Baleye Kaç Yaşında Başlamak Gerekir? – En Verimli Yaşları Kaçırmayın!


Bale, çocukların sağlıklı ve disiplinli bir hayat sürmelerini sağlayan; ruhsal ve fiziksel gelişimlerine destek olan bir dans türüdür.


Kız çocuklarının bu ilgisi; baleye kaç yaşında başlamak gerekir sorusunun cevabını merak ettirir. Bale kursu zorlu ve uzun zaman yapılması gereken bir dans türü olduğu için baleye erken yaşlarda başlamak gerekir. Çocukların fiziksel yapılarının ve zihinlerinin öğrenmeye ve gelişmeye en müsait olduğu zamanlar olan erken çocukluk dönemleri değerlendirilmelidir. Bu yaşlarda çocuklar bale figürlerini kolay algılar ve hayata geçirirler.


- Bu nedenle baleye başlama yaşı; 3 ile 11 arasındadır.
- Kız ve erkek öğrencilere göre bu yaş aralığı değişmez.





Bale Eğitiminin Bilinmeyen Faydası!


Bale, yüzyıllardır yapılan ve klasik formu ile geleneksel dansların ilk sırasında olan bir türdür. Bale eğitimi temelinde öğrenilmesi uzun yıllar süren, emek ve sabır isteyen kurallar bütünü yatmaktadır. Yüzyıllar içinde geliştirilen ve mükemmeliyete ulaştırılan bu kurallar tüm dansların atası olmuştur.


Çocuğun bedensel ve ruhsal gelişimini destekleyen balenin bilinmeyen faydası ise:


- Bale eğitimi, duruş(posture) bozukluklarının düzeltilmesine de önemli katkılar sağlamaktadır.
- Bale eğitimi aynı zamanda klasik müzikle yapıldığı için öğrencinin müzik kulağını geliştirmekte, sesleri ve ritimleri tanımasını sağlamaktadır.
- Balenin faydası çocuklarda ve yetişkinlerde ortaya çıkan sağlıksız beslenme sorunlarının da önüne geçmektir.
- Bale eğitiminin yararları arasında bireyin sosyalleşmesini sağlamak da yer alır.
- Bale eğitiminin faydası kişinin daha sabırlı ve özverili olmasını da kapsar.





Bale Okulu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Kriterler


Çocuklarının kariyerlerini belirleyecek bale kursları seçmek velilerin yapacakları en zor işlerden biridir. Dünyadaki en zor danslardan biri olan balenin öğrenileceği ve geleceğini bale üzerine kuracak olan genç yeteneklerin yıllarca ders alacağı bale kursları seçilirken ailelerin göz önünde bulundurmaları gereken kriterler olmalıdır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/duyurular/70069-baleye-kac-yasinda-baslamak-gerekir-%96-en-verimli-yaslari-kacirmayin.html#post134605


- Bale kursu eğitmenlerinin diplomaları geçerli mi?
- Bale kursu Milli Eğitim Bakanlığı onayına sahip mi?
- Bale eğitmenlerinin uzmanlıkları neler?
- Mezunlar başarılı mı?


Daha Fazla Bilgi için: www.balekursu.com.tr