelişebilir o yüzden kendi işini kendin göreceksin her zaman...amma konuştum heee :):)
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/21597-evlilik-icin-gittigi-nufus-dairesindeevli-ve-cocuklu-oldugunu-ogrendi.html#post40802

    eline sağlık bilgiler için...

  3. #3

    Üyelik tarihi
    13 Şubat 2007
    Yer
    konya
    Yaş
    32
    Mesajlar
    94
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Evlilik için gittiği nüfus dairesinde'evli ve çocuklu' olduğunu öğrendi!!!

    çok ilginç ya allah kimsenin başına vermesin...

Benzer Konular

  1. atatürkün gittiği okullar
    By irem485 in forum Mustafa Kemal Atatürk
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.Mart.2011, 19:33
  2. çocuklu yaşama hazırlık:)
    By hw414 in forum Anne - Baba ve Çocuk
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.Şubat.2008, 20:10
  3. Bilinçli evlilik için..
    By Beyza in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 02.Şubat.2008, 20:41
  4. evlilik icin aranan özellikler
    By sonsuzluk in forum Anne - Baba ve Çocuk
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.Ağustos.2007, 17:18
  5. Mutlu bir evlilik için 30 tavsiye
    By yoLcu in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 27.Haziran.2007, 17:51

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.